БАРСЕЛОНА - тема 6

• 105 035
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
  • Milano
Запис в тази тема, връщам се да чета   bouquet
следващия месец, живот и здраве ни предстои голямото пътуване

имаме купени билети за мач там, който днес разбрахме, че са го дръпнали с 2 дни напред, та пристигането ни съвпада със започването на мача
въпросът ми е- някой да е наясно дали на стадиона има гардероб или място, на което можем да приберем куфарите си  newsm78

Laughing

Естествено, че няма.

Багажа може да се остави на летището, на гарите Сантс или Норд и близо до пл. Каталуния.

# 151
На летището работят до 22ч. И е много скъпо. Най- добре е до пл. Каталуня в Локъра,  но и там работят до толкова. За гарата не знам.

# 152
Привет Simple Smile Снощи се завърнахме от слънчева Барселона Simple Smile Прекарахме 5 страхотни дни, благодаря на всички, които пишат в темата - помогнахте ми много с организацията! В следващите дни ще се включа с по-подробен коментар. Ако някой има конкретни въпроси - насреща съм.

# 153
  • София
Привет Simple Smile Снощи се завърнахме от слънчева Барселона Simple Smile Прекарахме 5 страхотни дни, благодаря на всички, които пишат в темата - помогнахте ми много с организацията! В следващите дни ще се включа с по-подробен коментар. Ако някой има конкретни въпроси - насреща съм.
И ние така - много сме доволни.

# 154
Момичета, искам да си организирам пътуване до Барселона, но ще съм с дъщеря ми, която ще е на 7. кои забележителности бихте ми препоръчали, при положение, че искам тя да е максимално доволна- аквариума, зоопарк, увеселителен парк и минимум паметници и сгради. Мислите ли, че бих могла сама да се справя (не с агенция)- пътуване от летището, в самия град? Ще чета темите подробно и пътеводител ще си взема, разбира се.

Последна редакция: нд, 20 сеп 2015, 23:47 от vanirka

# 155
Първата страница на темата е направена толкова професионално, че направо си е пътеводител! Особено  с практична информация, за нас остава да си намерим само още малко допълнителна информация за забележителностите /ако някой обича да влиза в големи подробности/. Sunglasses

Последна редакция: пн, 21 сеп 2015, 11:33 от jfjallen

# 156
Здравейте! Извинявам се, ако вече е отговорено на моя въпрос - интересува ме как става качването в автобусите на градския транспорт - само през предната врата или от която искаш?

# 157
  • Русе
Само през предната врата.

# 158
Здравейте! Извинявам се, ако вече е отговорено на моя въпрос - интересува ме как става качването в автобусите на градския транспорт - само през предната врата или от която искаш?

Понеже в метрото бе адски горещо, с половинката се преориентирахме към ползването на автобуси и се оказа много удачно решение.Сайтът на гр. транспорт е изключително полезен и всяка сутрин преди да тръгнем задавах маршрутите,а от там и избирах от коя най-близка до нас спирка да тръгнем,на коя да слезем ,на коя да се прикачим и т.н. Имайте превдид,че трябва да вдигнете ръка (все едно спирате такси на улицата) към идващия автобус,защото иначе ще ви подмине(освен ако някой друг не чака за същия автобус на вашата спирка и вече не е вдигнал ръка).Когато наближи вашата спирка за слизане ,натискайте червения бутон,за да спре шофьора,защото иначе отново ще подмине,ако няма други качващи/слизащи.
Преди няколко страници ставаше дума кой номер автобус спира пред главния вход на парка Гюел-това е №116 ,а спирката-Olot-Marianao .

Барселона наистина се оказа прекрасна,повече от колкото очаквах и толкова чиста,че не е за вярване.Заслужено ще заеме място в графа-любими градове,в които бих се върнала с удоволствие.

