БАРСЕЛОНА - тема 6

• 105 265
  • 760
  •   1
Отговори
# 435

Ние с моята приятелка уж сме се заели да правим програмата, ама засега само четем...  Mr. Green
Искаш ли помощ от приятел с програма за 5 пълни дни?  Hug

# 436
  • Някъде на път....

Ние с моята приятелка уж сме се заели да правим програмата, ама засега само четем...  Mr. Green
Охо, с удоволствие приемам!  Hug
А за 7 пълни дни?  Embarassed

# 437

Охо, с удоволствие приемам!  Hug
А за 7 пълни дни?  Embarassed
И аз се нареждам за програмата за пълни 7 дни, от 9 до 16 март сме в Барселона.

# 438
  • Тук и сега
Ние забележителностите ги понабелязахме. Въпросът е само как да ги наредим в дни, че да видим максимално от тях. И ще е супер ако някой предложи вече пробвана схема.

# 439
murzel, за мен най-добрият вариант е да ги комбинирате според местонахождението им - в един ден включваш тези, които се намират сравнително близо едни до други. Така се губи най-малко време в придвижване и ти остава повече за разглеждане  Peace
Ние например комбинирахме: зоопарка, парка Цитадела, аквапарка и разходка по крайбрежната в един ден; Монтжуик, ботаническата градина, района около площад Испания и фонтаните в друг ден и т.н. По този начин и придвижването между забележителностите ни беше основно пеш - и двамата с мм считаме, че това е най-добрият начин да усетиш духа на мястото Heart Eyes

Благородно завиждам на тези от вас, на които тепърва им предстои пътуване в Барселона. Ние ходихме през Октомври, но така ми се пътува пак натам...  Blush

# 440

Ние с моята приятелка уж сме се заели да правим програмата, ама засега само четем...  Mr. Green
Искаш ли помощ от приятел с програма за 5 пълни дни?  Hug
Охо, с удоволствие приемам!  Hug
А за 7 пълни дни?  Embarassed
И аз се нареждам за програмата за пълни 7 дни, от 9 до 16 март сме в Барселона.

Ние имахме 6 нощувки,но 1 ден не го броя,защото пристигнахме късно,програмата ни започна от ден 2-ри и беше следната:
2 ден - бус туристик от площад Каталуния
https://www.barcelonabusturistic.cat/en/home
обикаля по три линии,няколко общи спирки за прекачване,като спирките на различните линии са съседни,а не една и съща
червена и синя линия по 2 часа,зелената-40 мин (зелена линия оперира от 27 март до 01 ноември).
Започнахме със синята линия от площад Каталуния (спирката е от страната на Аеробусите) и след Камп Ноу се прехвърлихме на червената линия на спирка Francesc Macia-Diagonal.
След 4 спирки на петата-слизане на Побле Еспаньол ,разглеждане,обяд и продължихме за още 4 спирки до спирка Телеферик де Монтжуик,с телеферика се качихме до крепостта,влязохме в нея,гледка,снимки и връщане до същата спирка на червената линия ,за да продължим с бус туристик  ,6-та спирка е Порт Олимпик,където се прехвърлихме на зелената линия,обиколихме я цялата без да слизаме (40 мин.) и отново на сп.Порт Олимпик се прехвърлихме на червената линия ,за да продължим до  пл. Каталуния.

3 ден-

-Триумфалната арка
-музей на зоологията- намира се в замъка на трите дракона-ние само отвън
-фонтанът и парк Цитадела
-Парламентът на Каталуния-отвън
-зоологическата градина 10-20ч. 19,90 евро
www.zoobarcelona.cat
-делфинариумът е в зоолог. градина,със същия билет,не се доплаща,има по няколко шоута на ден (точно в нашия ден нямаше,не разбрах защо)
Близо до Зоологическата градина е музеят на шоколада-може да разгледате и него,ние оставихме за друг път
-Катедралата на Барселона-La Seu (прилично облекло през лятото Simple Smile )
вс.ден 8-12,45(нед.13,45) и 17,15-19,30(нед.20,00)
-AJUNTAMENT-сградата на президентството на Каталуния – отвън
-вечеря в ресторант Ла Фонда до пласа Реал,адрес-Carrer dels Escudellers №10, РВ 13,00-23,30 (препоръчвам да се отиде до 19,00ч.,после стана голяма опашка)

4 ден -
-Саграда Фамилия – с билети он-лайн-има отделен вход откъм старите кули , имахме час за качване на старата кула (качване с асансьор,слизане-пеша)
-разходка по Пасео де Грасия
-каза Мила (La Pedrera)
-Къща Батльо – (9,00-20,00ч. вход 21,50 евро)
-къща Аматиер – отвън
-къща Лео Морера – отвън
-продължихме по Пасео де Грация през площад Каталуния към Ла Рамбла
 -пазарът Бокерия – РВ 8,00-20,30ч.,неделя почива
-Площад Реал
-Колоната на Колумб – качване с асансьор,входът е в подножието на един от лъвовете (РВ 9,00-20,30) –
-разходка с катамаран
-разходка по плажната алея в Барселонета и вечеря

