БАРСЕЛОНА - тема 6

• 104 937
  • 760
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Благодаря!  Hug
Тези мънички неща "за надникване" правят разходките приятни, а често пътеводителите мълчат за тях.

# 706
Аз съм на същото мнение.  bouquet
Например по пътя пеша от Саградата до първата къща по булевард Грасия си бях извадила всички по известни сгради, мисля че горе писах за някои от тях. И от тук нататък като минем по някоя по-така сграда и сина ми пита "Това какво е?" и аз примерно не знам. И той: "Ама къде си тръгнала така неподготвена!" и се смеем.

# 707
Здравейте, буквално при пет дни променихме планувания Париж с Барселона, летим на 15.05, връщаме се на 22. От вчера имаме и хотел Gran Ducat на или до площад Каталуня.
Изчетох тази тема, но тъй като никак не се ориентирам по карта ми е много трудно. Имам толкова въпроси, че не знам от къде да започна, може би трябва да изчета и тема 5, белким ми се изясни някакъв план:))
Със сигурност първите два дни ще ползваме Туристик Буса, за мен е добър начин за добиване представа кое къде е и кой обект искам да видя по- подробно. Не ми се препуска много, искам по- лежерна програма. Задължителни са ми- Саграда Фамилия, парка на Гауди с платената част, Бари квартала, Ноу Камп. На 18 съм рожденичка и искам да идем на фламенко. Наш познат ми обяснява за нещо, като село, били там имало хубаво представление и лека вечеря, не се сеща за името на "селото" Идеи?
Ще видим и фонатаните, всичко останало ще го мисля по- натам, няма много време за подготовка.
Много разчитам на вашата помощ, когато си избистря въпросите Hug

А и плажче ще правим, надявам се:)

# 708
  • софия
Испанското село - Poble espanyol – “Испания в миниатюра”
https://www.poble-espanyol.com/en

# 709
Звънче, точно това е благодаря!

От тук ще запазя билети за туристически бус, но къде ще получа самите карти и талоните за отстъпка? В Рим имаше два офиса, от където се взимаха. Иначе доколкото се ориентирам те тръгват почти от нашия хотел. Ще букна и за Саграда Фамилия и за Парка. С Рома паса ползвахме фаст трак и не чакахме километричните опашки, в Барселона има ли такъв вариант? Ще пътуваме с аеробус, ще купя двупосочни билети, спирката пак е почти пред хотела.

Препоръка за ресторанти с бюфет около площад Каталуня?

# 710
Звънче, точно това е благодаря!

От тук ще запазя билети за туристически бус, но къде ще получа самите карти и талоните за отстъпка? В Рим имаше два офиса, от където се взимаха. Иначе доколкото се ориентирам те тръгват почти от нашия хотел.
Ще ги получиш от служител пред автобуса срещу твоята разпечатка,няма да си единствена с он-лайн билети,нареждаш се на опашката и си чакаш реда за качване,става бързо. Peace

Зорчи,чудесен разказ и снимки! bouquet

# 711
zhorchy,  аз също си мисля за посещение на фламенко в The Palau de la Música Catalanа, т.е. все още се колебая между тур и спектакъл. Разглеждайки плана на залата, виждам, че за билетите от 20 евро пише ограничена видимост на сцената. Какво е твоето мнение, спомням си, че беше писала, че и ти си купила от тях.  Доволни ли останахте от местата и дали можеш да ми кажеш евентуално ред/място? Все още имам доста голям избор, но не мога да се реша. И имахте ли достатъчно време за разглеждане на двореца преди спектакъла?

# 712
Първо относно местата, честно да кажа някои от 20е. наистина са с ограничена видимост, но ние ги купихме доста рано /на 24.01. за 06.04./ и имах право на избор. Взех билети, които са точно до тези за 35е. -ред 2 - места 26,28 и 30 и виждахме чудесно. Така че огледай плана на залата и така избирай. Пропусни билетите в малки номера на местата и тези, които са по-нагоре.Сякаш са добре и местата на столовете в страничните места на залата, но на първия ред.
Относно двореца: Пишеше, че може да се влезе 1 час преди представлението, но не е точно така. Всъщност влизаш във фоайето и стоиш там. От него можеш да видиш ресторанта назад и магазина, но тях можеш да ги видиш и без билети през страничния вход. Пускат те нагоре1/2 час по-рано и виждаш стълбището и още една малка зала, но за мен най-важното е голямата концертна зала, в която така или иначе си бяхме.

# 713
  • София
Ще се върна да чета подробно, но исках да попитам дали е по-добре да избера организирано от агенция пътуване или да го организирам сама?
Синът ми е в 8 клас в Испанската гимназия, през септември има и рожден ден. Естествено най-много го вълнува Камп Ноу, но има желание да види и други места.
Та към кой вариант за запознаване с Барселона да се ориентирам? На мен също ще ми е за първи път.

# 714
  • софия
Категорично сама. Няма нищо трудно. Темата е полезна, в нет-а има огромно количество информация, ти си оправна и нямаш нужда друг да ти казва какво би ви било интересно, да ви организира деня и да си зависима от други. Единствено препоръчвам поне 5 пълни дни.
Барселона е перфектно организиран град.

# 715
Категорично сама. Няма нищо трудно. Темата е полезна, в нет-а има огромно количество информация, ти си оправна и нямаш нужда друг да ти казва какво би ви било интересно, да ви организира деня и да си зависима от други. Единствено препоръчвам поне 5 пълни дни.
Барселона е перфектно организиран град.
+ 1
Никаква агенция не ти трябва,ние за какво сме тук  Grinning

# 716
Аз също не съм почитателка на организираното пътуване. Освен това ще си имате преводач.  Simple Smile Ние също бяхме с осмокласник-очарован е!
Ще помагаме!

Последна редакция: нд, 24 апр 2016, 14:44 от zhorchy

# 717
Благодаря много, zhorchy!
Май ще изберем и ние фламенкото, макар че чета в трипадвайзора, че повечето туристи са много доволни и от тура.

# 718
Zhorchy, благодаря за прекрасния разказ.
Картата ми на Барселона в Google maps прилича на звездно небе, но благодарение на теб добавих още няколко звездички  Simple Smile.
Искам да ви попитам дали CosmoCaixa би се харесал на двама тинейджъри  18г. и 16г. - знам, че е индивидуално, но все пак.
Ще бъдем седем дни в Барселона и имаме време да го посетим, но се притеснявам да не  е за по-малки деца   - ако е така ще предвидя нещо друго.

# 719
Ние лично го пропуснахме, по простатата причина, че ни предстоеше посещение на сходния такъв във Валенсиа. На мен лично /по-голяма на години от сбора и от двамата/ ми е много интересно в такъв тип музеи. Честно казано във Валенсиа /води се най-големия/ ми хареса, но не толкова, колкото в Лондон примерно и пак отидоха едни 3 часа, хем бързахме. 
За хора, които се интересуват от техника, физика, химия и т.н. е супер, а и цената на билета е символична като за Барселона-4 евро за хора над 16г.

Общи условия

Активация на акаунт