# 159
Момичета, искам да си организирам пътуване до Барселона, но ще съм с дъщеря ми, която ще е на 7. кои забележителности бихте ми препоръчали, при положение, че искам тя да е максимално доволна- аквариума, зоопарк, увеселителен парк и минимум паметници и сгради. Мислите ли, че бих могла сама да се справя (не с агенция)- пътуване от летището, в самия град? Ще чета темите подробно и пътеводител ще си взема, разбира се.
Varinka, спокойно, Барселона е посещавана от милиони туристи и всичко е организирано много добре. Съветвам те да прочетеш информацията в началото на темата, както и няколко теми назад - на мен ми беше супер полезно и предостатъчно, пътеводител не съм ползвала. Ако си сама с дъщеря си, те съветвам да ползваш аеробуса от летището (особено ако ще летите с wizz - полетът е много късен). Спирката на този автобус е на изхода на терминала. Но в града спира само на 3 спирки - пл. Испания, метростанция Urgell и пл. Каталуния. Нашият хотел се намираше точно до метростанция Urgell и ни беше супер удобно. При избора на хотел за мен е важно да е близо до метростанция, особено като си с дете. Мога да препоръчам нашия - Hostal live Barcelona - води се хостел, но стаите са супер, със самостоятелни бани, беше много чисто. Ако резервираш през сайта на хотела, получаваш отстъпка и безплатна закуска, която ти я носят до стаята в указаното от теб време.
Що се отнася до забележителностите, освен зоопарка, аквариума и Тибидабо, мисля, че ще ви хареса и каса Батийо - много е впечатляваща, а и има много интетересен видео гайд. Също интересно за детето ще е музея CosmoCaixa. Задължително отидете и до парка Гюел. Автобус съм ползвала само веднъж - линия 24 до Парка Гюел и не съм доволна. Да, имаше климатик в автобуса, но беше страшно пълен и мнооого бавен. Метрото според мен е по-добрия начин на предвижване.
Ще се справиш с организацията, всичко пише на първа стр., но ако имаш въпроси, ще се радвам да мога да помогна.

# 160
Здравейте,
по Коледните и Новогодишни празници заслужава ли си да се посети Барселона ( като климат дали е подходящо ) ?

# 161
Здравейте!
Пиша близо месец след като се завърнахме, но чак сега намирам време.
Първо изказвам искрени благодарности за оформлението на темата, която наистина прилича на гид изпълнен с много ценна информация, а и на всички които се включват с мнения, препоръки и съвети.
На 18.08. пристигнахме вечерта около 19.00 часа на летището в Барселона, с полет на България еър. Понеже бяхме с четири куфара и четири малки багажа, решихме да ползваме такси. Пред летището почти всички таксита бяха големи, т.е. нормално се побрахме двама възрастни, две големи деца и багажа. Апартамента, който бях резервирала от сайта на букингком се намираше на бул. Диагонал, точно срещу Саграда фамилия. Цената на таксито от летището до апартамента беше около 27-28 евро / по апарат/, но след като спря шофьора натисна няколко пъти едно копче и се появи цена - 42 евро. Понеже той не говореше английски, а ние съответно испански език, не можахме да  разберем защо се получи такава цена. По принцип бяхме предвидили цена между 40-50 евро за този курс и съответно я платихме без повече да се пробваме да питаме какво и да е. Настанихме се в апартамента, който се състоеше от една спалня, кухненски бокс и трапезария с разтегателен /много удобен/ диван. Банята и тоалетната бяха след основен ремонт. С две думи апартамента ни хареса и останахме доволни от местонахождението и обзавеждането му. В близост, на не повече от 3-4 минути пешеходно разстояние намерихме магазин от веригата Меркадона, от където напазарувахме. Понеже бяхме малко уморени и не ни се разхождаше първата вечер, седнахме в една пицария в близост до спирка Монументал.
На следващия ден си купихме две карти за гр. транспорт - едната за 10 пътувания, а другата за 70 и се разделихме - мъжа ми и сина ми отидоха до стадиона на Барса, а аз и дъщеря ми си отправихме към пристанището. Билетите за стадиона бяха купени онлайн. Направихме си разходка покрай морето, хапнахме гофрети и около 14.30 часа се събрахме цялото семейство пред аквариума. Точно отстрани до аквариума беше пълно с улични търговци, от които си накупихме магнити и ключодържатели по едно евро за бройка. Влязохме в аквариума и разглеждахме до около 18.00 часа. На децата им хареса и бяха впечатлени от някои риби. След това се прибрахме, починахме и вечерта си направихме разходка до Саграда фамилия, като я разглеждахме само отвън.
Третия ден станахме сутринта рано и с метрото стигнахме до Пасаж де Грасия, от където хванахме ренфето / билети за отиване и връщане/ до Порта Авентура. Имахме предварително платена нощувка в хотел Кораби и билети за два дни за парка. Настаняването в хотела /имаше около 200 човека, които пристигаха/ ни отне около час и половина. Взехме си билетите и веднага хукнахме към парка. Обиколихме по-голяма част от атракциите и вечерта останали без крака от умора, вечеряхме в ресторанта на хотела. Искам да споделя, че хотела беше 4 звезди, но цените му са съвсем нормални. Около 23.00 часа се върнахме пак в парка, за да гледаме шоуто по случай 20-тата годишнина на парка. На следващия ден пак обикаляхме атракционните и вечерта с ренфето, се прибрахме в Барселона.
В събота сутринта с метрото се придвижихме до парка Гюел, за където имахме закупени билети от интернет за платената зона за 10.00 часа. Започна да ръми дъжд и не беше много приятно за обикаляне. Разгледахме до около обяд и след това с автобус 24 стигнахме до Пасаж де Грасия.  Видяхме къщите на Гауди, които ни впечатлиха още повече на живо. От там площад Каталуния, снимки, Ла Рамбла и пазара Букерия. Пихме сокчета, ядохме плодови салати и съвсем останали без сили се прибрахме за почивка в апартамента. Вечерта ходихме до площад Испания и присъствахме на грандиозното шоу на Магическия фонтан. Нещо изключително красиво и приказно.
В неделя с два автобуса отидохме до CosmoCaixa, където прекарахме целия ден – до 18.00 часа. Бяхме планували да се качим и до Тибидабо, но просто не остана време, а и нямахме сила. Слязохме на Саграда фамилия, но не влязохме вътре каквото ни беше първоначалното намерение, а само си направихме снимки от вън.  Прибрахме се, починахме 30-40 минути и пак отидохме по фонтаните.
В понеделник слязохме с метрото до Триумфалната арка, разходихме се из парка Цитадела и влязохме в зоологическата градина, където присъствахме на шоуто с делфините. От там отидохме на плаж на Барселонета до вечерта. След това с автобус, който спира точно до плажа,  се прибрахме до апартамента за 10 минути. Вечерта излязохме на разходка до Яйцето, което се намираше на пешеходно разстояние до апартамента ни. На пешеходната и колоездачната зона на бул. Диагонал има и маси тенис, където поиграхме и ние. Бях впечатлена от младите хора, които в 24.00 часа стояха по пейките и разговаряха или четяха книги. Изобщо от всякъде, в целия град лъха атмосфера на едно спокойствие, дружелюбие, позитивност.
Последния ден оставихме сутринта куфарите в багажното отделение на фирмата, която дава апартаментите под наем /Диагонал апартаментц/ и с метрото стигнахме до паметника на Колумб. Разходихме се пак покай морето, после по Ла Рамбла, пихме сокчета и седнахме за малко почивка на площад Каталуния. Обиколихме и мола за  последно пазаруване и се върнахме за багажа. Хванахме такси от улицата, което ни закара до летището за 27 евро.
Това е в общи линии нашето приключение Барселона. Много места от заплануваните не можахме да посетим, но просто трябваше да отделим два дни за развлечение на децата в Порт Авентура, за което всички сме много доволни и заредени с положителни емоции. Надявахме в скоро време пак да посетим този очарователен град, но този път поне за 10 дни.       
Като заключение искам да кажа, че Барселона е един изключително чист и подреден град. Транспорта е много добре уреден, както метрото, така и автобусите. Моето мнение, е че с автобус също може да си стигне навсякъде и по този начин се виждат неща, които се губят като се пътува с метро. Разписанието и маршрута на автобусите сме го чели преди това от интернет.
Пожелавам на всички, на които ми предстои пътуване много позитивни емоции.     
Извинявам се, ако имам технически и стилистични грешки при писането, но бързам и няма кога да проверя написаното.                                       

