Добър фризьор в София?

• 207 564
  • 963
  •   3
Отговори
# 585
  • София
От 6- ца на 9- ка, бързо изсветляваща коса… защо въобще се ползва блондор?

# 586
От 6- ца на 9- ка, бързо изсветляваща коса… защо въобще се ползва блондор?

Ами това е много добър въпрос, на който също никой фризьор не успява да ми отговори аргументирано. Преди време имах фризьорка, която ми правеше страхотни кичури със суперизсветляваща боя, но замина извън страната. От тогава съм питала много фризьорки и повечето или ми казват, че кичури с боя няма как да се направят защото щели да станат жълти/оранжеви (аз търся златисти оттенъци, но не искам да изглежда все пак като неупешен опит за изсветляване, а натурално, леко топло русо) или, че по принцип може, но понежете страните ми кучири са правени с блондор (подновявам ги на около 6 - 7 месеца) щяло да стане различно/шарено/грозно. А няма как да чакам да израстне естествения ми цвят на цялата коса. За съжаление не искам да се боядисвам сама защото предпочитам кичури, вместо да правя корен всеки месец иначе досега да съм се отказала от услугите им.

# 587
Здравейте,
Питах в темата за фризьори Варна, но ще питам и тук понеже видях, че обсъждат балеажи - въпроса ми е към тези от вас, които си правят кичури или балеаж:
Колко време стоите с изсветляващия продукт? При мен винаги го държат над 1 час (в 4-5 различни салона) и мисля, че това е причината косата ми да се съсипва.
Последния път беше просто върхът когато фризьорката започна да слага блондора в 12:15 и приключи в 14:00 и чак тогава изми първите кичури (отзад на главата) т.е стояха намазани 1 час и 45 минути. Няколко пъти я питах не е ли много - не било, защото използвала само 3 % оксидант. Това беше преди 2 дни и тепърва предстои да видя дали и какви ще са щетите по косата ми, но ме интересува навсякъде ли процедират по подобен начин?

Това, което съм чела по форуми и слушала като изказвания от фризьори, е по-добре да се работи с по-нисък процент оксидант при кичури/балеаж и изсветляването да става по-бавно, за да има контрол над процеса и да не изгори косата.

Не знам с какъв процент са ме правили мен досега, а и моята коса е с дебел косъм и издържа на процедури (слагат ми и защита К18), но балеаж е отнемал между 3 и 4 часа (това включва мазане с блондора и успоредно мазане с по-тъмна боя на останалата коса, престой с блондора и боята, миене и сешоар). Не съм засичала самото стоене с блондора колко време е отнемало. След 2 седмици съм на балеаж и тогава мога да засека колко време отнема и да попитам фризьорката какъв процент оксидант ще ползва и да ви кажа.

# 588
  • София
Тя и моята е с доста дебел косъм уж, но на места се къса. При цялостно изсветляване на цялата глава с кичури винаги започват отзад отдолу на врата и после нагоре. Косата ми близо до врата е винаги много здрава, но имам проблеми с накъсване отгоре на върха и отстрани. Около лицето ми например кичурите са здрави, а тях правят последни. Има значение не само % на оксиданта, а и в какво съотношение е разреден с блондора - ако е 1:2,5 или 1:3, е по-щадящо за косата. Даже и фолиото, с което увиват кичурите, е от значение. Последния път си отвисях сигурно над 5 часа, защото бях при нова фризьорка, която държеше да постави боя в корена и да прелее добре с русото, та това забави допълнително.

# 589
Здравейте, интересувам се от салон, в който подстригват добре на пластове (етажи). Бихте ли могли да ми препоръчате такъв? 😊

# 590
Сега имало някакво ново изсветляване (балеаж) без фолио, направо в косата с пигмент с восък.

# 591
  • BG
Как мога да се ориентирам за цените за балеаж или кичури от корена в Nice beauty salon?

# 592
Аз ходих май месец в Nice beauty studio, по препоръки на пишещи в темата. Имах толкова ужасяващо преживяване и мислех да разкажа подробно цялата история, но с времето се поуспокоих. Косата ми е дълга, изсветлявана от години, здрава. За поддръжка на балеаж ми взеха около 200-220 по спомен, но след тях дадох двойна сума, за да поправят щетите.

# 593
Е, разкажете де, какво се случи?? Confounded

# 594
Е, разкажете де, какво се случи?? Confounded

Вече ми бледнее историята 😁 много положителни коментари имаше за студиото. Записах си час при Марти за повдигане на балеажа. Косата ми е изсветлявана от 6 години, дълга е, гъста, но с тънък косъм. Полагам много грижи, за да я поддържам до колкото мога здрава. Та отидох при Марти. Беше много любезна и приятна. Започна да работи с техниката с топиране. Аз не харесвам този метод, защото не се получава винаги плавно преливане, но тя ме увери, че ръката на майстора е важна, и бъде плавно и прелято. През цялото време другите две фризьорки, мисля че се казваха Рени и Вики, я наблюдаваха и и даваха някакви насоки, като да погледне дали вече не са за миене долните редове. Отиваме на мием, аз и казвам, че не харесвам топли тонове за матиране и тя каза, че ще сложи по пелевим тонер. Премина към сушенето и докато издухваше с четката косата нагоре видях една ужасяваща рязка между моя и изсветления цвят. И тя ми обясни, че така изглеждало, защото косата била събрана от различни места и като я спусне няма за се вижда, което беше повече от нелепо. Поисках огледало и вдигнах кичури коса и видях колко много петна имах по долните пластове. Извикахме управителката, тя се направи, че нищо не вижда, било от светлината, но в знак на добра воля щели да ми сложат безплатно по тъмен тонер или боя в горната част, за да се прикрие рязката. И накрая, вместо да бъда по- светла блондинка, си тръгнах почти брюнетка. Отделно, че дължините ми не бяха студени, а топло. Момичето вероятно беше ново, въпреки че аз си я поразпитвах и уж имаше богат опит. Толкова си може явно, обидно беше, че дори другите фризьорки, които може би наистина са добри, си затвориха очите и се опитаха да обвинят мен, че на мен ми се е сторило, че нещо не е наред. Та това ми беше историята с Nice beauty studio.

# 595
Много неприятно 😵 при кой мислите да отидете следващия път? Аз засега съм се спряла на Кало от Kalo fashion, в Младост 4 се намира

# 596
Много неприятно 😵 при кой мислите да отидете следващия път? Аз засега съм се спряла на Кало от Kalo fashion, в Младост 4 се намира

След нея отидох отново при Jeimss от салон Intriggue в Студентски град. Той ми потъмни наново корена, защото рязката започна да се вижда отново, а не исках още едно изсветляване два месеца след предишното. Тогава ми взе, мисля че 80лв Май и преди бях писала назад в темата мнение за него. Работи добре, много е готин като човек, не взима чаак толкова скъпо, но никога не прави това, което искам. Или не е достатъчно русо, или ме митири в друга гама. Нямам снимки на косата от посещението в Nice beauty, но мога да изпратя на косата сега, за да се оринетирите на вас колко биха ви взели, спрямо вашата коса.

# 597
  • София
Аз като съм ходила в Nice beauty salon, винаги ми вземаха малко, за кичури или поддръжка на кичури без боя в корена, все плащах около 90-120 лв. В тази цена беше включен и сешоар, и матиране, понякога и подстригване. Тези цени бяха преди 2-3 години, сега не знам колко би струвало - на фона на другите салони в София ми се струват бюджетни. Харесвам техниката с тупирането, но не обичам разресването после на косата на мивката, неприятно е. Някои техники дават добра преливка без боя, но не мога да ги търпя заради скубането и дърпането, и с airtouch имам този проблем. Тази Марти явно е нова, не ме е правила тя.

# 598
  • София
Аз съм ходила няколко пъти в Nice beuty при Вики , но всичко беше наред с кичурите в корена. Горе долу Около 140 лв  повдигнето на кичури в корена с матиране и сешоар (за коса до кръста)  За Марти иначе мисля,че тя  реално последна се присъедини към колектива, но нямам наблюдения там. Иначе и аз отидох след прочетени много добри отзиви най-вече конкретно за кичурите там и очакванията ми бяха оправдани.
Но явно си е индивидуално и понякога и такива преживявания също не липсват изглежда.. различни фризьори, с различен опит,  различни коси и жеалния...

# 599
Lizia, каква ти е препоръката за Поли Ботева, след като мина малко време?

Общи условия

Активация на акаунт