БАРСЕЛОНА - тема 6

• 105 275
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
  • София
600 лева за 8 нощувки, така ли? Това е 40 евро на нощ. За колко души? За тази цена не ми се струва особено реалистично да се намери нещо добро.

Имаме резервация - https://www.housetrip.com/en/rentals/332566  Simple Smile
Същият апартамент се предлага и в airbnb. Отзивите и в двата сайта са добри. Ако някой има какво да добави - ще съм благодарна за всякакви мнения.  Hug

Имам въпроси и за плажовете в Барселона. Удължихме малко престоя си (общо 7 нощувки) с идеята да направим няколко следобедни плажа в града. Гледам, че едната от метролиниите върви покрай брега и има станции на няколко от плажовете. Засега мисля така да се придвижваме до там. Можете ли да препоръчате конкретен плаж? Ще ми се да е организиран - с чадъри и шезлонги. Гледах в Google maps - има плажни барове, до някои от тях има шезлонги.... Как се ползват? От клиенти на бара? Срещу консумация? Или се плащат отделно?

# 391
Vivi, ние също бяхме със 7 нощувки, като 3 от тях в Барселона, а 4 дена в курортното градче Пинеда де Мар. Хотелът ни в Барселона беше http://www.booking.com/hotel/es/travelodge-barcelona-poblenou.bg.html и сутрин си правехме разходки , а следобедите ходехме на плаж.Хотелът е на пешеходно разстояние от плажа Барселонета. Определено плажът в Барселона не лош, но е малко по-голяма лудница от плажовете в курортите на север от Барселона. Нямам спомен за шезлонги и чадъри. Ние не сме ползвали,защото ходехме следобед от 15 до 17,30 ч., после се прибирахме за душ в хотела и пак разходки. Съветвам те да си направиш програмата за Барселона с няколко нощувки и после да отидете в някое курортно градче да си починете. Влакчетата имат връзка с влакчетата за летището и е много удобно. Кой месец сте в Барселона?

# 392
Vivi, знам че е малко, максимума ми е 800лв за нощувки. В крайна сметка храната там също не е евтина...

# 393
  • София
Iki70, краят на август - началото на септември.
Засега плажовете ги мислим като за между другото. Повече време ще отделим на разглеждането на града - без препускане, с шматкане по малките улички, затова и бих предпочела да нямаме нощувки извън Барселона.
Докато тръгнем има много време. А и резервацията ни е с опция за безплатно анулиране. Може и да размислим. Но засега търся организирани парченца плаж в самата Барселона. Simple Smile

far_away_ , настаняване за колко души търсиш? Държиш ли да е хотел?
Аз отдавна установих, че да се наеме апартамент е доста по-изгодно, отколкото стая в хотел.
Обмисляла ли си тази възможност, ако целта е да се постигне по-ниска цена?

# 394
Vivi, наскоро се върнах от Рим. Там бях наела апартамент, по принцип този път предпочитам да бъдем в хотел и да имаме поне една включена закуска, но като гледам на повечето места се доплащат (ако е по-евтин престоя), а ако е включена в цената нощувките скачат на 1200лв...
Така че като гледам пак ще се ориентирам към апартамент. Имам познат, който ходи до Барселона 2-3-4 пъти годишно и всеки път отсяда в Hostel Q, дори след месец пак ще бъде там и за 3 нощувки ще плати 250лв.  А хостела съвсем не изглежда като такъв, мненията също са много, много положителни, локацията перфектна, на минути от Площад Каталуния, на секунди от метростанция. Но няма включена закуска, но пък за сметка на това цената е страхотна.
Аз обаче за моя предполагаем период (обмислям април, май или октомври ) не откривам толкова хубави цени - цените са над 1000лв. Не съм решила все още кога ще ходя, чудя се дали да бъде преди морето лятото или след него...

