Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 159 463
  • 779
  •   1
Отговори
# 420
  • София
mama66,
И аз това си мисля - за смяна на препарата. Само че кой да избера? Разучавам от няколко дена отзивите за Фемарел
и Мирифемин и много се чудя. И не знам защо, но съм си втълпила, че тези, които се пият не по едно, а по няколко
на ден, са по-неефикасни (Фемарел го дават по 2 дневно)..На моменти просто не мога да се позная, такава мнителност ме друса, че...
Благодаря за включването, радвам се, че ще имам възможност да споделям и да...мрънкам:-)

Понеже чета постовете от най-новата тема, и бих искала да споделя какво ползвам аз (не постоянно) против безсъние
и тревожност - Био тоник от А до Я. Може и да си въобразявам, но ми се отразява добре.

# 421
Здравейте момичета! Извинявам се ,че ще задам въпроси,който вече сигурно са дискутирани, но нямам време да изчета всичко. В менопауза съм от 3 год.- на 49 г. съм. Имам си всички "екстри" на менопаузата, но не пия нищо, тъй като чета, че от някои билкови препарати се напълнява, а аз и без друго напълнях 15 кг. за последните две год. Вие напълняхте ли от билковите лекарства? И основният въпрос,който най-много ме притеснява- започнах много да забравям,чувствам се отнесена.Затъпявам ли ,не знам вече-непрекъснато си търся очилата, ключовете..... общо взето денят ми минава в търсене на нещо.Не мога да се концентрирам.Това започна да ми пречи и в работата-колегите ми го забелязват-тревожа се много за това забравяне.Смятам утре да посетя джипито, но едва ли нещо ще ми помогне,чудя се гинко билоба ли да си взема, не знам? ooooh! newsm78

# 422
И аз забравям много. Така бях и по време на втората си бременност. Чак се усещах затъпяла. Конкретно на въпроса- нищо не пия.

# 423
  • София
Незнам за кои билкови препарати говориш.Аз пия билки от 4 месеца и не мога да кажа,че се пълнее от тях,дори обратното.А относно забравянето, за момента не съм открила начин за справяне с проблема.

# 424
Аз визирам фемовита, ремифемин,мирифемин-мои приятелки ги пият,аз по принцип съм скептично настроена към тях-не вярвам,че ще помогнат,но мисля,че като странично действие се отбелязваше-напълняване-на листовката на мирифемина.

# 425
titicaca, аз преборих вълните с Изофлавон, много добре се чувствах след 2-месечен прием. В същото време, мои дружки, които го вземаха, казаха, че не им действал. Всичко е индивидуално.

# 426
  • София
Привет, МацаНики Simple Smile
Ще си позволя да споделя личния си опит относно Фемовита - още няколко дена
и ще се навършат шест месеца, откакто го пия, и напълняване не съм установила,
а принципно не съм слаба и имам склонност към "лепене".
Колкото до Мирифемина, в листовката му не е отбелязано напълняване като страничен
ефект. Из купищата отзиви, които прочетох, на няколко места се споменава за напълняване
с по няколко килограма, но по моему то не би могло да се дължи на препарата, а на комплексни
последици от менопаузата.

И аз много започнах да забравям, на моменти чак ме е яд на мен самата, ставам все по-голям
"езичник"  Laughing (на езика ми е, на езика ми е..и се сещам вечерта примерно за което е трябвало).

Имам едно питане относно вит. Д - откато съм оперирана, не съм взимала, ако че лекарката,
която ме оперира, ми предписа Вигантол по 10 капки веднъж седмично. Да започна ли да пия,
или да търся съвет от гинеколожката си или от личната док за друг препарат, дозировка и тн..?
И още нещо - от няколко месеца страдам от болки в коляното при сгъване, а от десетина дни ме
сполетяха внезапно и жестоки болки в десния лакът - има ли някакво средство за такива проблеми
или да въпросирам джпи-то? Тя просто ще изпадне в радостна възбуда като я затрупам с питанки...

