Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 988
  • 779
  •   1
Отговори
# 345
  • Другата България
 Grinning 20 минути? Аз от май до октомври съм по 8-9 часа навън. Да, имам и петна, и лунички, ама то да се чудиш кое е по - добре в един момент /зависи от гледната точка на "добре" то.
 ooooh!
Аз друго да ви питам
От известно време имам главоболие, а много рядка ме боли глава. Не меря кръвно по дефолт, защото обичайното е 90/60, откакто се помня е такова. Свикнала съм с него и не ми прави впечатление.
Но като почна да ме боли главата, взех да меря.  Оказа се, че събирам границите - ето днес например е 95/85 Crazy, ще ми се пръсне канчето. Предния път беше 90/80. Възможно ли е да е от тези пре/менопаузни промени? Чета в нета, пише че не било опасно, ама главоболието е ужасно. CardioHelp Max се препоръчва, някой с такива подобни симптоми има ли? Или да го е пил това нещо?
Пия по 2-3 литра вода на ден, едно кафе само сутрин /това е от години/, пуша по 5-6 цигари на ден, 62 кг. съм при ръст 172 - тоест, не съм дебела Mr. Green /ДЕВА  да потвърди  Grinning/ .
Това е от съвсем скоро. newsm78

# 346
Мери, с това събиране на границите си мисля, че е добре да отидеш на лекар. И хич не ми се вярва че не е опасно. Peace

# 347
  • Бургас
това главоболие със събиране на граници съм го имала преди и също е било придружена със събиране на граници, но взех да се наблюдавам кога се случва. Не знам дали вярваш в "Бабини деветини", ама хващам уроки. Баене и т.н. От бебе съм била такава казва майка ми. Наближавам 50 и пак съм така. Много завист и лоши очи има.Не си ли настроена на тази вълна извинявай за моите мисли.

# 348
Мери, и аз мисля, че е добре да отидеш на кардиолог.
Той да се изкаже по въпроса.
Аз знам, че не е добре да се събират границите.

Потвърждавам, че не си дебела! Heart Eyes Hug Grinning

# 349
  • Другата България
Не знам, не съм се замисляла. Но днес не съм мърдала от нас, кой да ме е погледнал с лоши очи, моя мъж? Mr. Green
Нещо друго е, с атмосферното налягане по - скоро го свързвам, но исках да видя има ли друг с такива оплаквания.
Първо ще питам личната, не ми се ходи по доктори.
Защо не е добре, нещо конкретно имаш ли предвид или и ти като бабите просто си чула? Heart Eyes

# 350
Така съм чула, не от баби.  Wink
Мисля, че може да колабираш при събрани граници.

Мери, ето малко по въпроса:

# 351
  • Другата България
 Laughing Това да ми е проблема.

# 352
Редактирах се, погледни. Hug

# 353
  • Другата България
Това и аз го четох. Добре де, ако пак го "хвана" ще помисля. Просто исках да знам дали е от менопаузата, или от пре или там квото е преди нея. ooooh!

# 354
Може и да е, но съм чувала и при мъже, значи сигурно не е.

# 355
То на никой не му се ходи, но не си прави експерименти и иди да те видят.

Последна редакция: пн, 24 авг 2015, 15:03 от Lemy

# 356
Здравеите, на всички.иска ми се да ви поискам съвет, според моят генеколог, ми е много рано за пременопауза , на 42 години съм, цикъла ми на около 25 дни и доста оскъден.и въобще не му се занимава с моите превземки, след като имам цикъл всеки месец, според него нямам проблеми и точка.но аз се чувствам подута дебелея бавно но сигурно, започвам да забравям разни неща, доста съм разсеяна и доста раздразнителна, особено преди цикъл.все някакви симптоми, според мен точно за пременопауза, а според моят доктор, още я няма, та не знам, аз ли не разбирам и съм испростяла толко, или наистина навлизам в този периот от живота.за мен няма никакъв проблем, просто искам да взема някакви мерки, против тези досадни странични симптоми.ако някой може да ми даде съвет
Смени си гинеколога.      Peace

и понеже дочетох темата....
Това със събирането на границите и при мен се случи."Хващала" съм го 2-3 пъти досега, когато съм си мерила кръвното при главоболие.Не съм ходила на лекар, последно беше някъде през зимата, отдадох го на "великото събитие", през което преминавам.    Laughing

И по повод разнородните оплаквания:
Скрит текст:
При мен нещата започнаха да се променят през лятото на 2011, тогава на 45.Досега съм имала всякакви симптоми (май)-закъснение на цикъла, подраняване, 3-4 пъти е бил през 45-50 дни, веднъж дойде на 15-я ден, но до януари тази година беше редовен.Въпреки това, през последните 4 години съм имала и топлите вълни, и главоболието, и световъртежа, и сърцебиенето, и умората, и забряването, и нервите ....абе, за който и симптом да се знае, че е "благодарение" на менопаузата, аз май съм го имала.Появи се някой симптом, трае месец-два и изчезне.Идва следващия, и той си "играе" с мен 1-2 месеца и пак се изпари....идва ред на следващия....    LaughingТа така, бавно и славно нещата си вървят.
Писала съм аз как се справям с борбата, няма да се повтарям.Така ми е по-лесно, отколкото периодично да се чудя какво да пия, ама как и дали ще ми действа, то на всеки 2-3 месеца трябва да сменям хаповете.
А, забравих, пия все пак нещо-"мента, глог, валериан".Действат ми успокояващо.Пила съм ги преди, по други поводи, та сега така си успокоявам нервите.    Laughing

С горната изповед потвърждавам, че е напълно в реда на нещата цикълът да си е наличен, и въпреки това да започнат да се проявяват симптомите на менопузата.   Grinning

Последна редакция: пн, 24 авг 2015, 14:19 от Анонимен

# 357
  • Другата България

Това със събирането на границите и при мен се случи."Хващала" съм го 2-3 пъти досега, когато съм си мерила кръвното при главоболие.Не съм ходила на лекар, последно беше някъде през зимата, отдадох го на "великото събитие", през което преминавам.    Laughing

Благодаря, Краси. Peace
И аз засега с това го свързвам, днес ще взема Дивия Ям и го почвам отново, ще си взема и Кардиохелп Макс, има и магнезий в него.

# 358
y_em аз от много обикаляне по доктори, разбрах - малък период на цикъла е сигнал за промяна на хормоните, така че може по-малко, ама да за почнеш нещичко.

Благодаря ти Роси_030. След твоя пост, разбрах, че организма ми е пращал телеграми, че нещо не е наред, а аз чак сега му обърнах  внимание Banghead .След второто раждане цикъла ми се скъси от 28 на 24 ден, а преди  няколко година стана на 22-рия и стигна до 18-тия  ...и после с тия екстри на менопаузата....добре, че са хапчетата, че иначе не се издържа. Продължавам с Меносан-а но не ги пия редовно и засега екстрите са под контрол.

# 359
Откъде купувате див ямс?
Оказа се, че Марешки не го продават. Crossing Arms
Пък аз другите аптеки не ги познавам.

Общи условия

Активация на акаунт