БАРСЕЛОНА - тема 6

• 105 271
  • 760
  •   1
Отговори
# 420

1. Колко време ще ми отнеме от слизането от самолета /без чекиран багаж сме/ до влака -това с цел уговорка със собственика на апартамента да ни чака. След качването на влака ми е ясно.
2. Виждам, че покупката за Камп Ноу важи до 30.06.2016г.-в този смисъл изобщо да купувам ли предварително билети, има ли разлика в цената или някакви други ползи при предварителна покупка.
3. Имам чувство, че промениха цените на Саграда-та. Преди можеше да букнеш вътре +1-та кула и ставаше около 20е. сега ми дава само вариант-вътре+кулите +аудиогид-29е. Някой скоро да е бил там и да сподели newsm78
4. Относно придвижването до Гюел , има разнопосочни мнения-едни казват да спреш с автобус пред пака, като минус е изкачването после, други сп.Vallcarca, като тук минус е лоши обозначения и неугледен вход. Аз май се спрях на др. препоръчан вариант сп.El Carmel-пак няма изкачване, но нямам инфо за входа. Някой правил ли е влизане през El Carmel

Зорчи,ние също не сме купували предварително билети за стадиона,има много каси и става много бързо.Възможно е и да сме ползвали отстъпка от бус туристик,но не помня със сигурност,аз почти навсякъде подавах книжката и те си ги откъсваха талоните,само в Космо Кайша не се сетих да ги покажа,а после като ги разлисвтах видях,че и за там е имало отстъпка 1 евро,макар че билетът там е възможно най-символичния като цена.
За влака-съжалявам,че избрах тази опция.Айде вие сте без чекиран багаж,по-бързо ще се придвижите,на нас вървенето с куфарите през тунела  до гарата ни бе досадно честно казано.Отделно,че изтървахме влака,който чакаше в момента,докато разузнаем как да закупим билети от машините,та едно рускинче ни помогна.За следващите Т 10 сякаш по-лесно се оправихме и сами.И като ти тръгне влака под носа си отвисяваш 30 мин. Ние сащо платихме 30 евро допълнително за късен чекин,въпреки че в офертата изрично пишеше,че няма да има такава такса.Но не ми се спореше,пък и беше станало почти 23.30 ч. и ми беше съвестно за човека,който ни чакаше чинно,за да ни настани и обясни всичко из апартамента.Ако се бяхме метнали на Аеробуса до плаза Каталуния и после едно такси за 5 евро до апартамента къде по-бързо  и удобно щяхме да се придвижим.Следващият път така ще е определено.
Нашите резервации за Саграда също бяха по 24 евро ,това септември мин. година.  Peace Включваха вход,аудиогид и 1 кула.
За парка Гюел ние се придвижихме с метро L4  до сп. Joanic ,излизане от метрото и продължихме с автобус №116 до сп.Olot-Marianao,където е центр. вход на парка Гюел .Автобусчето е малко и беше почти празно.Моят съвет е всяка сутрин преди тръгване да си преглеждаш маршрутите през сайта на гр. транспорт,дава различни опции,които можеш да видиш на картата и да си избереш най-удобния и съответно да навържеш обектите един след друг и стигането до тях.Не знам защо някои не харесват пътуването с автобусите и предпочитат метрото,на мен далдисването и излизането в него ми бяха къде по-губещи на време.Много е лесна ориентацията,има си табло във всеки автобус на което се изписва следваща по ред спирка и връзките,които можеш да направиш в близост до нея с други номера метро и автобуси. Peace

# 421
еликсир maiche Благодаря ви. Горе долу вече съм наясно със ситуацията, но пак ще питам ако се наложи.
Някой знае ли кога през 2016г. са т.нар. "златни дни" във всички El Corte Ingles

еликсир , виждам, че и ти си комбинирала Барса с Валенсия и ще питам в другата тема, но там още събирам инфо и съм по-назад. Само знам, че май тези 2 дни които предвидих просто доникъде няма да ми стигнат. Само въпрос ти върна ли се за полет до Барса или летя наобратно от Валенсия

# 422
Ние за парка също слязохме на Carmel. До хотела ни Via Augusta имаше спирка, с авт. 24 отидохме.
https://www.google.bg/maps/place/Ctra+del+Carmel-Parc+G%C3%BCell … 5y,180h,90t/data=!3m7!1e1!3m5!1s-otdA5dgxWV3a87G4cFrBw!2e0!6s%2F%2Fgeo0.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3D-otdA5dgxWV3a87G4cFrBw%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dsearch.TACTILE.gps%26thumb%3D2%26w%3D86%26h%3D86%26yaw%3D131.10207%26pitch%3D0!7i13312!8i6656!4m19!1m16!4m15!1m6!1m2!1s0x12a4a29894801043:0xfa1347173c1d631f!2sHotel+Via+Augusta,+Via+Augusta,+Barcelona,+Spain!2m2!1d2.151464!2d41.400089!1m6!1m2!1s0x12a4a2af401f5c91:0x6608f8fe5d7d3e5f!2sPark+G%C3%BCell,+Carrer+d'Olot,+Barcelona,+Espa%C3%B1a!2m2!1d2.1511481!2d41.4123768!3e3!3m1!1s0x12a4a2b1fa71ccdb:0x2d01869cb00afbc4!6m1!1e1