ПП Вече съм в средата на втората тема - нямате представа какво облекчение изпитах докато четях,
че не съм сама в тази борба! Благодаря ви, че ви има!  bouquet

Pipi, благодаря ти Simple Smile А това нещо Изофлавон - под такова наименование ли се предлага,
или нещо по-завързано? Ще потърся още сега. Мен много ме мъчат вълните и нощните изпотявания и наскоро забелязах, че Фемовитата, която ми действаше перфектно в началото,
е започнала да сдава багажа. И заради това си търся други 'вълшебни хапчета' и мислех да
пробвам с Мирифемин.. newsm78

Последна редакция: нд, 06 сеп 2015, 14:54 от titicaca

# 427
Да, Изофлавон се казва. Ето това е българският http://apteka.framar.bg/30019605/%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%84%D0%B0% … B0%D0%BF%D1%81-30
Аз си купувах от Австрия ето такъв http://apomedica.com/at/dr_boehm/424/dr-_boehm_isoflavon_90_mg_forte_dragees/

Обаче, съдържа соя и не се препоръчва при хора, които имат проблем със щитовидната жлеза.

# 428
  • София /Абсурдистан
При мен беше страшно направо. Мирифемин и див ямс постоянно в комбинация и нямам нито един симптом. Напълняване няма. За забравянето - Винпоцетин сутрин и вечер по 1 за дълго време и проблема се рашава. Това е, дано съм била полезна.

# 429
Благодаря ви момичета!  bouquetТитикака, и аз си мисля,че по-скоро напълняването е в следствие на менопаузата,защото моята приятелка, която го пие не е напълняла, но най-вероятно и аз съм го прочела в отзивите.Unklown_lady,ти лично пила ли си винпоцетина? Трябва да се консултирам с лекар,защото пия бета-блокер за кръвното и аритмията и деанксит.

# 430
  • София /Абсурдистан
Благодаря ви момичета!  bouquetТитикака, и аз си мисля,че по-скоро напълняването е в следствие на менопаузата,защото моята приятелка, която го пие не е напълняла, но най-вероятно и аз съм го прочела в отзивите.Unklown_lady,ти лично пила ли си винпоцетина? Трябва да се консултирам с лекар,защото пия бета-блокер за кръвното и аритмията и деанксит.
Пия го от много време, няма проблем, на билкова основа е. Иначе и аз вземам и за хипертонията лекарства.

# 431
напълняването не се дължи на менопаузата, не се заблуждавай а си вземи мерки и промени начина на живот, хранене и движение. Този деанксит може би по-скоро ти е проблемът, познавах няколко които пиеха такова и всички бяха дебели.
Да, почти всички напълняваме по време на менопаузата, но то е защото се улежаваме, мързи ни, не си даваме зор, защото децата пораснаха, стресирани сме и т.н.... я  спри да ядеш хляб и тръгни на фитнес да видиш как ще се стегнеш за нула време.

# 432
Аз мисля че точно от менопаузата се напълнява, не от мързел. И точно хормоните са виновни, къде разбутани, къде лисващи и тн. Отделно вече и болестите са ни нападнали, някои лекарства също усложняват положението с килограмите.

Последна редакция: нд, 06 сеп 2015, 18:58 от Lemy

# 433
Аз мисля като Фри. Peace
Напълнява се от непромененият начин на хранене.
Най-вече.
Със забавен метаболизъм организмът няма нужда от същите количества храна.
Плюс липсата на движение при повечето хора на тази възраст.

# 434
Този деанксит може би по-скоро ти е проблемът, познавах няколко които пиеха такова и всички бяха дебели.
Да, почти всички напълняваме по време на менопаузата, но то е защото се улежаваме, мързи ни, не си даваме зор, защото децата пораснаха, стресирани сме и т.н.... я  спри да ядеш хляб и тръгни на фитнес да видиш как ще се стегнеш за нула време.

Според мен надебеляването не може да бъде от деанксита, ...а той не е нещо  сериозно, от най леката категория лекарства в областта е, преди даже го продаваха без рецепта. Според мен е случайност кой бил дебел кой слаб, от пиещите го.

Защо се дебелее в менопаузата от личен опит не мога да кажа, все още съм на 40 без два месеца. Но според мен не е задължително да се дебелее. Мисля че основна роля играе генетичната конституция, храненето и спортуването са след това. Има всякакви жени спортуващи и постоянно на диети и пак са пухкави. Неспазвали никога диети и са винаги с нормално тегло.

Общи условия

Активация на акаунт