В очакване на първи клас - Набор 2008 - Тема 2

• 52 190
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Вече официално съм с 8мокласничка и първолак. В петък трябва да отида да запиша каката.
Честито!
Прочетох, че сте доволни от класирането.  Hug

# 46
  • София
AnMary, и аз така - официално с осмокласничка и първокласничка. Двойни емоции.

# 47
  • Майничка
Аз пък вчера видях по-ниска сметка за тока, отколкото очаквах, разликата веднага инвестирах в тетрадки, моливи, флумастери, бои и подвързии за първокласничката. Laughing
В началото на месеца ще взема и някои елементи от униформата, да ми налекне, че август, като видя цените на учебниците за десетокласничката, направо се озъбвам. Добре че там поне униформи няма, пък и тя, като цяло, вече си е стигнала някакви устойчиви мерки, не се налага през месец-два да купувам по-дълги ризи и панталони.

# 48
  • София
Честито!
Аз не харесвам училището, но щерката искаше точно туй и нищо друго Simple Smile Нямаше да се разсърди на прием в немската, но не се беше потрудила достатъчно за висок бал.

# 49
  • София
Честито!
Аз не харесвам училището, но щерката искаше точно туй и нищо друго Simple Smile Нямаше да се разсърди на прием в немската, но не се беше потрудила достатъчно за висок бал.
Дано да е щастлива там.  Peace

# 50
Честито на осмокласничките!

# 51
Запис във темата с моята бъдеща първокласничка  Grinning! Записала съм я в училището на баткото ни (шести клас на есен), все още не са ясни нито класовете, нито класните ! Ще имаме родителска среща чак в началото на септември и тогава ще ни кажат всичко ! Сега само стискам палци да попадне до най-добрата госпожа и добри деца  Praynig Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed!

# 52
Идентичен случай - бъдеща първокласничка и батко бъдещ шестокласник. Hug
На есен дружно ще се "потим". Mr. Green

# 53
Здравейте!

Обръщам се с предложение към администратора на темата. Тъй като вчера прегледах темата на миналогодишните първокласници ми направи впечатление оформлението на първата им страница. Те са качили на нея списъка за 15-ти, които е еднакъв за всички училища. Предлагам и ние да го сложим на нашата първа страница. Освен това може да бъде качен на първа страница и списък на дейностите - например:
1. Записване на час за фризьор
2. Посещение при личен лекар за здравно-профилактична карта и поставяне на ваксина (второто за тези, които са родени преди 15-ти)
3. Покупка на учебни пособия - раница, тетрадки, моливи
4. Покупка на дрехи
5. Покупка на обувки
6. Посещение във фото - доколкото разбрах снимка трябва както за ученическа лична карта, така евентуално и за училищния ученически картон и СКГТ
7. Покупка на цветя
8. Подготовка на тоалет за 15-ти и т.н.

Естествено този списък не е хронологичен, защото сега го писах спонтанно.

Идеята ми е всеки като отваря темата на страница 1 да си направи бърза справка за покупките и дейностите.

Приятен ден!

# 54
В миналогодишната първокласна тема има и много друга хубава информация в първия пост,но предполагам не всеки го може.

# 55
  • София
maria_73, имам питане по т. 1, т. 4 и т. 5.
Какво значи ходене на фризьор и кое налага ходенето точно преди 15 септември? Колкото до дрехите и обувките - досега по различен начин ли сте процедирали? Децата ви голи и боси ли са ходили?
По другите точки, надали някой ще забрави букет или тоалет за първия учебен ден.
Нещо излишно се впрягате, така ми се струва.  Grinning

# 56
Ако това е опит за шега не я разбрах.

Значи мисля, че всяка от нас си има план за деня, седмицата и месеца, а някои си имат не само за година, а и за по-напред. Това, което предлагам е съставяне на план за 15-ти.

Давам пример за план за годината преди някой да е казал, че такъв не прави - отбелязваш в домашния календар, който виси на стената рождения ден на Съпруг, Дете 1, Дете 2, твоята майка, твоят татко, Свекъра, Свекървата, братя и сестри (твои и негови), рождените дни на кумовете и децата им, рождените дни на приятели, съпрузите им и децата им. Така знаеш кога да им честитиш, кога евентуално ще те поканят да ядеш торта и следователно ще трябва да купиш и подарък. За някои специални годишнини си приготвяш и нов тоалет...

Към тях добавяш разместването на работните дни с почивни през годината и дните с одобрена или бленувана, но все още неодобрена отпуска.

Добавяш датите за плащане на данъци (смет, сгради, кола). Да не забравим и ГО за колата и КАСКО.

Мисля, че се получи доста добър план какво те чака през годината. И това са нещата, които се повтарят всяка година и си мисля, че всяко семейство го прави.

Седмичен план - понеделник-Дете 1 - плуване, вторник -аз на зъболекар, петък - обаждане на ЧЕЗ

Дневен план - тази вечер трябва да си приготвя документите за прегледа при лекаря утре; докато се прибирам от работа да не забравя да проверя работното време на плувния басейн....

Аз имам само едно дете, което наесен тръгва в първи клас и е логично досега да не съм отиграла ситуацията. Разбира се, че му купувам дрехи, обувки и ходи на фризьор да го подстриже (имам момче).

Принципно синът ми и детето се подстригват на 3 месеца. Така, че септември при мен е стандартен за тази процедура. Защо точно за 15-ти? Ами за да имат децата по-добър външен вид за снимките и видеото на 15-ти. Все пак това може би ще го гледат някой ден и нашите правнуци? Защо да се излагаме,а? Simple Smile Доколкото знам една седмица след подстрижката косата започва да стои най-добре. Не ме питай какво значи добре - такъв израз са използвали фризьорите като са ми обяснявали така, че тях ги питай.

Колкото до дрехите и обувките има някои неща, които могат да се купят и по-рано.

Единствено исках всяка от нас да придобие общ поглед (план) върху нещата и дейностите по началото на учебната година.

# 57
  • Варна
Тоалет няма да избираме - в нашето училище са с униформи. Прическа специална също няма да правя.

Снимки за ученически картон - Да
ЛПК - Да
Манту - трябва да се направи преди 15.09, нали?
Ваксина - каква ваксина се слага? Нали миналата година поставяха?
Пособия, тетрадки - не са спешни всички. Няколко тетрадки, зареден несесер и скицник на първо време са достатъчни. Подвързиите ще ги купуваме като получим учебниците.

Цветя - миналата година парите, предвидени за букети, ги дарихме в кампания, организирана от училището. По принцип не харесвам рязани цветя, но пък и всяко дете да помъкне саксия не върви. Най-вероятно пак ще взема букет...

# 58
  • София

Нещо излишно се впрягате, така ми се струва.  Grinning

Peace

От такъв подробен план нямам нужда. Повечето неща вече съм ги свършила - униформа, раница... Остават септември ЛЛ и мантуто  Peace

Вече съм на тема картички за Коледния базар  Mr. Green

# 59
  • София
Мантуто вече му го направиха. Т.е. размина се с ваксината. Много се беше притеснил да не го боцкат втори път, защото пробата много го боляла.
И Тетраксима му я сложиха тази година, защото миналата нямаха. Педиатърката щеше да ми звъни... и я забравихме.
Картоните ги правя след 15ти. Карти за транспорт няма да използват.

Дрехи по принцип купувам целогодишно. Официален панталон ще купя есента.
Докато мрънках, че не дърпал на ръст... облякла съм му днес един панталон, който му беше голям до скоро... върви детето, а глезените му се виждат Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт