В очакване на първи клас - Набор 2008 - Тема 2

• 52 200
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Аз нямам такъв календар. Не се затормозявам да помня дати и събития.
Още за рождения ден му подариха раница. Сега си търсим хубав несесер и стол за бюрото. Тетрадки купих от всички видове миналата година от Кауфланд - 5 бр. за 60 ст.
Изкупихме H&M в неделя, така че и с гардероба сме готови.
Нас ни вълнуват други неща - писмото за Дядо Коледа  Joy Joy Joy Всеки ден пише в един тефтер, за да не забрави нещо.

# 61
Нищо не правя по план, нито нещо пресмятам и го мисля.
Карам яваш-яваш. Тетрадки продават и на връх Нова година.

# 62
Ясмина, моят син е 2009 и ще му слагат ваксина август, че тогава е роден.

Анмари, моето дете има само един панталон, който ще му стане есента. Всички панталони му омаляха тази пролет. Аз купувам дрехи един или два номера по-големи (е, гледам все пак да не му стоят като на Смешко) и така си спестявам разходи, защото носи дрехите два сезона например една пролет и една есен. Сега обаче както казах всичко е омаляло. Пролетта му купих за есента блузи от намаленията на Уйкики. Харесват ми, защото са качествена Турция. Не пускат, много рядко някоя блуза да се по разтегне (това обикновено е една от всичките, а аз купувам по 7-8 наведнъж). Какво повече му трябва на човек.  Laughing Бельото също купих на пролетното намаление. Останаха панталони, чорапи и зимно яке. Есенното е от Декатлон. Уж го взехме голямо, а тия дни както казваш ми се вижда омаляло. newsm78

ЕК велика, какво казвам?! Ето синът ти си прави планове за Коледа, но дали дядо Коледа ще ги изпълни?!  Laughing

Касита, не че се заяждам, ама защо тогава на нас ни искат 10 тетрадки за писане и още толкова за смятане?! Май ще свършат, та затуй ни ги искат... Joy

Ей, жени развеселихте ме точно преди лягане и сега ще спя щастлива... Уж, никоя от вас не прави планове (ами не е казано, че трябва да са непременно писмени, може и на ум), а пък всички по план работите... Ах, вие хитри-хитруши! Joy

Спокойна вечер и на вас!

Последна редакция: сб, 27 юни 2015, 00:05 от maria_73

# 63
  • София
Ох maria_73 надявам се и тази година Дядо Коледа да изпълни всички желания. Почваме с подготовката от средата на ноемрви, на 30 ноември закачаме колендния календар и чорапчето и всеки ден сутрин бъркаме с надежда Simple Smile Това е положението!
Аз купувам дрехи по 2-3 макс наведнъж. Сега умаляват най-бързо.
Някой да каже какви са тези тетрадки с бели листа и за какво се ползват? И къде се продават руски акварелни бои (медни). Мария ме накара да се зачета в списъка от училището Simple Smile

# 64
Купуването на набора от нужни за първи клас пособия отнема около 20-30 минути в някоя по-голяма книжарница, където може да се намери всичко.
Да драматизирам на тема брой тетрадки и моливи, не ми е присъщо.

Мен драмите ми са свързани с това дали ще има качествен подбор на учителите в занималнята, дали няма ИТ или ИИ да им изяде ЗИП-а, дали ще има достатъчно, но не прекалено и какви като качество учебни помагала по основните два предмета и така.  Grinning

# 65
  • София
Да драматизирам на тема брой тетрадки и моливи, не ми е присъщо.
Я не ми се прави на интересна, ами веднага си отбележи в календара, че на 14 септември вечерта трябва да се изкъпете и изрежете ноктите с особено старание.

Ще ме прощаваш Мария, разбирам, че няма как да сме еднакви, но написаното от теб ми прозвуча като една голям майтап, въпреки че мен ме питаш дали не се шегувам!

# 66
  • Майничка
Открай време ненавиждам на 14-15-16 септември да сипна една камара време и пари и да затърся това, онова, пък логистика, нерви, все нещо забравяш... Предпочитам тогава само да намествам забравеното и да покиснем с кеф час-два в някоя книжарница /за книги, не канцеларска/.
Цветя обикновено поръчвам на гъба, поне ден-два предварително, уточнявам си всичко, евентуално и плащам. Вечерта само минавам и забирам. Ако трендът е саксия - заложила съм няколко стръка дърво на живота, като по-непретенциозно за гледане, в по-малки саксии, само ще купя хубава кашпа.

Много съм "за" униформите при момичетата /с такива имам опит/ по една причина - не се губи време сутрин с претенции за тоалет.
За мое щастие, униформените тениски са читави и лесно се комбинират, почти на 100% са подсигурени клинчета, дънки, суитчъри /подарявани на предни рождени дни, но с аванс/, якета има, евентуално 1-2 чифта маратонки ще купя, ако харесам и толкова. Мразя и магазини за дрехи да обикалям под пара. Mr. Green

От сега ми е дерт само логистиката по допълнителните занимания - малката е планувала за догодина хип-хоп, китара и рисуване, отделно иска да си продължи с шаха. Всичко е наблизо, но пак е под час.

