БАРСЕЛОНА - тема 6

• 104 984
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
Моля за помощ - хотелът ни е в Калея.
Как можем да се придвижим до Барселона и обратно?

# 106
Моля за помощ - хотелът ни е в Калея.
Как можем да се придвижим до Барселона и обратно?
Ето тук е разписанието на Ренфе-то /влак/ от различни гари до различни гари на Барселона. Мисля, че най-лесно е до Плаца Каталуния.

http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/barcelona/index.html

За отправна точка пишете Calella, в следващото поле - гара от Барселона. След това дата, и приблизителен интервал на пътуването /мисля, че за делнични дни  разписанието е еднакво/. Дават пътуването за около 1 час. Мисля, че цената е 10 евро, но в момента не съм сигурна дали за еднопосочен, или за двупосочен.

# 107

maiags, посетете и CosmoCaixa. Интересен е както за деца, така и за възрастни. Разходете се по крайбрежната улица, паметника на Колумб, Готическия квартал, катедралата на Барселона. Барселона е един уникален и  завладяващ град. Ние се върнахме на 25.08. и тези дни като ми остане време ще споделя какво успяхме да видим и посетим за 7 дни.

Благодаря LORAH_T, а дали има нощни турове на Bus Turistc? За CosmoCaixa онлайн ли да купим билети? Peace

# 108
Не съм запозната дали има нощни турове на Bus Turistc.
За CosmoCaixa ние си купихме билетите на място. Имаше опашка, на която чакахме около 5-10 минути. Минава бързо. До 16 годишна възраст е безплатно, а над 16 г. е 4 евро. На касата казахме, че едното от децата е на 16 г. и 3 месеца, но въпреки и за него беше безплатно.
По-напред в темите беше писано, че цената от 4 евро за възрастен е символична и наистина е така.

# 109
  • София
Здравейте!

В тема № 5 прочетох пост за безплатен вход за Саграда Фамилия по случай празника La Mercè.
Имате ли информация дали и тази година ще има безплатен вход?

# 110
Здравейте! От доста време се опитвам да си купя онлайн билети за влак Барселона-Валенсия за 18 октомври. В сайта на ренфе има възможност само до 15 октомври, за следващи дати няма информация. Моля, някой ако знае да сподели нормално ли е   bouquet

# 111
  • Milano
Отдолу по лилавия надпис на мен ми излиза , че няма директна връзка или този влак не се движи на съответната дата.

После до него ти дава възможност да кликнеш и да видиш възможни връзки с прекачване.

Този надпис гледай, и кликни вдясно:

Para el trayecto de IDA no existe conexion directa o este tren no circula en la fecha solicitada,    si lo desea puede consultar el mismo trayecto con transbordo

# 112
  • Milano
Защо не провериш със самолет, много вероятно е да ти излезе по-евтино - Раян, Изиджет, Вуелинг.

пп. проверих - нямат първите две, а третата е с прекачване в Рим.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 12:46 от regina di cuori

# 113
  • София
Здравейте! Вчера се върнах от Барселона! Изкарахме няколко слънчеви и незабравими дни. Качихме се до Монсерат , ходихме на пристанището, парка Гуел . Саграда Фамилия отвътре е много впечатляваща.Направихме си и разходка до Камп Ноу! Уникално съоръжение!  Sunglasses

# 114
Здравейте! Вчера се върнах от Барселона! Изкарахме няколко слънчеви и незабравими дни. Качихме се до Монсерат , ходихме на пристанището, парка Гуел . Саграда Фамилия отвътре е много впечатляваща.Направихме си и разходка до Камп Ноу! Уникално съоръжение!  Sunglasses

Val Bal, ставаше ли времето за плаж? Ние тръгваме в неделя и се чудя дали да вземам плажните неща?! За Камп Ноу трябва ли да се купят билети предварително, имаше ли опашки на касите?

# 115
Здравейте! От доста време се опитвам да си купя онлайн билети за влак Барселона-Валенсия за 18 октомври. В сайта на ренфе има възможност само до 15 октомври, за следващи дати няма информация. Моля, някой ако знае да сподели нормално ли е   bouquet

А според мен още не са качили за следващи дати. И аз като търсех пролетта Валенсия-Мадрид, имаше такъв период,вече не помня точно колко дни, за моята дата нямаше,но после ги публикуваха. Не може да има до 15.10 и после да няма влакове. Опитай след няколко дни пак.

# 116
  • София

Val Bal, ставаше ли времето за плаж? Ние тръгваме в неделя и се чудя дали да вземам плажните неща?! За Камп Ноу трябва ли да се купят билети предварително, имаше ли опашки на касите?
Ставаше, вземете си бански SunglassesБилети за Камп Ноу продават в хотелите и по вестникарските бутки , а и също на самия стадион. Обслужването е бързо и няма големи опашки. Sunglasses

# 117
 Val Bal, явно сме били в един самолет  Simple Smile
На площада пред катедралата имаше изложине на книги и автори, разказваха на няколко места едновременно. Времето беше чудно - 25 градуса.

# 118
Val Bal,   bouquet

# 119
Въпрос към ползвалите аеробуса - спира ли на други спирки освен на пл. Испания и пл. Каталуния?
Хотелът ни е в района на Urgell метростанция, някъде по средата между пл. Испания и пл. Каталуния. Чудя се дали да ползваме аеробуса или нощната автобусна линия?!

Общи условия

Активация на акаунт