БАРСЕЛОНА - тема 6

• 105 272
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
Вече и аз мога да се похваля: Имам купени самолетни билети до Испания, като 5 дни ще сме в Барселона, а 2 във Валенсия. Запазила съм и нощувките, както и билета Барселона Валенсия. Мисля, че навсякъде направих добри попадения с цените /относно настаняването на място ще разбера/.

След като изчетох всичко тук  bouquet за Майче и жената в Бяло, имам първоначално следните въпроси:
1. Колко време ще ми отнеме от слизането от самолета /без чекиран багаж сме/ до влака -това с цел уговорка със собственика на апартамента да ни чака. След качването на влака ми е ясно.
2. Виждам, че покупката за Камп Ноу важи до 30.06.2016г.-в този смисъл изобщо да купувам ли предварително билети, има ли разлика в цената или някакви други ползи при предварителна покупка.
3. Имам чувство, че промениха цените на Саграда-та. Преди можеше да букнеш вътре +1-та кула и ставаше около 20е. сега ми дава само вариант-вътре+кулите +аудиогид-29е. Някой скоро да е бил там и да сподели newsm78
4. Относно придвижването до Гюел , има разнопосочни мнения-едни казват да спреш с автобус пред пака, като минус е изкачването после, други сп.Vallcarca, като тук минус е лоши обозначения и неугледен вход. Аз май се спрях на др. препоръчан вариант сп.El Carmel-пак няма изкачване, но нямам инфо за входа. Някой правил ли е влизане през El Carmel

Засега стига съм досаждала. Програмата ми е почти готова, после ще оглеждам и заведенията  Laughing

# 406
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
За цената на Саграда фамилия - в края на октомври букнах онлайн за началото на ноември вход плюс аудиогайд и едната кула - 24 евро на човек. Цената на кулата е 4.50 - току-що проверих, тъй като имаше силен вятър и не пуснаха, съответно ми възстановиха сумата обратно по сметката. Може би с двете кули наистина да е 29 евра, на мен пък не ми даваше опции две кули, а само една.

За входа в парка Гюел - не знам кой е входът откъм Ел Кармел, но тъй като до хотела ни имаше автобус за парка, просто го ползвахме и слязохме там, където ни каза шофьорът. Определено не беше централният вход, тъй като влязохме от горната страна, първо отидохме на пейката и след това слязохме надолу към централния вход. Ако това е алтернативния вход, беше си ОК.

Приятно изкарване и не го мисли толкова, всичко ще си дойде на мястото. Ние се оставихме повече на интуицията при това пътуване и програмата я правехме в движение и всичко се получи с лекота. Но пък бяхме само двамата с мъжа ми и затова си позволихме да нямаме стройна организация.

# 407
За парк Гюел ще ти предложа нашия вариант, който се оказа много сполучлив. Препоръчвам го на теб и всички, които се чудят как да стигнат.

Маршрута е съчетан с посещение на болницата Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. 10 евро е входа и всеки цент си заслужава.  Ако сте там в първата неделя от месеца посещението е безплатно. За мен тази сграда заедно с Palau de la Música Catalana бяха най- впечатляващите в Барселона. Това, което се разкрива в двора на болницата няма как да се види отвън.

Нашия апартамент беше близо до Саграда Фамилия . Но по принцип и 3- те обекта са в по- северната част на града, та е хубаво да се съчетае посещението им.

Ако сте до Саграда Фамилия или от всяка друга точка с М5 стигате до Болницата. Спирката се казва Sant Pau | Dos de Maig и тя е първата след Саградата, тоест може и пеша за 10 минути от Катедралата .
Разглеждате Болницата за около половин час.  На 5-6 минутки е спирката на рейс 92, който ви откарва до входа на Парк Гюел със същия чек на Т10 и не хабите нов билет. Няма да объркате входа, защото има рейсове, опашки, хора....П.П. Това е входа, който Дид пише в горния пост.
Ето накратко:
1.Саграда Фамилия
2. L5 или пеша до Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
3.рейс 92 до Парк Гюел.

На връщане препоръчвам да поемете надясно по улицата/ покрай 2- те къщички/ и  веднага 1- та пряка в ляво. Спускате се надолу до един голям булевард. Там може да се вземе рейс Н6  до метрото или да се върви пеша до спирката на метрото Лесепс. И сте пак в центъра.
Ние от Лесепс се качихме на рейс 22 и отидохме в CosmoCaixa, който е още по- на север и запад.

За уговорката с хазяина е рисковано. Ние супер бързо излязохме/ чакахме много багажа, но теб това не те касае/ , бързо стигнахме до гарата, обаче заради 1 цигара изпуснахме влака и го чакахме 30 мин. Стигнахме в 23,07 пред апартамента и ни чарджира 30 евро за kate check in. Според мен около  30 минути ти трябват от слизане от самолета до гарата.

Билети за тура на Камп Ноу няма смисъл предварително освен ,ако не искаш да чакаш на опашка за покупката им.
По принцип бързо върви опашката.
За 1 път бях на тур без гид. Но иначе там не могат да се поемат желаещите. Всеки влиза и се разхожда сам следвайки пътя на тура. Чак сега разбрах колко голяма машина, индустрия е ФК Барселона. Това е нещо грандиозно. Толкова много посетители нямаше при никоя от другите забележителности на града. При нас беше №1 в списъка за посещения/+ мач/, но чак сега си дадох сметка защо толкова често е препоръчван тура в темата за посещение дори от не любители на футбола.

# 408
Момичета влюбени сме в Барселона Crazy Скоро пак ще отидем, че 4 дни не ни стигнаха. Имахме страхотно слънчево време и много емоции. Карахме го спокойно, че детето беше с повръщане още от тръгването от вкъщи и първите два дни съкратихме доста от предварително планувания маршрут.
Но за посещението на стадиона и мача вече беше оздравял  Mr. Green. Съгласна съм с gerka, че ФК Барселона е една голяма машина, но пък беше голяма емоция за половинката и за малкия. Аз не съм футболна фенка, но изтърпях мача, а те ми върнаха жеста като изтърпяха фламенко шоуто  Laughing.

Фоникуляра, както е писала elndim, не работи, но имат автобуси, които покриват линията. Лифта към Монджуик ни казаха, че ще бъде затворен за инспекция от 25 януари до 14 февруари. Пеещите фонтани  също не работят от 7 януари до 19 февруари- има ремонтни работи. В официалният сайт информацията я има само на каталунски, в английския вариант я няма и ние си почакахме 20 мин, докато половинката откри надпис до фонтана, че няма да работят Rolling Eyes.

Ползвахме Aerobus от терминал 2 до Plaça de Catalunya и обратно /хотелът ни беше на 250 метра от спирката/. Иначе се придвижвахме с градският им транспорт, който е добре уреден (бяхме с карти Hola BCN).

Вече планираме следващото ни пътуване до там през април.

Благодаря ви за систематизираната информация в темата, и на всички  вас ,които сте описали подробно вашите пътувания- намерих всички отговори на въпросите ми относно пътуването ни.  Hug

# 409
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
И аз да препоръчам да се види болницата Сан Пау. Всъщност, Герка, точно с този автобус пътувахме към парка Гюел. Хотелът ни беше непосредствено до болницата Сан Пау и всеки ден минавахме покрай нея и всеки път щраквах по една снимка. Уникална забележително красива сграда.

# 410
И аз се подготвих за нашето пътуване изчитайки всички теми. Почти никакви въпроси и/ или съмнения нямах преди тръгването ни.
Зимата  Барселона е прекрасна/ началото на Януари/. Времето беше 15-20 градуса, докато в София са били студове и дъждове.

