Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 730
  • 779
  •   1
Отговори
# 135
  • Другата България
Неба, радвам се, че се появи! Hug
Това ще е полезно да се види, с вмъкване на връзка някак няма ли да стане? Или да снимаш и с "прикачи"? И аз не съм много в час иначе..... Confused

# 136
  • София
milittana, аз съм ограничена в избора си на добавки. Не мога да вземем Витекс заради аденом на хипофизата, нито соеви продукти заради щитовидната жлеза. Горещите вълни са признак на ниско или никакво съдържание на естроген, не мисля, че от изофлавони може да си докарам естрогенно доминиране за да мисля за рак. Черният кохош има подобно влияние като соевите изофлавони, залъгват естрогенните рецептори. Не съм сигурна точно колко дълго ще го вземам, но с него почвам като най-добър по отношение на вълните. Май про д-р Оз го обсъждаха. Не знам дали си внушавам, но и ставите ме отпуснаха откакто го взимам. Между другото има и хомеопатиченн черен кохош. Ползвала съм го за ПМС мигрена, но без успех. Може би при редовна  употреба да има ефект при вълните.
В сайта където поръчвам добавките си (Сащ) има и една хомеопатична комбинация, но се въздържах да я поръчам за момента. Сега имам кохош за 3м. Ще се уча в движение, странно нещо е животът. Първо много естроген, сега ще търся начин да го вдигам Laughing

Merri_An,  Hug ще чакам съвети от знаещите как да я закача, ще попитам и в друга тема, ще науча.

Последна редакция: ср, 22 юли 2015, 00:29 от neba

# 137
Използвам див ям и вечерна иглика.
От изофлавоните не  съм доволна.
Български бях ползвала.
Нямам горещи вълни. Никога не съм имала. Simple Smile
Обаче качвам килограми от нищо.
Трябва да ям само плодове и зеленчуци, за да не пълнея.
Суровоядство.

# 138
  • София
При появата на горещите вълни започнах Мирифемин,но от него започнах да пълнея(поне според мен).Спрях го и започнах вечерна иглика,див ям и пчелен прашец,чай от бял равнец коприва и невен.За сега вълните изчезнаха,остава да се справя с килограмите.

# 139
И аз приемам пчелен прашец, млечно млечице. Пия от време на време бял равнец.
Чай от бял имел пия.  Студен извлек. Много добре действа за успокояване. Наричат го "растителния прогестерон".
Пчелното млечице също действа хормонобалансиращо.

# 140
  • Другата България
Би ли споделила кое пчелно млечице използваш?

# 141
Купувам си естествено, което се държи в хладилник.

# 142
Момичета, знаете ли какви са безопасните дози за прием на витамин Д и колко време може да се приема? Бихте ли препоръчали марка, която да е по-качествена?
Аз от няколко месеца съм с ужасен косопад, минах през няколко шампоана, маски, изследвах зъби, щитовидна, пълна кр. картина.....нищо ми няма и нищо не помага. И се чудя дали нямам недостиг на витамин Д, защото от октомври м.г. работя в мол и по 8-9ч съм на лампи без никаква дневна светлина. Косопада започна от март. Дали да не почна да пия някакви минимални количества, без да предозирвам  newsm78

# 143
y_em, най добре си направи изследване преди да започнеш да го пиеш. Макар, че аз го пия вече от година и половина и все още не съм  Sunglasses  Но аз съм с автоимунно заболяване и обикновено в такъв случай има недостиг.
Можеш да започнеш с Вигантол, или някой друг, но да е Д3, а не Д2. Колко точно...може би 2-3 капки, но и задължително магнезий с него.
Аз си мисля, че проблема е в половите хормони, след като с щитовидната всичко е ок.  Peace

# 144
y_em, най добре си направи изследване преди да започнеш да го пиеш. Макар, че аз го пия вече от година и половина и все още не съм  Sunglasses  Но аз съм с автоимунно заболяване и обикновено в такъв случай има недостиг.
Можеш да започнеш с Вигантол, или някой друг, но да е Д3, а не Д2. Колко точно...може би 2-3 капки, но и задължително магнезий с него.
Аз си мисля, че проблема е в половите хормони, след като с щитовидната всичко е ок.  Peace

Половите ги изследвах миналата година, всичко беше ок. Вярно, че тогава нямах косопад. Ендокринолога ми каза, че не е хормонален проблем, защото обикновено косопада е от тестостерон или кортизол, но те вървят с други симптоми, които аз нямам.
Как пиеш капките? Със вода, на гладно, след хранене? В листовката пише как се приемат за кърмачета, за възрастни не видях.

Последна редакция: ср, 22 юли 2015, 14:15 от y_em

# 145
Имам предвид да си изследваш нивото на вит.Д., но пък изследването е към 50 лв.  Confused
Аз пия това, добър е:
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Vitamin-D3-2-400-IU-360-Softgels/7763

Вигантола го взимат хора които не им се заимава с поръчки от чужбина, но забравих, че ти си поръчваш от там. Ако искаш си вземи по-малка потенция, например 1000.
Имаше тема за вит. Д, най-добре питай там по колко да пиеш. Ето я:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=431279.675;topicrefid=20

# 146
y_em, питай по колко да пиеш  Simple Smile

# 147
y_em, питай по колко да пиеш  Simple Smile

Lemy, аз ще взема вигантол, освен в аптеката да питам  newsm78. Ще взема да звънна и на джипито за всеки случай.

# 148
y_em , с каква коса си -дълга, къса?
Имах период, в който при къпане направо кичури падаха....оправи се с подстригване.Обичам дълга коса и ходя предимно с такава, а тя се изтощава, отделно, че не мога да я търпя пусната и поне 90 % от времето е вързана.Та, скъсих я до раменете, да не се налага да я връзвам и се оправи.Сега дори имам чувството, че е по-гъста отпреди.

# 149
y_em , с каква коса си -дълга, къса?
Имах период, в който при къпане направо кичури падаха....оправи се с подстригване.Обичам дълга коса и ходя предимно с такава, а тя се изтощава, отделно, че не мога да я търпя пусната и поне 90 % от времето е вързана.Та, скъсих я до раменете, да не се налага да я връзвам и се оправи.Сега дори имам чувството, че е по-гъста отпреди.

Love!, точно днес и аз я подстригах до раменете. Аз откакто почна да пада спрях да я връзвам, защото от връзване още по-зле става. Но не помогна, както и много други неща. Дано подстрижката да пооправи нещата.

Реших да пия витамин Д, така и така съм в предменопауза, може пък и на косата да помогне. Купих на капки вит. Д3 ( вигантол), ще започна с 3-4 капки на ден.

Общи условия

Активация на акаунт