БАРСЕЛОНА - тема 6

• 105 220
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
Бихте ли ми разяснили разликата между хотел и хостел? И дали има накакви оферти за посещенията на забележителностите. Примерно в Лондон офертите 2 for 1 бяха много изгодни
Разликата не мога да ти кажа точно каква е, но мога да ти кажа как беше в нашия хостел. Беше в жилищна сграда, заемаше два етажа . Всяка стая имаше собствен санитарен възел и тераска. На долния етаж имаше рецепция, работеща 24-часа. Вратата на входа на кооперацията, както и на всеки етаж на хостела се отваряха с код (дадоха ни го при пристигането), но са ни отваряли и от рецепцията.  Сервираха ни закуска в стаите директно (кроасан, мъфин и кафе). Почистваха всеки ден. На мен много ми хареса. Знам, че някой хостели са с общи санитарни възли, или пък има стаи (икономични се водят) без прозорци.

# 556
Хола,ние за съжаление вече се завърнахме. Останаха ни  5 билета от Т 10 карта, някой ако пътува скоро да ми пише подарявам я. Другото, което искам да допълня е,  че до летището вече върви нова линия на мвтрото  Л9 и спестява доста време и нерви с прекачване по ренфето. Изходът е същия към ренфето,  следвайте табелите за метрото /М/. И си носете шал задължително. Вятърът е доста силен. Нямаше испанка без шал.
Друго много полезно от темата ни беше стигането до Тибидабо. С обясненията от първия пост и този изумителен транспорт в града,стигнахме до църквата горе без грам ходене пеша. Фуникулярът само от Паралел е в годишна профилактика до 13.3 ,но на негово място са пуснали специален бус,  има указания на всяка крачка и до горе се стига само с един билет.

# 557
  • Някъде на път....
......... Останаха ни  5 билета от Т 10 карта, някой ако пътува скоро да ми пише подарявам я.....
Ние пътуваме след 2 седмици.
От София ли си?

# 558
  • София
Чудесна възможност за разглеждането на крайбрежието на Барселона - за тези, които се интересуват от плажовете (като мен Simple Smile ) :
http://www.tripinview.com/en/presentation?layer=overview&dat … 902&id=471314
С кликвания по червената линия на картата в ляво може да се разгледа целия бряг.

# 559
Хей, добре дошли, Гертруда. хареса ли ви? Напиши как ви се получи програмата, ако желаеш.
Ние летим в неделя, та, имам два въпроса:

1. След сутрешен Ноу камп какво може да се направи, което да е цял следобед? Едно Тибидабо, Козмо каиша или нещо друго около стадиона?
2. Метрото от летището ходи ли до Пасаж де Грация или до площад Каталуня?

Нашият долу-горе план е:

1. Ноу камп, Тибидабо/Козмо каиша
2. Зоопарк, Цитаделата, Музей на шоколада, Аквариум, паметник Колумб, Музей на корабите
3. Гауди - къщи, Саграда фамилия отдалеч, Гюел
4. Рамбла, Готик, Барселонета, Испанското село
5. Природонаучен музей или издирване къде живее Меси Simple Smile

Ако остане време на мен ми се ходи до фондация Миро и някакви музеи на съвременното изкуство, че съм фен на изкуството, но малко се съмнявам. Предния път Пикасо и Дали във Фигерес много ме впечатлиха, за разлика от останалите участници Simple Smile
Пак, ако остане време бихме отишли на тренировка на Барса - те имат домакински мач в сряда и със сигурност ще тренират (вторник, например), спестявайки някой от горните дни и размествайки останалите.
Ще сме с дете, за втори път и няма да си даваме зор. Как ви се вижда тази програма и има ли нужда от разместване?

Мерси Simple Smile

# 560
Хей, добре дошли, Гертруда. хареса ли ви? Напиши как ви се получи програмата, ако желаеш.
Ние летим в неделя, та, имам два въпроса:

1. След сутрешен Ноу камп какво може да се направи, което да е цял следобед? Едно Тибидабо, Козмо каиша или нещо друго около стадиона? И двете можете да видите за един следобед.
2. Метрото от летището ходи ли до Пасаж де Грация или до площад Каталуня? От летището върви влак до гара Сантс, а там сменяте с метро до П. де Грасиа(2 спирки май бяха, но си е около 2км). Пл.Каталуня е на 5мин. пеша от П. де Грасиа.

