В очакване на първи клас - Набор 2008 - Тема 2

• 52 201
  • 742
  •   1
Отговори
# 15
Тетрадките с вестникарска хартия дори и от финансова гледана точка не мога да ги разбера. Разликата е 10, айде 20ст да е, ако на офсетовите има някакви картинки с анимационни герои. 5 (пет) тетрадки общо изписа големия в първи клас, ами че това прави разлика от 1лв за цялата година.

Аз пък блокчета купувам точно по няколко. Седят си заедно с тетрадките в един шкаф и знам, че имам в наличност. Обикновено се сеща  вечер, че блокът му в училище бил свършил и за другия ден ще му трябва нов. Ако имаше книжарница близо до училище нямаше да го мисля толкова, ама няма.

Яд ме е на подвързиите, тези за големия формат  Close И в първи и втори клас мерих по учебниците и учебните тетрадки. Луда работа, размерите са различни на различните учебници. Едните подвързии идват по-тесни с 2мм сигурно - точно колкото да не можеш да напъхаш корицата, другите са с 1см по-широки, съответно краищата на подвързията се подгъват, късат.
Пробвах със замозалепващо фолио. За малък формат става, но си е играчка. За големия формат е много трудно да се подвърже без да останат гънки. Имаше едни други подвързии, които се изрязват по размер и са със самозалепващо тиксо в единия край. Като идея добре, но първите които купих, се оказаха дефектни - по лентата, на която уж трябваше да има лепило, се оказа, че няма такова. Върнах ги и взех нови. Същата работа - пак бяха почти всички дефектни, ама вече не ми се занимаваше с връщане. Използвахме двойнозалепващо тиксо за да ги фиксираме. В общи линии мисълта за подвързване ме докарва до тиха лудост.

# 16
  • Mars Hotel
Благодаря за темата!   bouquet
В списъците, които раздадоха на родителската среща, пише "пръчици за смятане". Какво е това?  Rolling Eyes

# 17
Светлица, в гугъл излизат доста резулати, явно са алтернатива на сметалото. Peace  Като гледам комплектите бих взела поне 2-3 - изглеждат лесни за губене.
Има ли някой бъдещ ученик - левичар и какво мислите за приспособленията за левичари (разни държачи, ножици и т.н)? И редно ли е според вас да предупредя класната (когато имаме такава) да го има предвид при разпределението на децата по чинове?

# 18
Пръчици за смятане не сте ли ползвали като малки?

Голямото е левичар, вече пети клас, никога не му е представлявало проблем това.

# 19
  • Mars Hotel
Видях ги сега, мерси. Честно казано, нямам спомен да сме ползвали такива.

# 20
  • Майничка
Голямата, откакто си купува сама тетрадки, купува от рециклирана х-я /вестникарски/ - от екологични съображения.Все й е тая на какво пише иначе.

# 21
  • Варна
На списъка, който ни дадоха на  родителската среща отдолу има практически съвет: Избягвайте тетрадките с вестникарска хартия!

# 22
  • София
Има ли някой бъдещ ученик - левичар и какво мислите за приспособленията за левичари (разни държачи, ножици и т.н)?
Ние имаме ножица за левичар, купихме я още за 3-та група в ДГ.

# 23
Благораря за новата тема.
Нашата РС мина,знае се класната,даде ни списъка.При нас униформи няма да има.Помагалата ще ги поръчваме в началото на септември след  РС която ще бъде на 03.09.Сега платихме само учебника и тетрадката по Англииски-27лв.Раницата ни пристигна още на 27.06,тетрадки и др.дребни неща имаме остана само тоалета за първия учебен ден.Вълнението е голямо.

# 24
Благодаря за новата тема!  Simple Smile

При нас госпожата също ни посъветва да вземем от вестникарската хартия, защото децата директно ще почнат с химикал, а на другата хартия химикала се размазвал. Признавам, че въобще не ми хареса това. Вестникарската хартия някак не я харесвам - вади очите. С химикал директно ми звучи ужасно, макар че май едно време и аз съм била така. Сега детето като сбърка и ще става мазало... Sad

Ние също сме готови. Остана да си вземем комплекта помагала от книжарницата, където са заявени по класове, лична карта и да мина през л.л. за ЛАК. При нас униформата ни е полууниформа - само слуитчер. Аз го имам от ПК. Купих й го по-голям и все още й става. Даже има още малко да расте, че да го запълни. Simple Smile

# 25
С химикал ли? Странно.

# 26
  • София
Ясно. Дано, отивайки за 4-ти път в 1-ви клас, се науча да чета с разбиране.  Laughing
Да стискаме ли палци? При мен ако нещо не се получи от първите три пъти, после вече не се надявам Simple Smile

На една родителска среща госпожата на големия помоли да не купуваме вестникарска хартия, защото децата пишат с меки моливи и нищо не се вижда.
Нашата родителска среща е днес. Добре че ме подсетихте да взема пари за учебници.

# 27

И на мен ми се видя странно. Може би е имала в предвид, че бързо ще преминат към химикал. Не знам. При синът ми в първи клас мина много време докато стигнат до химикал. Може би дори целия първи клас или пък първия срок. Не помня. Но не беше от веднага.

# 28
Касита здравей! Искам да те помоля, тъй като ти имаш вече опит с първото дете, да обясниш и ако имаш възможност да снимаш що за чудо е "покривало за чина по рисуване".  Нещо като мушама или обикновена текстилна покривка? Намирам само един коментар, но и там нищо съществено, а само препратки към престилки за рисуване (някои, от които даже не работят).

И втори въпрос каква чашка за рисуване - обикновен буркан, обикновена пластмасова чаша от твърда пластмаса, неразливаща се чаша или сгъваема чаша?

Всъщност ако някой е "изпробвал" или виждал "как работят" гореизброените покривало и чаши нека напише мнение. Може да бъде полезен и на още някой неориентиран като мен.  Simple Smile

# 29
  • София
Записваме се да ви следя.
И ние ще купуваме покривало за чина.
Тетрадки май даже имаме в повече.Като ходим в книжарница и си харесаме тетрадка с големи квадратчета или тесни и широки редове - купуваме.
На общата родителска среща предупредиха,че децата в първи клас изцяло ще пишат с моливи.Трябва да се заредим с такива както и с гуми и острилки.

Общи условия

Активация на акаунт