# 411
За цената на Саграда фамилия - в края на октомври букнах онлайн за началото на ноември вход плюс аудиогайд и едната кула - 24 евро на човек. Цената на кулата е 4.50 - току-що проверих, тъй като имаше силен вятър и не пуснаха, съответно ми възстановиха сумата обратно по сметката. Може би с двете кули наистина да е 29 евра, на мен пък не ми даваше опции две кули, а само една.

Това къде точно го проверяваш-аз не намирам в сайта на Саградата да можеш да добавяш към стандартния билет кула, както беше преди.

# 412
gerka
Благодаря за информацията за Камп Ноу и влака на летището.
В моята все още сурова програма Hospital de la Santa Creu i Sant Pau и Саграда Фамилия са в един и същи ден, но той е различен от този за парка Гюел. До него ще се придвижваме рано сутрин /с цел избягване на навалицата/ от Бари Готик, където ще отседнем.
Все още чакам някой да се включи ако е ползвал сп.El Carmel за влизане в парка.

# 413
Някъде из темите бях чела добри отзиви за хостел Мартинвал. Него резервирах . За 5 нощувки в една двойна и една тройна стая ми излиза 1431 лв. Гледах и снимки на туристи от хостела , четох и мнения . Мисля , че като за хостел е ок .

Нещото , за което искам да питам е , дали е удачно от Саграда да се върви пеша до парк Гюел ? Гугъл мапс ми дава около 3.5 км вървене пеша . Но ако се върви нормално , зяпайки по разни улички , ей така безцелно и за спорта , мисля ще е приятно ?! Все пак не ми се иска само да препускаме с градски транспорт от едно до друго място за разглеждане . Искам да се наслаждаваме на една добра разходка . А 3-4 км не са кой знае колко много . Вашето мнение какво е ?

# 414
  • Русе
zhorchy, ние ползвахме спирка El Carmel. Взехме автобус 24, защото апартаментът ни се намираше близо до негова спирка.

Сисссс, по-удобно е от Парк Гюел (централния вход) към Саграда Фамилия, защото е само надолу. Някъде е около 2.5км.

# 415
  • София
Аз с въпрос (може би тъп) за Камп ноу , че едната щерка е върла фенка - предполагам има магазин за екипи и сувенири и другото, което ме интересува снимките с постерите на футболистите - техен фотограф ли те снима или може и с твой фотоапарат ?

# 416
maiche , а има ли проблем с ориентирането към парка, нали така се избягва нагорнището и това нали е вход  Carretera del Carmel.

# 417
Аз с въпрос (може би тъп) за Камп ноу , че едната щерка е върла фенка - предполагам има магазин за екипи и сувенири и другото, което ме интересува снимките с постерите на футболистите - техен фотограф ли те снима или може и с твой фотоапарат ?
Снимаш си се с твоя апарат.Магазин има,а също и на гара Сантс има,но е малък,там цените ми се сториха по-добри и напазарувахме от него на път за Валенсия. Peace

п.п.Сега се сещам,че на места имаше възможност и за снимки с фотограф,даже ни дадоха някакви номерца на изхода да си вземем снимките,но имаше такава голяма опашка от чакащи за готовите снимки,че се отказахме,а и си бяхме направили свои предостатъчно,защото стояхме на стадиона 2 часа и половина (половинката е фен).

# 418
  • София
Снимаш си се с твоя апарат.Магазин има,а също и на гара Сантс има,но е малък,там цените ми се сториха по-добри и напазарувахме от него на път за Валенсия. Peace
Благодаря ! Четох нещо за въвеждане на дата и код за изтегляне на снимките и реших, че ако има техен фотограф, операцията изваждане на финикийски знаци, ще продобие застарашителни размери. Wink

# 419
  • Русе
maiche , а има ли проблем с ориентирането към парка, нали така се избягва нагорнището и това нали е вход  Carretera del Carmel.

Няма проблем с ориентирането. Спирката на автобуса е точно до входа Carretera del Carmel. След това минаваш първо през неплатена част на парка, къщата на Гауди и следва проверката на билетите.

Общи условия

Активация на акаунт