Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 984
  • 779
  •   1
Отговори
# 330
rosi_030, а самият цикъл става ли по-обилен от дивия ямс?
Моят е много слаб, може би и това има значение, че не ми се изхвърля старата лигавица?

# 331
  • Бургас
не мога да ти кажа, защото го пих от 1 до 14 ден на МЦ и чакам да дойде, по-точно моля се да дойде. тогава мога да кажа. преди предния МЦ пих изкуствените хормони.

# 332
  • Другата България
rosi_030, а самият цикъл става ли по-обилен от дивия ямс?
Моят е много слаб, може би и това има значение, че не ми се изхвърля старата лигавица?
Моят не.

# 333
Здравеите, на всички.иска ми се да ви поискам съвет, според моят генеколог, ми е много рано за пременопауза , на 42 години съм, цикъла ми на около 25 дни и доста оскъден.и въобще не му се занимава с моите превземки, след като имам цикъл всеки месец, според него нямам проблеми и точка.но аз се чувствам подута дебелея бавно но сигурно, започвам да забравям разни неща, доста съм разсеяна и доста раздразнителна, особено преди цикъл.все някакви симптоми, според мен точно за пременопауза, а според моят доктор, още я няма, та не знам, аз ли не разбирам и съм испростяла толко, или наистина навлизам в този периот от живота.за мен няма никакъв проблем, просто искам да взема някакви мерки, против тези досадни странични симптоми.ако някой може да ми даде съвет или да ми препоръча нещо , ще съм ви много благодарна.

# 334
слопче направи си FSH ,estradiol  и ЛХ на 3-5 ден от цикала ще разбереш как са ти хормоните,ако ФСХ ти е високо,значи започва процес.Аз съм на 40г и отдавна имах тези симтоми ,а сега даже не ми идва 3ти месец.И ако са ти разбъркани хормоните смени гениколога.....

# 335
Здравеите, на всички.иска ми се да ви поискам съвет, според моят генеколог, ми е много рано за пременопауза , на 42 години съм, цикъла ми на около 25 дни и доста оскъден.и въобще не му се занимава с моите превземки, след като имам цикъл всеки месец, според него нямам проблеми и точка.но аз се чувствам подута дебелея бавно но сигурно, започвам да забравям разни неща, доста съм разсеяна и доста раздразнителна, особено преди цикъл.все някакви симптоми, според мен точно за пременопауза, а според моят доктор, още я няма, та не знам, аз ли не разбирам и съм испростяла толко, или наистина навлизам в този периот от живота.за мен няма никакъв проблем, просто искам да взема някакви мерки, против тези досадни странични симптоми.ако някой може да ми даде съвет или да ми препоръча нещо , ще съм ви много благодарна.

Прав е лекарят ти - след като имаш цикъл и то редовен, означава, че нямаш проблем. Пълнеенето може да е от много други неща.

# 336

Проверка на хормоните + Пиене на вода по 2 л. дневно + преглед та черен дроб и жлъчка  + Диета : спиране на свинско ( разваля черният дроб )и преминаване на риба и пилешко , яйца - домашни , защото соевия протеин и Е-тата са проблема със забравянето  ; спиране на хляб , тестени , картофи , захар и всички нишестени - заместване хляба с по 50 гр. сурови ядки на хранене , а захарта , ако не може без нея с малко мед и фурми - защото въглехидратите образуват "лепило" в червата и още чревни камъни и др . токсини ; ядките сурови , защото след термично обработка и те са токсични . Спиране на олио , маргарин , царевични продукти - съдържат транс мазнини , които направо убиват - заместете с истинско масло и зехтин ( истинското масло се разпознава в хладилник когато е замръзнало е много твърдо потъва ли ви пръста - маргарин е ) ; Когато си прегледате жлъчката и черния дроб и не ви открият камъни вероятно ще ви изпишат Цинарикс , който е хубаво да не пренебрегвате , защото някой си вика , че не действал- действа за ,  който не е късно . Ако има камък тогава положението е зле но за всеки случай сега през сезона на дини , пъпеши , магданози и праскови яжте на корем . И четете етикетите в магазина и никакво палмово масло . Кафе по 1 сутрин и спрете пушенето , ако пушите и при новолуние си направете пречистване на жлъчката със лимонов сок и зехтин и никаква глюкоза , че прави черният дроб на парцал , ако можете запишете се на някакъв вид йога , народни танци нещо подходящо за възрастта , 20 мин. дневно задължително на слънце , лягате в 23 и ставане в 5:30 ч. ...... Simple Smile много станаха съветите , обаче при живота , който живеем на 42 г.  сме пълни с токсини и те са причина за проблемите

# 337
Скрит текст:

Прав е лекарят ти - след като имаш цикъл и то редовен, означава, че нямаш проблем. Пълнеенето може да е от много други неща.