Нашият долу-горе план е:

1. Ноу камп, Тибидабо/Козмо каиша
2. Зоопарк, Цитаделата, Музей на шоколада, Аквариум, паметник Колумб, Музей на корабите
3. Гауди - къщи, Саграда фамилия отдалеч, Гюел - имате възможност да разгледате някоя от къщите не само отвън
4. Рамбла, Готик, Барселонета, Испанското село
5. Природонаучен музей или издирване къде живее Меси Simple Smile За тоя Меси ще чакам специално изявление(ако го откриете къде се излежава  Simple Smile

Ако остане време на мен ми се ходи до фондация Миро и някакви музеи на съвременното изкуство, че съм фен на изкуството, но малко се съмнявам. Предния път Пикасо и Дали във Фигерес много ме впечатлиха, за разлика от останалите участници Simple Smile Фондацията на Миро е на Монжуик и може да се съчетае с Исп. село. Ако не се качвате до там - вижте Антони Тапиес. Щом харесвате Дали и Миро - и Тапиес ще ви хареса.
Пак, ако остане време бихме отишли на тренировка на Барса - те имат домакински мач в сряда и със сигурност ще тренират (вторник, например), спестявайки някой от горните дни и размествайки останалите.
Ще сме с дете, за втори път и няма да си даваме зор. Как ви се вижда тази програма и има ли нужда от разместване?

Мерси Simple Smile

# 561
Захаринка, благодаря много Simple Smile

От летището влакът не спира ли на Пасаж де Грация? Твоето твърдение ме озадачава, досега бях останала с друго впечатление, а именно, че автобусите от летището ходят до площад Еспаня, а влакът до Пасаж де Грация? (говоря за извън аеробуса, който ходи до каталуня)

А за метрото попитах специално, защото Гертруда каза, че има метро вече от летището и въпросът ми е метрото от летището накъде ходи?

Благодаря.

# 562
Захаринка, благодаря много Simple Smile

От летището влакът не спира ли на Пасаж де Грация? Твоето твърдение ме озадачава, досега бях останала с друго впечатление, а именно, че автобусите от летището ходят до площад Еспаня, а влакът до Пасаж де Грация? (говоря за извън аеробуса, който ходи до каталуня)

А за метрото попитах специално, защото Гертруда каза, че има метро вече от летището и въпросът ми е метрото от летището накъде ходи?

Благодаря.

Ой, съжалявам, грешката е моя!
Влакът върви през П. де Грасия, да...А виждам, че вече има и линия L9 на метрото, която стига до летището  http://www.tmb.cat/ca/c/document_library/get_file?uuid=a85c6ac9- … amp;groupId=10168
Съжалявам , извинявам се отново!

# 563
Simple Smile Е нищо, важното е, че изяснихме:)
Това L9 докъде ходи из центъра?

# 564
Мимимост, това Л9 може да го смените на която спирка искате с друга линия, която да ви заведе до където искате - Каталуня, Еспаня..... Веднъж влезли в метрото може да сменяте на всяка спирка , има адски много табели къде с коя линия има връзка и на къде да я хванете. Примерно: хващате Л9 от летището, слизате на Torrassa - сменяте с червената линия Л1  в посока към Fondo и слизате на Каталуня, ако точно там искате да слезете. Ако ви е другаде хотела - то до коя спирка на метрото е най-близо, за да те ориентирам?!

t_ilieva, от Пловдив съм, но мога да ти я изпратя, ако искаш - пиши ми на лични.

Иначе ни хареса определено разбира се, но не бих казала, че се влюбих. Романтичката в мен обича Рим завинаги . Simple Smile
Това, което не препоръчвам да се види е замъкът на Монтжуик, пълна загуба на време и бъхтене по баира, честно. Единственият плюс беше, че надолу се спуснахме с аерито над морето и това беше наистина вълнуващо.
Ноу Камп на нас ни отне 2 часа из самия стадион , още час го сложи отиване и връщане, та целия следобяд после ни беше свободен , пуснахме се пак по Бари Готик за сувенири и обяд.

Последна редакция: пн, 07 мар 2016, 23:12 от Г-жа Гертруда Смехуркова

# 565
Аз малко странен въпрос да задам, но iVenture card опитвал ли е някой?
http://barcelona.iventurecard.com/barcelona-tourist-attractions/
Звучи ми идейно, има и доста неща вътре, както и няколко по-големи безплатни, които й оправдават цената, общо-взето... включително 1 ден на бус туристик...
От друга страна, дали наистина оправдават цената?!

# 566
Някой ще помогне ли? Напълно ми излезе от ума името на онова кафе с гръмотевиците, близо до колоната на Колумб и по никакъв начин не го намирам, а днес  следобед ще ходим към колоната и морския музей и исках да заведем детето.

# 567
Някой ще помогне ли? Напълно ми излезе от ума името на онова кафе с гръмотевиците, близо до колоната на Колумб и по никакъв начин не го намирам, а днес  следобед ще ходим към колоната и морския музей и исках да заведем детето.

El Bosc de les Fades

http://www.yelp.com/map/el-bosc-de-les-fades-barcelona

# 568
# 569
Благодаря ви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт