Работа, CV-та, HR-и, съвети - 45-та тема

• 78 430
  • 769
  •   1
Отговори
# 120
Селика, кандидатствах по обявата от линка , по рано  ooooh!

# 121
Момичета, привет!
Аз в петък вечер ще ви занимая с едно нестандартно питане... Как бихте подходили към съставянето на СВ на човек на(д) 55 год. възраст? След  20 години собствен бизнес, ще се наложи да помагам в търсенето на работа на майка ми. Чудя се в какви детайли и колко назад да се връщам хронологично. Ясно е, че ще адаптираме СВ-то според обявите и ще акцентираме на това, което е релевантно за конкретната позиция, просто би ми било интересно вашето мнение, а и вероятно просто имам нужда да споделя... Ще бъде предизвикателство.
Благодаря ви и желая приятни почивни дни!

# 122
Ако не е работила на много места, например повече от 10 (сериозно, с договор за повече от половин година), аз бих ги написала всичките.  Акцентирането според позицията бих го направила с болд шрифт, примерно

# 123
Celika, много благодаря за мнението! Не е работила на много места, едва ли са повече от 5...

Също, как би(хте) подходила(ли) към позиция, която не изисква конкретна, специфична квалификация (примерно - оперативна работа във верига супер/хипермаркети, продавач-консултант на неособени стоки и др.) - аз съм с нагласа да напиша кратка мотивация към всяка кандидатура, по-скоро като обосновка защо смятаме, че е подходяща, какви положителни качества/опит, полезни за конкретната длъжност, има жената. Дали би се приело свръх помпозно за подобен тип работа? Някак не ми се връзва простото, мълчаливо прикачване на СВ към безмълвен мейл...

# 124
  • в 1001-та нощ
За мен не би било помпозно, би ми направило добро впечатление. Дава идея, че не се кандидатства за спорта или напосоки, а с обмислено решение  Peace

# 125
Не е помпозно, но писмат трябва да са по-кратки и описващи нещата точно както са. И аз вече зпочнах да пиша пиша по нещо за абсолютно всяка кндидатура. Иначе не се обаждат изобщо. Обяснявам защо си търся работа в област нямаща нищо общо с моята.

# 126
И аз се присъединявам към горните мнения, че не би било помпозно  Peace

Аз всеки път изпращам мотивационно писмо със СВ-то си. За работите, за които кандидатствам, е задължително и без него дори не ти поглеждат кандидатурата.

Успех!  Hug

# 127
Здравейте,

нали Ви казах, че бях на интервю. Те пък взеха, че ми се обадиха. Приех и отидох. Като цяло ме устройваше работата и най-вече заплата, района също беше ОК.

Отидох да видя за какво става въпрос и ето изненадата.....друга позиция и по-ниска заплата.
Не приех и си тръгнах.

# 128
Днес следобед трябваше да ходя на интервю за стажантска програма на amize bg, но  се отказах, не знам накъде да се насоча , явно всичко опитах  ooooh!

# 129
  • София
Днес следобед трябваше да ходя на интервю за стажантска програма на amize bg, но  се отказах, не знам накъде да се насоча , явно всичко опитах  ooooh!

Е, това не си опитала щом си се отказала от интервюто.

# 130
Някаква идея кои са Джулиано Трейд? Напускали са сума обяви, стара фирма под ново име или...?
http://www.jobs.bg/company/217266

# 131
  • на последния етаж
Аз все още съм в търсене, засега без особен успех...

# 132
Някаква идея кои са Джулиано Трейд? Напускали са сума обяви, стара фирма под ново име или...?
http://www.jobs.bg/company/217266

Търговия на едро и дребно с хранителни и промишлени стоки, селскостопанска продукция, рекламна дейност, посредническа дейност, както и всяка друга дейност не забранена от закона.
От Търговския регистър, макар че открих такава фирма и за Асеновград, но това от Търговския регистър е за София  ooooh!

Последна редакция: пн, 29 юни 2015, 17:20 от Анонимен

# 133
  • София
Сетих се нещо да се оплача.
На месец изпращам поне по 2-3 пробни текста, правени от мен за втори етап на подбора.
Ей, никой не връща отговор, да му се не види!
Не е ли редно поне като си започнал една кореспонденция, да я завършиш?

# 134
Мда, много тъпо. Аз също имах няколко рзменени разговора и мейла с един човек, който изведнъж изчезна.

Общи условия

Активация на акаунт