Не е съвсем така.
И аз имам цикъл, съвсем редовен, също на 24-26 дни, но слаб и сега се оказа, че имам проблем.
Хормоните са най-сигурно доказателство.
Аз моите не съм ги видяла още, като си взема епикризата от хистероскопията, ще видя как са.

За пълнеенето, нямам мнение.
Аз не пълнея, освен ако не прекалявам със сладкото. Blush

# 338
Слопче, мисля че не е лошо да си видиш щитовидната жлеза.

# 339
Благодаря ви много за съветите, относно хранителния режим е малко сложно за мен, не съм от хората с силна воля и постоянство, за жалост.Но от години пия повечко вода, до два литра, имам също непоносимост към лактоза, и използвам повече соеви млека и заместители, kоето явно не е много добре.никога не пия алкохол и кафе, никога не ми е харесвало, така че черния ми дроб мисля , че все още си е добре.Вторник пак ще ходя при моя генеколог, трябва да ми прави пак изследванията за рак на маточната шийка, взима ми кръв и какви изследвания ми прави, само той си знае, но като подхвана въпроса за хормоните ми и лошо му става и не иска да ми ги изследва, защото нищо неможело да се види за сега, и нямало нужда, но този път ще се караме и може и да го сменя накрая, защото започва да ме дразни.

# 340
Благодаря ви много за съветите, относно хранителния режим е малко сложно за мен, не съм от хората с силна воля и постоянство, за жалост.Но от години пия повечко вода, до два литра, имам също непоносимост към лактоза, и използвам повече соеви млека и заместители, kоето явно не е много добре.никога не пия алкохол и кафе, никога не ми е харесвало, така че черния ми дроб мисля , че все още си е добре.Вторник пак ще ходя при моя генеколог, трябва да ми прави пак изследванията за рак на маточната шийка, взима ми кръв и какви изследвания ми прави, само той си знае, но като подхвана въпроса за хормоните ми и лошо му става и не иска да ми ги изследва, защото нищо неможело да се види за сега, и нямало нужда, но този път ще се караме и може и да го сменя накрая, защото започва да ме дразни.

И аз ве пия алкохол и не пуша , обаче се оказах с много авитаминози и безброй други малки проблемчета ... което забравих обаче да пиша е липсата на в. Д от него са световъртежи , хронична умора и проблемис гонадоторпин-а . така , че и в тази посока също работете

# 341
Благодаря, утре ще мина да си купя витамин д, и ще го почвам, и явно трябва да се започне самолекуване, защото с доктори нищо не става.Във форума видях, че повечето вземате и салций, аз намерих в нас някой е вземал витаминии и имам, салций, магнезий и цинг в една таблета, и тях ще ги почна от днес.нещо друго да ми препоръчате , ще пробвам всичко, докато не намеря правилното решение за мен.благодаря ви много за съветити.

# 342
  • Другата България
което забравих обаче да пиша е липсата на в. Д от него са световъртежи , хронична умора и проблемис гонадоторпин-а . така , че и в тази посока също работете
Добре де, сега от слънцето не си ли набавяш достатъчно от Д-то, че и да се налага допълнителен прием?

# 343
И аз мисля, че лятото не е нужно.

# 344
което забравих обаче да пиша е липсата на в. Д от него са световъртежи , хронична умора и проблемис гонадоторпин-а . така , че и в тази посока също работете
Добре де, сега от слънцето не си ли набавяш достатъчно от Д-то, че и да се налага допълнителен прием?

Той трябва да се изследва и тогава да се определи . Такава лаборатория има в Пловдив някъде си . Иначе за това писах 20 мин. на слънце . Обаче и има хора които имат свръхпроизводство на меланин и получават петна от стоене на слънце ...

Общи условия

Активация на акаунт