5 ден
-придвижване до площад Кенеди (ние от Пасео де Грасия с автобус V15 ).Оттам ,ако искате атракция,със синия трамвай се изкачвате до последната му спирка на Пласа Доктор Андреу (ако не работи синия трамвай или пък работи,но като нас не ви се чака,продължавате с автобус 196 пак до последна спирка на пласа Доктор Андреу) .Там е първата спирка на фуникуляра до Тибидабо-качвате се с него.
- църквата Светото сърце,РВ вс. ден 10-14 и 15-19,безплатен вход за църквата,качване с асансьор (3 евро) и малко стъпала до подножието на статуята ,има няколко панорамни площадки на различни нива с невероятен изглед към града.
-Слизате обратно с фуникуляра до началната му спирка ,продължавате с автобус №196 и слизате точно пред Музей Космо Кайша,РВ вс.ден 10-20ч. (билет 4 евро,има 1 евро отстъпка с БТ)
-пак от същата спирка на автобус 196 продължавате до пл.Кенеди
-от площад Кенеди  с автобус V15 за 12 спирки до сп.Via Laietana-Comtal се слиза в непосредствена близост до Palau de la musica Catalana
Последният тур  е в 18.00ч. – времетраене 55 мин.
билет-18 евро или бус.тур. -14,40 евро
-от сп.Urquinona до сп.Glories с метро L1 за бързи снимки до Кулата Агбар

6 ден -

-С метро до сп. Joanic ,излизате от метрото и продължавате с автобус №116 до сп.Olot-Marianao,където е центр. вход на парка Гюел –
вход 7 евро,нужна е предварителна резервация ,запазеният час е валиден 30 мин.
http://www.parkguell.cat/en/buy-tickets/individual-purchase/
Да се влезе в къщичката на входа,която е музей с  прожекции за творбите на Гауди.
-От главния вход на парка тръгнахме пеша надолу до сп. на автобус 24 ,качихме се на него и слязохме на сп. Passeig de Gracia -Rossello
На бул. Диагонал се прехвърлихме на автобус Н8 до сп.Les Corts-Arizala до
стадион Камп Ноу – пълна обиколка 23 евро,
да се погледне в сайта дали няма трениравки или мач,тогава работи само музея,
 http://www.fcbarcelona.com/camp-nou/camp-nou-experience/detail/card/opening-times
-от тук е много близо Palau Real de Pedralbes,може да се разгледат градините на стария кралски дворец и посетят музеите в него,но ние пропуснахме,защото в този момент валеше проливно и се прибрахме за почивка
- площад Испания
-магическите фонтани и националния дворец
-вечеря в Мол Арена (ние в Хепи-на ниво 2),
панорамния асансьор към мола е 1 евро,отгоре има хубава гледка и заведения

В останалото ви време може да посетите Аквариума,(ние го пропуснахме,защото после посетихме този във Валенсия),да се разходите до Монсерат,да отидете на фламенко шоу,да разгледате музея на Пикасо,Болницата Санта Креу и Сан Пау,Павилионите Гуел и още неща според вашите интереси,както и да пренаредите програмата.
Дамите оформиха страхотно началото на темата,може да си изберете от там още забележителности и музеи. Peace

Последна редакция: вт, 26 яну 2016, 23:10 от Анонимен

# 441
  • Някъде на път....
еликсир, много благодаря!  bouquet
Ще се възползваме от предоставената информация, оценявам помощта ти!  Peace

# 442
Някой който е пътувал с аеробуса до площад Каталуния може ли да каже колко минути е придвижването с него?Апартаментът ни е в Готическият квартал и се двуомя дали направо да не вземем такси,ще е по-скъпо,но предвид късния час на полета с Уиз, поне няма да се лутаме много.

# 443
  • София
Таксито от летището е с фиксирана цена, мисля, че беше 24Е.

# 444
  • София
Някой който е пътувал с аеробуса до площад Каталуния може ли да каже колко минути е придвижването с него?Апартаментът ни е в Готическият квартал и се двуомя дали направо да не вземем такси,ще е по-скъпо,но предвид късния час на полета с Уиз, поне няма да се лутаме много.
Според мен няма смисъл.Около 40 мин.е с Аеробуса. После имате около 15-ина минути пеша до Готическия квартал.

# 445
Таксито от летището е с фиксирана цена, мисля, че беше 24Е.
По скоро излиза над 30 евро, като се добавя и за куфарите някое евро.

# 446
  • София
През Април 2015г. ми излезе 28Е-фиксирана цена и резервирано предварително.

# 447
През Април 2015г. ми излезе 28Е-фиксирана цена и резервирано предварително.
Къде се резервира предварително?
Аз и август и ноември ползвах и двата пъти над 30 с такса и за куфар, но си го вземах от летището. А и от хотела на връщане ми извикаха и пак беше около 34 евро.
От готическия квартал до летището.

# 448
Според мен няма смисъл.Около 40 мин.е с Аеробуса. После имате около 15-ина минути пеша до Готическия квартал.

Приблизително и аз така си го представях като време,имам подробни указания от хазяина как най-лесно да намерим апартамента,може би максимум 30 мин от площад Каталуния имаме,просто таксито ще ни закара точно на адреса.Дава ми цена около 32-33 евро с калкулатора.

# 449

Приблизително и аз така си го представях като време,имам подробни указания от хазяина как най-лесно да намерим апартамента,може би максимум 30 мин от площад Каталуния имаме,просто таксито ще ни закара точно на адреса.Дава ми цена около 32-33 евро с калкулатора.

Беше коментирано преди, че хванато от летището такси има някаква такса. Аз съм ползвала преди 3 години в посока от пл. Каталуня до летището и беще може би 25евро, не помня. Не знам колко души сте, но при положение, че сте в Бари Готик, препоръчвам ви да вземете такси. Първо е късно, второ имате огромен шанс да обикаляте сума време из лабиринта от улички. Аз в това любимо място от Барселона се губя абсолютно задължително всеки път  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт