В очакване на първи клас - Набор 2008 - Тема 2

• 52 174
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
maria_73 не съм Касита, но да си кажа...

За покривало за чина по рисуване синът ми използва мушама (примерно от стара мушама изрязахме част и така, ако искаш и нова можеш да си купиш). Идеята е да не се цапат чиновете с боичките. За чаша по рисуване използвахме от неразливащите се с капаче, тъй като децата са малки и лесно могат да блъснат чаша, те самите да я бутнат и за това. Малко трудно моята махаше капачето, като беше в ПК, но се надявам тази година да е повече заякнала в ръцете.

# 31
  • София
И аз се записвам в новата тема.
Засега само раница и несесер имаме осигурени. Родителската среща е чак началото на септември, така че преди това няма да купувам наслука. Госпожата има последната дума.

# 32
Мария, от Джъмбо купих обикновена мушама за еднократна употреба, която детето ползва обаче многократно. Чашка купих с капачка. Има ги в повече големи книжарници.
Мария, къде се записахте последно?

# 33
  • Пловдив
Здравейте и от мен в новата тема.

Дъщеря ми е приета в училището при желаната учителка.
Ще бъдат 26 деца в клас  ooooh! което ми изглежа ужасно много, но .. няма как.
Родителска среща няма да има скоро, може би септември месец.
За това и покупките ще бъдат тогава  Simple Smile

# 34
  • Варна
Да се запиша и аз в новата тема - при на с баткото ще е първолак тази година.
По въпроса за писане с лявата ръка - и той е така, но гледам добре си се справя с всичко налично у дома и в ДГ. Даже не съм се замисляла, че има специални материали - ще видим като го подготвяме, дали ще си хареса нещо различно  Simple Smile
Иначе на РС друга майка сподели с госпожата за своето дете. Та тя каза, че е добре да знае за да може да разпредели децата по чинове така, че да не си пречат едно на друго. Може би защото  все още са малки и докато свикнат, да им е по-удобно като пишат и да не се бутат едно друго.
За писането с химикал директно - обяснението, че така по-бързо свикват децата, повече се стараят и не лежат на ухото че винаги може да се изтрие грешката. Изрично ни каза, да нямат гумички за целта  Mr. Green Аз съм доволна от този и подход още от времето на каката - наистина добре си се справяха децата  Peace.

# 35
  • София
Моята дъщеря е левичарка. Никога не съм ѝ купувала специални приспособления. Не е имала проблем.
Малкият все още не е ориентиран с коя ръка му е по-удобно да пише. Веднъж пише с лявата, веднъж - с дясната.

# 36
  • Някъде на път....
....
Родителска среща няма да има скоро, може би септември месец.
За това и покупките ще бъдат тогава  Simple Smile

И аз май оставям всичко за септември месец..... Thinking

# 37
Благодаря за отговорите! Аз се обадих и на класната. Тя ми каза това, което и вие сте споделили. Гумирана или мушамена покривка и по-тежка пластмасова чаша или неразливаща се такава. С моя мъж решихме, че ще резнем една стара кухненска мушама Simple Smile , а за чашата с капаче (неразливаща) явно ще трябва да я купим. Ех, нямаше едно време такива чудеса... и ставаха едни работи... Simple Smile За какво ще си спомнят децата след време ако не за това как водата се е разляла и е развалила новата "Мона Лиза", а? Joy Joy Joy

# 38
Бихте ли препоръчали хубава онлайн книжарница? Благодаря   bouquet

# 39
  • София
Ех, нямаше едно време такива чудеса... и ставаха едни работи... Simple Smile За какво ще си спомнят децата след време ако не за това как водата се е разляла и е развалила новата "Мона Лиза", а? Joy Joy Joy
Радвай се, че майката на това дете няма да си спомня как заради разлята вода й се е наложило да даде 18,98 лева за учебник по рисуване два месеца преди края на първи клас.  Joy Joy

Мина и нашата родителска среща.
Подсказаха ни да не бързаме да купуваме водни бои за първи клас. Много съм щастлива. Учебниците и тетрадките трябва да са подвързани, но сами решаваме как. Който иска да слага картони и да ги подвързва едноцветно, който иска само с наелонова подвързия. Както искаме да ги надписваме, но да са надписани. Идеално.
Линия и триъгълник също ги има в списъка, ама да не ги бързаме. Имаме и химикалки сини и зелени - и тях ни казаха да не купуваме.
Да наблегнем на гуми, гуменки и моливи (черни, цветни и по много).
За сега изглежда, че класната ни не е дребнава, което ще ни спести много нерви.

# 40
Валя, няма смисъл да купувате изобщо нещо за рисуване. При нея не се рисува, не се ползва пластелин и пр.

# 41
  • Майничка
За подложка по рисуване на голямата слагах навита на руло гумена подложка за сервиране ширината на чина. Отделно тя си постилаше отгоре домакинска хартия, че много поливаше в началото.

# 42
  • София
Валя, няма смисъл да купувате изобщо нещо за рисуване. При нея не се рисува, не се ползва пластелин и пр.
Много икономично ще го караме.

# 43
  • София
И нашата родителска среща мина. 24 деца са в класа, което е много добре.
- направо с химикал ще пишат
- няма специални изсквания за подвързването -само найлонова подвързия и етикет.

В някои книжарници има изрязани мушамички, продават ги на руло по 1 лв. някъде.

Аз пък търся портмоне за момче. да е малко и с отделение за стотинки. Laughing

# 44
  • София
Вече официално съм с 8мокласничка и първолак. В петък трябва да отида да запиша каката.

Общи условия

Активация на акаунт