П.С. Забравих да уточня, 2-ма сме. Възрастни ( за съжаление хахах)

Последна редакция: нд, 17 яну 2016, 16:02 от far_away_

# 395
Провери това:
https://www.booking.com/hotel/es/hostal-house.bg.html?aid=339530 … 92baeb6e9d;dcid=5

Бяхме там през октомври. Хостел е, но стаите са със самостоятелна баня, телевизор, сейф. Много чисто, отлична интернет връзка. Закуска няма, но наоколо има всичко. Близо е до площад Испания. Ние платихме 4 нощувки за 3 възрастни - 469 лв.
 bouquet

# 396
vanirka, не мисля че Тибидабо ще впечетли дъщеря ти откъм атракциони. Теб би те впечатлила църквата и гледката, но ми се струва , че е по- добре да го оставите за друг път.
 Може би ще получиш предложение за Космо Каиша- детски научен център/ музей/. И него не го препоръчвам сега. Не че не е хубаво, прекрасно място. Всички табели са на английски или испански, трябва да се знае много добре езика, за да се преведе и разбере всеки един експеримент. Така че си прецени дали си заслужава времето, което ще се загуби до там, все пак е доста отдалечено от всички атракциони.

В Барселона е пълно с пекарни, сладкарници, заведения предлагащи вкусни кроасани и печива + кафе/ напитка... Така че ми се струва най- удачен вариант апартамент и хранене навън. Ние така направихме и не съжаляваме. Всъщност 2 вечери се хранехме в къщи.
До всички забележителности има метро станции. Придвижването е лесно.

# 397
Нова съм в темата, изчетох доста, планирам тази година 8 дни в Барселона.

Лошото е че като гледам хотелите са по-скоро хостели и са на безумни цени. Ако искаме 3,4 камоли 5 звездни хотели ще трябва да приготвиме тлъста сума пари. А на мен повече от 600лв не ми се дават за място, на което само ще спя...
Щях да ти предложа ibis meridiana hotel barcelonahttp://www.accorhotels.com/gb/hotel-3310-ibis-barcelona-meridiana/index.shtml .Нощувахме една вечер през октомври там и много ми хареса.Метрото е на кратко пешеходно разстояние,по-спокойно е,има много приятни квартални магазинчета и по-компактен мол със супермаркет на близо.Хотелът беше много чист,закуската приятна.Цената,която платихме беше около 40Е с допълнително легло.Сега като поверих цените обаче Crazy.Ако искаш направи си регистрация в акорхотелс.Много често пускат изгодни цени за регистрираните си потребители.Проверявай цените периодично и в експедия.ком.Когато аз търсих,често там ми излизаха най-изгодни цени.

# 398
Благодаря на всички за отговорите, ще прегледам всички предложения.  Heart Eyes
Кафето с кроасан за закуска не ме притесняват, а това че все пак ако говориме за 8 нощувки по около 50евро минимум, ама минимум, минимум на ден на човек...отивам на 400 само за ядене. Затова се оглеждам за по-евтин престой.
Все пак искам да отида и на море, както споменах, както съм го замислила и то не е близко, там също ще заминат едно 1000лв минимум.  Гледам да ми е по джоба  ooooh!

# 399
far_away, а мислили ли сте за престой извън Барселона? Ние също бяхме двама възрастни и бюджета ни за престой беше доста ограничен. За това минахме на вариант нощувки извън града. Отседнахме в Кастелдефелс. На 20-тина мин.е с влак от центъра на Барселона. Влакове имаше през 15-20 минути. Има и доста голям плаж там. Седем нощувки ни излезнаха 400-430 евро (вече не си спомням точната сума, но беше нещо такова). Бяхме настанени в апартамент с кухня, спалня и дневна.

# 400
А някой може ли да спомене някакви хубави детски площадки в близост до забележителностите и изобщо, предполагам има такива в парковете в града?

# 401
Разбрах,че с фуникуляра се стига до Монтжуик,но някой може ли да ми поясни с този лифт дето се плаща по 8 евро, къде всъщност се стига?  newsm78

# 402
  • Русе
Разбрах,че с фуникуляра се стига до Монтжуик,но някой може ли да ми поясни с този лифт дето се плаща по 8 евро, къде всъщност се стига?  newsm78

На първа страница не е ли написано?  newsm78

# 403
В момента фоникуляра не работи, вместо него върви автобус със същото име. Той върви от метростанцията до подножието на Монджуик. Лифта пък е от подножието до върха с междинна станция. На върха е крепостта Монджуик

# 404
rumy.rci, мислех си го, но не ми се пътува толкова време и пъти. Все пак говориме за 8 нощувки.
Другото което искам и правех в Рим е да се разхождам до късно из града и да се прибирам пеша. Обичах да усещам атмосферата на мястото, харесваше ми колко е спокойно и празно и го усещах все едно, че града е само мой  baby_neutral Оф, размечтах се  Blush

Общи условия

Активация на акаунт