Напомнянето за бележките от лекар си е много важно и полезно. За снимките - не помня от първи клас да са искали, ще трябва да проверя. Ако детето ще ползва карта за ГТ - хубаво е да се вземе уверение и да се извади карта предварително, иначе опашките от 15.IX. са епични /софиянци май са улеснени с електронни карти/.

# 67
  • София, Дървеница
Запис във темата с моят бъдещ първокласник Grinning! Записала съм го в училището на баткото ни (седми клас на есен), все още не са ясни нито класовете, нито класните ! Ще имаме родителска среща чак в началото на септември и тогава ще ни кажат всичко !
Аз ще пазарувам в края на август повечето неща.

# 68

Някой да каже какви са тези тетрадки с бели листа и за какво се ползват? И къде се продават руски акварелни бои (медни). Мария ме накара да се зачета в списъка от училището Simple Smile

Значи Ек велика чак сега като седнах да ти пиша отговор ми светна какво значи твоя ник - съкратено от Екатерина Велика, нали?

Та, на въпросите ти:

1. И аз не знам за какво са тетрадките с бели листа ( ние нямаме в нашия списък), но ти ми припомни, че когато завърших първи клас ни казаха през лятото да си направим хербарий. Добре, че тогава майка ми го направи и стана много хубав (лека и пръст на жената все ми се смееше, защото аз не съм сръчна и до днес и си изцапвам ръцете с лепилото и зацапвам редовно и подложката   Embarassed, какво ще правя като имам дете и трябва да му помагам  newsm78). Имаше житен, овесен, ечемичен клас, суха чушка, орех и други растения. Та, хербарият беше в първата тетрадка с бели листа. Втората тетрадка, че бяха две на брой, така и си остана празна поне 10 години и май брат ми я е изхвърлил или подарил някъде. На мен също ще ми бъде интересно да споделиш какво сте я направили.

2. Според мен е малко вероятно в Била, Кауфланд, Фанатстико, Джъмбо да намериш нещо по различно от китайско. Според мен трябва да провериш за такива бои в книжарниците за художници. Просто, защото вече не е социализъм и вноса от Русия не е толкова голям.

Радвам се, че съм те накарала да прочетеш списъка и да свършиш малко работа. Нали знаеш маймуната от много работа човек е станала, та и ти като нея.  Joy

# 69
  • Майничка
Да, но "...В началото на учебната година се допуска издаване/зареждане за един месец срещу служебна бележка със записана съответна учебна година и лична карта - във всички пунктове за продажба на електронни карти;".

При нас ученическите карти са само на хартиен носител и се издават срещу уверение. Снимат ги в пунктовете за издаване на карти.

# 70
  • Варна
Тетрадките с бели листи се използват за рисуване по околен свят, БЕЛ (например за звуков модел на думите и др.), чужди езици, по които в 1 клас още не пишат и др.

# 71
  • София
Да, но "...В началото на учебната година се допуска издаване/зареждане за един месец срещу служебна бележка със записана съответна учебна година и лична карта - във всички пунктове за продажба на електронни карти;".

При нас ученическите карти са само на хартиен носител и се издават срещу уверение. Снимат ги в пунктовете за издаване на карти.
При едното ми дете ги ползваха за рисунки кьм уроците по Роден Край.

# 72
  • София
Записвам се и аз в новата тема Simple Smile Нас ни приеха в желаното училище, при желаната класна Simple Smile Мисля да пазарувам в края на август, като тогава ще вземем и бюрото и стола.

# 73
Записвам се да следя темата. Имам първокласничка и осмокласник от 15.09.
Нямам намерение да накамаря неща, които няма да дотрябват. Така бях направила с баткото и още имам тетрадки от оная епоха, които сега ще ми влязат в работа. Мушамата за чина по рисуване е още здрава, макар и на петна- и нея ще вкарам във втора употреба.
Госпожата каза, че предпочита тетрадки с вестникарска хартия. Щели да пишат първия срок с моливи само, та да подготвим острилка с контейнер за боклука.
Ходих в магазина за униформите и се ужасих от цената, качеството и грозотата им. Ще гледам да минимизирам, май няма как да се измъкна без полата и пуловера без ръкав, друго ще се въздържа да купувам засега, пък дано съвсем ми се размине.

# 74
Като си гледах днес материалите установих, че от 5 комплекта моливи едвам скалъпвам 12 цвята комплект.  От три комплекта флумастери имам един като за училище. От три броя водни бои се чудя кои да му дам - най-скапаните, средната хубост или най-добрите?!  newsm78  От три вида линии слава богу има една здрава. Двата вида пастели са счупени и трябва да купувам нови.  Искат восъчни. Гледах ги във Фантастико. Всички са восъчни, но цените са различни - от 0,99 до 2,65 лв. Освен по формата по друго не ги различавам. Въобще ситуацията е да се хванеш за главата.  Мога да отворя книжарница "втора употреба". Joy

Общи условия

Активация на акаунт