Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 968
  • 779
  •   1
Отговори
# 405
Чак сега мога да напиша какво ми изписа гинекологът против враг. сухота. Извинявайте, че вече сте подминали въпроса, а аз се връщам на него.
Feminella Hyalosoft глобули са.

# 406
Къде в Пловдив се изследвате за остеопороза?
Вчера питах във ВМИ на В Априлов /там където е ДКЦ/,казаха че е без направление ,работят всеки ден ,правело се снимка на гръбначният стълб ,  цена 40 лв.Като се "опарича" другият месец ,ще го направя и ще пиша.Чух ,че имало такъв апарат и в Транспортна болница,но   ми е далече.

Благодаря!  bouquet

# 407
  • София
За влагалищна сухота вместо лубикант лекарите при д-р Оз препоръчват зехтин.

# 408
Между другото, заради алергична реакция към козметика започнах да използвам зехтин вместо крем за лице, ръце и тяло и съм страшно доволна. За ръцете само мисля че имам нужда от още нещо като добавка , но кожата на лицето ми направо се преобрази. И изобщо установих че колкото по-малко кремове използвам, толкова по-добре се чуства кожата ми и по-малко се изсушава. Преди все ми беше суха и постоянно се мажех, особено ръцете.

# 409
искам да споделя и аз за изследването на остеропорозата, та отидох аз  тази сряда на ендокринолог, и оказа се че съм добре нямам проблеми с щитовидната жлеза и хормоните в последствие се разбра но когато я  попитах за изследване на костна плътност и ми каза че за момента няма смисъл , нямало да даде резултат и нямало нужда сега да се пие каквото и да било, нямало смисъл - незнам така каза, аз съм на 47 години и съм в критическа от 2 години, може да дойдеш след поне година , две - така ми каза.

# 410
Биба, абе тази ендокриноложка да няма око-рентген та да прецени така. Не съм се интересувала, но си мисля че след като от две години си в менопауза, би трябвало да се погледнат нещата.

# 411
Леми, хаха уж била добра  ендокриноложка от Токуда е, било рано да правя изследване , незнам, ще помисля и ще реша какво да правя, гинеколога пак от Токуда и той така ми каза че било още рано хахаха то човек незнам на какво да вярва,

# 412
Ами не зная, дано се включат по-запознати по въпроса съфорумки.
Обаче, да ти кажа нещо, което точно тези дни си мисля:
Аз съм с Базед, това е автоимунно заболявяне, и от две години бях в ремисия. Април си намазах лицето с крем за лице, и на сутринта станах отекла и червена като диня, направо се видях как ще изглеждам ако си сложа ботокс  Mr. Green Та, алерголожката наред с хапчетата, ми каза, че тези ядове ми идват от щитовидната жлеза. Казах си не е възможно, хормоните са ми перфектни. Да ама не, точно след месец и половина почнаха и други проблеми и се разбра, че не са, и пак минах на хапчета за щитовидната. Тогава му казах на моето ендо за думите на алерголожката, но той отрече, не било вярно. Между другото установих, че не мога и да се боядисвам, как си направя тест зад ухото, така почервенява и се подува за 10 минути. И, карам си аз така, пия си хапчетата и един път в месеца си правя тест с някой боя за коса, ей така, за проба. Няколко пъти ми реагираше теста по същия начин, викам си край, доживот боя няма да видя, ужас.
Обаче снощи пак си направих тест и о чудо, няма реакция, никаква. Между другото хормоните ги вкарахме в норма, и явно заради хапчетата нямам реакция. Е а сега кажими, дали не е била права алерголожката, а ендото не, защото аз съм сигурна, че е точно така.
Моето ендо е много добър доктор, обаче ето, не беше прав в случая.

Последна редакция: сб, 29 авг 2015, 14:44 от Lemy

# 413
Здравейте скъпи, аз все още не съм влезнала в менопаузата, но съм във фазата преди нея. Доктора ми изписа Мирифемин да пия, когато успея да си го закупя го пия по 2-3месеца после почивам, докато се прибера и си го закупя, защото го има само в БГ. Но от една година много се потя, то чак не се издържа, пък сега и жегите, като прибавим направо е "чудно" тече река амур очичам те сладур ха ха ха На всичко отгоре започна да ми мирише потта нещо което не е било никога до сега, та се питам дали е от това? Някъде четох, че може да са токсини... newsm78 от няколко дена съм почнала диета монодиетата на Червенкова, надявам се с нея да прочистя организма, защото в нета четох, че я наричат още докторска диета. Но това ме притеснява при най малкото притеснение се изпотявам яко та дори и при мисълта за нещо пак така се потя. Този Мирифемин уж казват трябвало да помогне, ама нещо не помага. Споделете вие как се борите с това, ако някой страда точно като мен имам предвид. Прекрасен месец и прекрасен ден желая.  bouquet

# 414
На мен Мирифемин не ми помогна, но аз нямах изпотяване, а нервност, гърдите ми се подуваха, понякога имах топли вълни. Е, изпотявам си се, но в рамките на нормалното. Та затова ползвам Фемовита.

# 415
Неприятната миризма на потта е от хормоналния дисбаланс.
На тийновете също им мирише потта, докато се наместят хормоните. Wink

# 416
Може и да значи.
Това от баба ми го знам. Peace
Почне ли да му мирише потта на едно дете, пубертет го хваща. Wink

Аз почти не се потя, но преди 7-8 години имах киста на яйчника, от задържан фоликул, той пък от нисък прогестерон, тогава имах неприятна миризма.

zlati22, диетата на ВЧ е добра, но след това трябва да внимаваш как се храниш.
Аз свалих 4 кг с нея, не само ги задържам, а свалих и още 1, с разделно хранене и минимум въглехидрати. Също така само до обяд - за въглехидратите. Peace

# 417
Не зная каква е тази диета на Ваня Червенкова, но като я гледах миналата седмица в студиото на Биг Брадър не видях да е отслабнала изобщо.

# 418
  • София
Привет на всички!:-)
Отдавна мислех да се регистрирам и накрая се реших. Както можете да предположите, съм с двата крака в менопаузата - принудителна, заради пълна хистеректомия преди девет месеца. На почти 45години съм, с две деца - на 24 и 14 години.
Разгледах набързо и видях, че много писано има - започнах да чета, и прося извинение, тъй като сиурно ще задам
обсъждан вече въпрос. Иде реч за за препаратите срещу топли вълни, нощно изпотяване и прочее екстри на това
състояние. Моят засега скромен опит се свежда до масло от вечерна иглика (три месеца и половина) и Фемовита (вече 6 месеца).  Вечерната иглика не ми подейства и след препоръка от колежка и здраво ровене из мрежата започнах да пия Фемовита. От известно време обаче имам усещането, че вълните и изпотяването зачестиха и го отдадох на летните горещини...Но понеже шило в торба не стои, пак се разрових из и-нет за подобни препарати и отзиви, и какво ли не. Търсенето ме изпрати тук:-)
Аз ще продължа да чета споделеното от вас, но ще бъда изключително благодарна, ако споделите пресни впечатления от Фемовита и дали сте изпитвали сходни на моите усещания и съмнения.
Хубав, прохладен и спокоен ден ви желая!
  bouquet

# 419
  • Пловдив
titicaca,аз  сменям препаратите  като започнат да се появяват често вълните.Внушила съм си ,че привиквам и ги редувам–Фемовита, Ремифимин ,Мерифимин.
Някога на 6 месеца,понякога на 4 ,зависи кога почувствам"нетърпими"   вълните.Опитайте друг вид може да се почувствате по добре.

Общи условия

Активация на акаунт