БАРСЕЛОНА - тема 6

• 105 324
  • 760
  •   1
Отговори
# 375
Записвам се тук с най-голяма удоволствие и започвам да планирам посещението ни - в началото на месец март Simple Smile

# 376
  • Русе
И ние ще ходим в началото на март живот и здраве. Simple Smile

# 377
Момичета, дали е подходящо времето там в края на февруари за екскурзия? Не, че сме много зиморничеви, но като ходим на екскурзии предпочитаме по цял ден да сме навън и да обикаляме. Затова съм в дилема, моля помощ Wink

# 378
  • София
Пфхх, чудя се на едни билети за юни. Темата е много полезна - благодаря !
На 1стр.  не видях инфо за Барселона пас или нещо от сорта- комбинирана карта за музеи и хоп он/оф автобуси. Има ли талова чудо ? Embarassed

# 379
Bibi, за м.юни изобщо не се чудете. Това е възможно най-подходящото време за посещение на Барселона- голям ден, прекрасно време, без да е горещо, става за дълги разходки, за плаж и т.н. 

Sunny_co, Според мен края на февруари ще става за екскурзия в Барселона. Била съм в Мадрид по това време и беше 18 градуса през деня.Сутрин  и вечер обаче е студено, а и деня си е малък. Не се колебайте- градът е много красив по всяко време на годината.

# 380
  • София
Bibi, за м.юни изобщо не се чудете. Това е възможно най-подходящото време за посещение на Барселона- голям ден, прекрасно време, без да е горещо, става за дълги разходки, за плаж и т.н. 
То чуденето продължи малко. Връщам се да ви чета, че се готвих за Виена, пък то стана Барселона. Simple Smile После ще питам. Много скъпи атракциите ми се чинят на първо четене. За 2+2 хоп он/ оф за 2 дни, Камп Ноу, Аквариум и Саграда фамилия, удариха 600 лв., а има още доста в списъка ни.

# 381
Ние ползвахме градския транспорт- основно метрото и автобуси. Даже и с трамвай до парка на Цитаделата.Като поразучиш малко, няма нужда от хоп он/оф. Иначе входовете за атракциите са си скъпи, спор няма. Храната обаче е евтина и вкусна.

# 382
  • София
Мисля, че с децата, ще ми е по-лесно и интересно с хоп он/ оф, а и апартамента е далечко от центъра, но пък близо до спирка на хоп он/ оф, но още не съм разглеждала подробно картите на града и транспорта. Спазарих хазяина да ни вземе от летището за 30 евра и да ни направи панорамна обиколка през центъра. Simple Smile

# 383
И аз се записвам с кеф в темата, началото на ноември чак ще съм в Барселона, ама... отсега да се подготвя Simple Smile Ще имам три дни (и половина) за обикаляне, което си не е малко.

# 384
  • Някъде на път....
И аз се записвам с кеф в темата, началото на ноември чак ще съм в Барселона, ама... отсега да се подготвя Simple Smile Ще имам три дни (и половина) за обикаляне, което си не е малко.
Ние ще сме в края на март - 6 дни.  Peace  Wink

# 385
Момичета в петък пътуваме за 4 дни до Барселона. Имам въпрос - избрахме да си вземем Hola BCN карти и прочетох, че важат и за Montjuïc funicular. Но половинката спори и ме кара да буквам отделно билети за Montjuïc funicular  Twisted Evil . Аз да си попитам вас като по-знаещи  Hug.
А  как се валидира картата при смяна на транспорта, например влак и после метро? Embarassed При нас има специални машинки във всеки автобус и на всяка гара, но за първи път ще сме в Барселона....
С нея можем да си пътуваме от летището до центъра, нали? Хотела ни е на 300 м от Plaça de Catalunya. Благодаря ви предварително  bouquet

# 386
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Картата можеш да си я купиш още на летището, преди да влезеш в гарата. Има любезни служители, които упътват туристите как да си купят билети и карти - това са апарати за купуване с опция Т10 и другите видове карти, вкл. Хола Барселона.
С влака и метро /има някъде тук упътване, нямам карта пред себе си да кажа спирката на метрото/ спокойно стигаш до пл. Каталуния с един билет. Валидирането става като маркираш билета/картата на автомата за влизане в метрото или в автобуса. В метрото няма как а влезеш, без да си щракнал билета. В автобуса това става на автомат вътре. Винаги го маркираш, автомата не ти дърпа суми, когато си с карта или когато се прекачваш с Т10, само отчита пътуването.
За фуникуляра - ние ползвахме карта Т10 и тя важи за него, не виждам смисъл да букваш каквото и да е предварително, просто отиваш и се качваш. Ние пътувахме с метро, автобус и фуникуляр до Монтджуик крепостта и ни дръпна само по 1 пътуване на човек. Със сигурност с Хола Барселона картата фуникулярът също не се плаща отделно. Отделно се плаща само за лифта, ако решите пътувате с него - около 8 евро на човек в една посока, има и двупосочен билет с отстъпка.

# 387
Did, благодаря ти за инфото  Hug .

# 388
Момичета, ще пътуваме двете с дъщеря ми (6,5г) до Барселона през март и моля за съвет какво да посетим (искам екскурзията да е максимално интересна на нея) освен двата парка, аквариума, зоопарка, къщата на шоколада, Саграда Фамилия...
Тибидабо струва ли си при положение, че сме ходили в Дисни?
И да ми препоръчате квартира или хостел за двете (не търсим скъпо настаняване) близо до метро, някъде в центъра.
Аз си чета темата междувременно.

# 389
Нова съм в темата, изчетох доста, планирам тази година 8 дни в Барселона.

Лошото е че като гледам хотелите са по-скоро хостели и са на безумни цени. Ако искаме 3,4 камоли 5 звездни хотели ще трябва да приготвиме тлъста сума пари. А на мен повече от 600лв не ми се дават за място, на което само ще спя...

Общи условия

Активация на акаунт