# 162
Понеже бяхме с четири куфара и четири малки багажа...... Цената на таксито от летището до апартамента беше около 27-28 евро / по апарат/, но след като спря шофьора натисна няколко пъти едно копче и се появи цена - 42 евро. Понеже той не говореше английски, а ние съответно испански език, не можахме да  разберем защо се получи такава цена.

В Барселона ползвахме такси три пъти,като последния беше на заминаване към Валенсия от гара Сантс,разстоянието от апартамента до гарата не беше голямо,сметката беше към 5-6 евро,но платихме 8 ,защото се начислява такса на брой куфари(ние бяхме с два).Във Валенсия не начисляват такава допълнителна такса.

п.п.Ние купихме магнити по 1 евро около магическите фонтани,пак така ги продават,наредени на чаршафи на земята,също и ветрила продават по 1 евро. Peace

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 12:34 от Анонимен

# 163
Аз също си помислих, че допълнителната сума за таксито се получава точно заради багажа, но не бях сигурна. На връщане бяхме дори и с повече багаж, но както писах таксито ни излезе доста по-евтино.
Ние също си накупихме сувенири, както и ветрила по пътя от площад Испания до фонтаните.
Изобщо изключителен град. Влюбих се в него Hug 

# 164
  • Milano
 LORAH_T, не са те излъгали.

Проверих в един сайт колко ще ми излезе таксито (42,75евро) с дадената от теб информация. Има минимална сума за напускане на летището, която е 20 евро. Допълнителните суми се добавят накрая.

Кое е това Яйце? И пицерията до Монументал (това е моята зона Laughing)?

Аз фонтаните все не мога да ги улуча.

Здравейте,
по Коледните и Новогодишни празници заслужава ли си да се посети Барселона ( като климат дали е подходящо ) ?

Естествено.

Март и ноември, по мое виждане вали по-често.

Общи условия

Активация на акаунт