Ето я спирката и малко по-надолу където са хората е входа за парка. То всъщност от автобуса всички хора там слязоха, така че няма как да се объркате.
За мен в Барселона придвижването също е по-добре да е с автобуси, отколкото с метро. Така се разглежда и града. А и не са толкова големи разстоянията, като напр. в Лондон. Но в Барселона някак си картата на автобусите не ми беше много ясна, още от тук като разучавах. На гугъл мапса ми дава едни маршрути, на сайта на автобусите - други. А и в самите автобуси не винаги казваха следващата спирка, или пък се е случвало таблото да не работи. Добре че предварително със стрийт вюто бях огледала доста места  които ме интересуват.  И разпечатки на картата с маршрути имах. Определено Лондон беше по-лесен , и там е по-добре уредено.
На летището за влака и ние доста се помотахме на машинките, има и гишета,но имаше опашки и решихме на машинките. Не разбрахме кога изилза картата Т-10, и така закупихме 2. Те излизали отдолу, но тихичко... и случайно след втория опит- /второ слагане на карта за закупуване/  видляхме долу че са излезли Т-10.

# 423
Да кажа за снимките на стадиона. Можеш да си се снимаш на воля, но има и професионални фотографи- заставаш на зелен фон и после Меси е до теб  Mr. Green. Дават ти номерца  за снимките и на изхода можеш да ги погледнеш и да си избереш- не е задължително да си ги купиш. Е скъпичко е- за 2 снимки мъжО плати 35 евро  Rolling Eyes ама много си се харесаха на тях с детето... а аз само стиснах зъбки  Mr. Green. Като си платиш снимките тогава ти дават и кода за сваляне от сайта им. Всъщност кода е на самата принтирана снимка. 
Ние напазарувахме тениски, ранички и часовник за детето от един магазин на Пл. Каталуня. По- малко е магазинчето, но цените на раниците и на часовниците бяха с по 10 евро надолу.

# 424
  • София
Аз баш за това питах - с Меси можеш ли да се снимаш с твой фотоапарат ? Явно не, щото ги правят дигитално, а не е постер както си го представях аз. Mr. Green
п.с. при нас едната е фенка на Меси, другата на Ракитич... ooooh!

# 425
Значи двойно  Wink
Нашият младеж много държи на стадиона, но не е фен на Барса /слава богу/. Така че ще ми се размине този разход. Иначе ако купя билета онлай ми иска още 0,95 евро на човек, което явно е някаква такса, така че ще пропусна.
Онлайн само Саградата и парка ще взема, но за тези билети за Саградата явно са ги променили, защото наистина не мога да купя само стандартен билет и да добавя кулата-иска ми и задължително пакет с аудио гид. А мога ли на място да купя билет само за кулата-отделна ли е опашката?

# 426
bibi точно там не може, защото ги обработват дигитално. Но в музея на много места има големи постери до които да се снимат децата. Моя е фен на Меси и изщракахме стотици снимки - до това постерче, до тази топка  Laughing. Направих му и снимка с фланелката на Стоичков. Преди това му обяснявах за него- не му беше известен (ние не живеем в България, а аз съм на Вие с футбола  Embarassed). Но после толкова гордо се снима с топката му и с фланелката...Вчера е разказвал на децата в училище за него и с учителя им са търсили в Гугъл инфо , снимки и клипчета .

# 427

еликсир , виждам, че и ти си комбинирала Барса с Валенсия и ще питам в другата тема, но там още събирам инфо и съм по-назад. Само знам, че май тези 2 дни които предвидих просто доникъде няма да ми стигнат. Само въпрос ти върна ли се за полет до Барса или летя наобратно от Валенсия

Питай,няма проблем,ако искаш и на ЛС,ще помагам. Peace
Скрит текст:
За Валенсия времето би ти стигнало,но зависи какво искате да видите и кога ви е влака,т.е. ако пристигнете и се настаните до обяд,следобеда и вечерта ще отделите на стария град и каквото ви се гледа из него,разстоянията са малки,нашата хазяйка каза,че от единия край до другия на стария град разстоянието отнема 35 мин.Само закрития пазар няма да може да видите тогава,ние ходихме два пъти ,но безуспешно,работи само сутрин,а неделя не работеше.
Вторият ден може да видите Биопарка и Градът на науката и изкуството,достъпни са с един и същ номер автобус №95 .В Биопарка препоръчвам обяд в RESTAURANT SAMBURU, защото от терасата му наблюдаваш животните,докато се храниш,РВ 12,30-16 ч. ,обедно меню за 15,20 евро,което включва салата,основно,десерт,напитка и хляб,а може и без меню,основните са по 7 евро.Всичко е приготвено,минаваш с таблата,оглеждаш и си избираш и лелките ти сипват основното. Party
За града на науката и изкуството посетихме океанографик-шоуто с делфини си заслужава,и мезея на науката Принц Фелипе,който изобщо не ни беше интересен,защото се припокрива с Космо Кайша,а и е огромен за обхождане.Интересен е инкубатора за люпене на яйца,но на мен ми стана жал за умрелите и берящите душа пиленца. Tired Та в този ред на мисли,ако посетите в Барселона Космо Кайша и нямате много време,Принц Фелипе може да си го спестите. Peace
Вечерта,ако ви останат сили,може да отидете до плажа,ние отидохме с абвтобус,но не е нищо впечатляващо,освен,че ивицата е много дълга и широка.

Ние на отиване до Барселона летяхме с БГ ер,на обратно не сме летяли от Валенсия,защото трябваше да ползваме Уиз и после да летим до Варна с БГ ер,а нещо май не ни се връзваха часовете,затова препочетохме да отидем с влака (за час и половина и 20 евро на билет) за една нощувка в Мадрид,отседнахме в хотел Медиодия,който е точно срещу гара Аточа ,повозихме се на туристическия бус,разгледахме кралския дворец,катедралата,плаза Майор и дел Сол,кралската ботаническа градина.Придобихме малка представа за Мадрид,ще го довършим някой ден в съчетание с Толедо и после слизане надолу към Севиля и Гранада.От Мадрид отново летяхме с БГ ер,през София до Варна.

Последна редакция: чт, 21 яну 2016, 13:50 от Анонимен

# 428
  • Milano
Манди ми е номер 1 (с най-големи симпатии) с разучаването на спирките и маршрутите.

Аз съм точно обратното - нищо не гледам, но всичко си намирам. Grinning

Ние като бяхме се снимахме с купата (надуваема) на Камп Ноу с фотограф и не сме купували билети предварително.

Също сме ползвали  автобус 24 до Парк Гюел, както са го описали момичетата по-горе.

Според мен е доста далеч пеша от парка до Саграда Фамилия (това със сигурност е мерено по въздух, т.е. реалните км са повече), имайки предвид колко пътува автобуса.

zhorchy, за Валенсия бих препоръчала туристическия автобус.
Има два маршрута, не е скъп.
Успяваш да обиколиш основните места.

Кои са тези ''златни дни''? Когато има до 70% намаление ли?

# 429

Да точно! Миналата година е било от 5-21 април. Никога не съм ходила до сега в Испания и дори не знам какво точно има в тези El Corte Ingles , но си питам  Grinning

regina di cuori ние сме от типа туристи, които всичко /в границите на разумното де/ пеш обхождат и хич не ги харесвам тези туристически автобуси. Иначе съм запазила разкошно /според снимките/ апартаментче във Валенсия на последния 6-ти етаж, до Копринената борса с 20кв.м. тераса и изглед към стария град. Мисля, че освен до летището и ако стигнем до плажа, няма да ползвам транспорт.

# 430
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
За цената на Саграда фамилия - в края на октомври букнах онлайн за началото на ноември вход плюс аудиогайд и едната кула - 24 евро на човек. Цената на кулата е 4.50 - току-що проверих, тъй като имаше силен вятър и не пуснаха, съответно ми възстановиха сумата обратно по сметката. Може би с двете кули наистина да е 29 евра, на мен пък не ми даваше опции две кули, а само една.

Това къде точно го проверяваш-аз не намирам в сайта на Саградата да можеш да добавяш към стандартния билет кула, както беше преди.
Не в сайта, проверих си в онлайн банкирането каква сума са ми възстановили заради затворената кула.  Laughing

Сискоо, радвам се да те видя тук - парк Гюел е на високо, по-добре с автобуса. Ние също мислехме да ходим пеша от хотела, който беше близо до Саграда фамилия, но добре че послушахме администраторката на хотела да си вземем рейс. Ами път си е, и то стръмен.

# 431
  • Milano

Да точно! Миналата година е било от 5-21 април. Никога не съм ходила до сега в Испания и дори не знам какво точно има в тези El Corte Ingles , но си питам  Grinning

regina di cuori ние сме от типа туристи, които всичко /в границите на разумното де/ пеш обхождат и хич не ги харесвам тези туристически автобуси. Иначе съм запазила разкошно /според снимките/ апартаментче във Валенсия на последния 6-ти етаж, до Копринената борса с 20кв.м. тераса и изглед към стария град. Мисля, че освен до летището и ако стигнем до плажа, няма да ползвам транспорт.

Беше само предложение в случай на липса на време за разглеждане.

Всякакви промоции следи на самият сайт на Ел Корте Инглес.

# 432
  • Тук и сега
И ние заминаваме в края на март. В момента разучавам и правя програма за 7 нощи. И като гледам колко теми са изписани ... не знам откъде да започна с четенето. Билетите за Уиз са налице, само спането още виси.

# 433
И ние заминаваме от 18ти март, но още не съм започнала да правя планове по дни. Успокоявам се, че има време, ако не успея, ще действам по програмата, която съставя сайта Utrip.com

# 434
  • Някъде на път....
murzel, sunny_so, дано имаме хубаво време.... Peace
Ние с моята приятелка уж сме се заели да правим програмата, ама засега само четем...  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт