В очакване на първи клас - Набор 2008 - Тема 2

• 52 213
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • Майничка
Моята ми чете вечер тази книжка , точим я от три седмици, но й се вижда края http://hermesbooks.com/chetjaschite-detektivi-princesa-ela-t-rsi … las-prosveta.html
Има и още една от серията, която чака отпуската. Харесват й, защото буквите са големи, страниците са с много картинки, включително за оцветяване и дорисуване.

# 91
  • София
Киди, за здравните карти са ти писали.
Аз ходя при педиатърката около 15ти септ. Даже и след началото на учебната година не е фатално.
Моя син ще е на целодневно обучение.

За извънкласните занимания... в момента му търся уроци по музика. И двамата с кака му "искали" да свирят на пиано. Мисля, че неговия инструмент е друг, но ще видя дали ще намеря уроци за това. Моя мъж заяви, че блок флейтата не била за мъже Simple Smile
Задължително ще ходи на логопед.
Искам да го запиша на плуване в съседно училище. Иска ми се да го запиша и на някакво бойно изкуство.

Мислех, че съм пускала списъка за 1ви клас, но явно съм си останала само с мисленето - http://i.imgur.com/lYgesHD.jpg
Даде ми го учителката му на последната РС.

# 92
Сега обърнах внимание на спортния екип. Понеже на много места се споменават гуменки (при нас в скоби има и маратонки), това като по-неангажиращ за родителите вариант ли е или е по-приемливо за учителите по физическо?

# 93
  • София
На дъщеря ми не са правили проблем и за двата варианта - гуменки или маратонки, стига да са различни от това, с което се ходи навън. Предпочитах гуменките за нея, заради по-малки обем и тегло  Peace

# 94
  • София
И при нас не са правили проблем за гуменки или маратонки, стига да не са обувките, с които ходят принципно  Peace

ПП И аз предпочитам гуменките заради теглото

# 95
  • София
Сега обърнах внимание на спортния екип. Понеже на много места се споменават гуменки (при нас в скоби има и маратонки), това като по-неангажиращ за родителите вариант ли е или е по-приемливо за учителите по физическо?

При нас искат маратонки за навън, а гуменките са за салона, защото маратонките оставяли черни следи по настилката му.

# 96
ЛАК я направихме днес. Нашата лекарка така предпочита. Измерванията и без другото ги прави около рождения ден и така. А щом са направени и ваксините, няма за какво да ни я бави. През септември има много деца и така се отмахва малко от работата й за тогава. Останалите медицински документи са си в училището, че там карахме и ПК.

Моето дете няма  ежедневно време за писане / смятане. Ако желае, сяда и действа. Къде с мен, къде с брат си. Достатъчно се постара през миналата уч. година. В началото на септември може малко да направим по-сериозен преговор на знанията й.

# 97
Момичета, много ви благодаря за отговорите.
Относно четенето, моята дъщеря всяка вечер преди лягане чете на по-малкия си брат /5г./ по една приказка. Той я слуша с интерес и всяка вечер я кара да му чете. В момента сме на приказките на Андерсен. Направила си е в една тетрадка, списък с приказките и книжките, който е прочела. На скоро и засичах, чете около 37-40думи в минута на непознат текст.
За писането - пише печатно, никога не съм я учила да пише, не знам в градината до каква степен са писали.
За смятането - събира и изважда до 20. Кара ме да и пиша задачки и аз само до 20 съм и писала до сега, според мен няма смисъл да бърза. И понеже вече са и безинтересни и написах няколко текстови задачи - хем да чете, хем да смята. Първите няколко задачи доста я затрудниха. Задачите бяха от типа: Иван си купил 6 праскови, Георги - 7, колко общо праскови имат двамата.
Като цяло да си призная не ми се занимава много с четене и смятане, но когато много настоява да и давам задачи го правя. Бабите са ни по търпеливи и се занимават повече с нея.

Наскоро гледах тази книжка http://prikazka-igra.com/book.html  и мисля да и я взема. Струва ми се, че ще и е доста интересна. Някой от вас дали я има да сподели мнение?

# 98
  • София
Наскоро гледах тази книжка http://prikazka-igra.com/book.html  и мисля да и я взема. Струва ми се, че ще и е доста интересна. Някой от вас дали я има да сподели мнение?
На моите деца не им хареса - нито на големия, нито на малката, но пък доста положителни коментари има тук по темите за нея.

# 99

Питайте Марков, той най-добре ще ви каже. При голямото искаше гуменки или подходящи за физическо маратонки, т.е. и двата варианта ги намираше за подходящи. Навън играят прекалено често физическо, и поради това лично на детето ми му бяха по-удобни маратонките.

# 100
Касита, точно заради играта навън се замислих. Peace Като цяло според мен гуменките не са подходящи обувки за спорт, особено на открито. Това в случай, че в часовете децата са активни.

# 101
  • София
Моята щерка я хареса. По-миналата седмица ме тормози пак да я четем.
А синчето не разбра идеята според мен, понеже я купих преди година и нещо май му беше рано за такъв тип книга.
Но явно си е до предпочитание на детето. Ето, Дзвер, е писала, че нейните не са я харесали.

Като казвате ЛАК - това лична амбулаторна карта ли е, дето е като книжка с твърди корици? Не е здравен картон на дете?
Знам, че са тъпи въпросите, но наистина не са ми ясни документите.
И още нещо - какво става със здравния картон от детската градина? Него ще го връщат ли?

# 102
Те ще са активни.  Simple Smile Това е голям плюс за тях.

# 103
  • София
Наскоро гледах тази книжка http://prikazka-igra.com/book.html  и мисля да и я взема. Струва ми се, че ще и е доста интересна. Някой от вас дали я има да сподели мнение?
Моята щерка я хареса. По-миналата седмица ме тормози пак да я четем.
А синчето не разбра идеята според мен, понеже я купих преди година и нещо май му беше рано за такъв тип книга.
Но явно си е до предпочитание на детето. Ето, Дзвер, е писала, че нейните не са я харесали.

Като казвате ЛАК - това лична амбулаторна карта ли е, дето е като книжка с твърди корици? Не е здравен картон на дете?
Знам, че са тъпи въпросите, но наистина не са ми ясни документите.
И още нещо - какво става със здравния картон от детската градина? Него ще го връщат ли?
ЛАК е личната амбулаторна карта с твърдите корици, която се вади всяка година и за детската. Картон в училище не искат. От детската картона на големия ми го върнаха, на малката не са, но аз не съм и ходила да го искам.

Оказва се, че не е ЛАК, а ЛЗПК - ето я

# 104
  • София
Моя син също хареса книгата за таласъмчето. Мисля, че е темата за трудното проговаряне описвах прословутото ни четене  Joy

Общи условия

Активация на акаунт