Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 742
  • 779
  •   1
Отговори
# 165
На 44 години ми спря цикълът. И аз така - напълнях без да съм си променяла режима на хранене и физическо натоварване. Понякога ми тежат краката. И аз талия преди имах, а сега - коремче. Гледам, че жени в менопауза като минат на суровоядство смъкват килограми. Пия див ям и вечерна иглика. Редувам ги. Вземам шуслерови соли за отслабване - 5, 9, 10. Но особен ефект не виждам относно килограмите. Правя си дни само на плодове. В раменете и гърдите също натрупвам, което преди никога не се беше случвало.

# 166
Да, раменете и горната част на ръцете закръглих доста.
Аз имам още оплаквания  Embarassed, но много негативен ми се стори моят пост и реших да спра. Като цяло, всички промени ми действат много зле на психологическо ниво и от там ми се скапва всичко друго. Срам ме е да си призная, но започнах да не се понасям как изглеждам вече. Липсва ми самочувствието, което имах. Намразих се като жена. И това чувство е отвратително...

# 167
  • София
Mary Jo все едно описваш мен 1:1.
В добавка при мен с ужасни горещи вълни. За пратокола 46 г.

# 168
Хм, да няма нещо из въздуха Simple Smile И аз тези дни хич не се харесвам. И на мен ми се подува коремът, но повече ме дразни тази умора. Но аз цикъл си имам всеки месец, засега.

# 169
Всъщност, аз много се чудих дали изобщо да пиша, защото знам, че само лоши неща ще кажа за тая пуста менопауза. И много се чудя, даже им завиждам на жените, които казват, че всичко си е в реда на нещата и толкоз. Ами да, нормален процес е, но е гаден, няма какво да се лъжем. Нито е като пубертета, нито като бременността. Тогава поне следват хубави неща. А сега какво - вълни, потни нощи, ама не от кеф  hahaha, килограми, сбръчкване, увисване, погрозняване, болести... И на мен ми се иска малко по-философски да приема промените, но не успявам. Реалист съм и си давам сметка, че хубавата ми част от живота, подчертавам като жена, е на изчерпване. И това усещане ми пречи на всичко друго в живота.

alpha_beta, с теб съм.   bouquet Миналата година имах един много кратък период с нощни изпотявания и търпимо затопляне на гърба и главата, обикновено през деня. От тогава не съм имала.

# 170
Аз имам още оплаквания  Embarassed, но много негативен ми се стори моят пост и реших да спра. Като цяло, всички промени ми действат много зле на психологическо ниво и от там ми се скапва всичко друго. Срам ме е да си призная, но започнах да не се понасям как изглеждам вече. Липсва ми самочувствието, което имах. Намразих се като жена. И това чувство е отвратително...
Ето там е проблемът! Не се обичаш, не се приемаш. Негативизъм. Всичко е в главата ти. Ако трябва иди на психотерапевт, хомеопат и т.н. Спорт, йога, масажи, плуване, според възможностите. Хоби някакво, контакти с приятни хора. Депресивни синдроми развиваш за нищо. Никой не знае какво следва в живота му - защо реши, че оттук нататък нищо хубаво няма да ти се случва?

# 171
Може да се ползват капките на доктор Бах при промени в живот. Мисля, че беше есенция орех.

# 172
  • Добрич
Скрит текст:
Ето там е проблемът! Не се обичаш, не се приемаш. Негативизъм. Всичко е в главата ти. Ако трябва иди на психотерапевт, хомеопат и т.н. Спорт, йога, масажи, плуване, според възможностите. Хоби някакво, контакти с приятни хора. Депресивни синдроми развиваш за нищо. Никой не знае какво следва в живота му - защо реши, че оттук нататък нищо хубаво няма да ти се случва?

Напълно съм съгласна! Да, настъпват физиологични промени, но позитивната психологическа нагласа е много важна! Това  е просто период и хубавите неща в живота продължават.

# 173
  • Другата България
Това с позитивната нагласа вече го коментирахме, що не оставите хората да си мрънкат на воля? Бол шит са тези неща, молете се да не ни тряскат всички симптоми на баш критиката щото наистина може да ти се промени ежедневието в някои случаи. Хич няма да ти е позитивно тогава.... Confused

Аз влязох да ви разкажа нещо. Днес ходих на преглед при професор Гаврилов - мамолог, доста известно име в тази област, преглежда само с ръце - мисля, говорили сме. Ако някой се интересува нещо по - конкретно, ще поясня, но това, което исках  да споделя се отнася за изкуствените хормони и приемът им - нещо, което сме коментирали надълго и нашироко  във предходни теми. Той не е много по приказките, но аз съм  Laughing, и докато се обличах /предвид времето нямаше много за обличане, но пък "ми се замота" потничето Wink/, излях една тирада за менопаузата и за това какви са начините за някакво регулиране на неприятните симптоми. И още преди да съм приключила, човекът отсече "твърдо против съм прием на изкуствени хормони, всеки такъв, надвишаващ 6 месеца е потенциална причина за появата на рак на гърдата". Точно каквато е била и моята позиция по въпроса винаги. Човекът каза, че има толкова аналози на билкова основа, билки, чайове..., хормоните не са за предпочитане.
Разбира се, всеки сам си преценява, но все пак реших да споделя, на някой може и да му е полезно инфото.

# 174
Кои хормони, Мери?
Не уточни ли?

# 175
  • Другата България
Изкуствени, аз не съм изпадала в подробности, защото прегледът е точно 3 минути /всеки се моли да е толкова, забавиш ли се, не е добре работата.../, той идва веднъж месечно и за днес имаше 70  Sunglasses човека записани. Нали се сещаш, че.....но пък периодично излиза навън и прави нещо като презентация около 5-10 минути за това как сами да се преглеждаме в домашни условия, как да застанем, къде да търсим, какво да следим...на колко време след определена възраст мамография, цитонамазка.....такива неща.
И вътре прегледът е мнооооого кратък. Аз споменах Оргаметрил и Примолут Нор /така ли се пишеше/, защото на мен това ми е изписвано и не съм го пила, но освен тях хормони са и противозачатъчните - също не пия.

# 176
Ясно, значи все пак е коментирал и тях.
Не само естрогени.

# 177
  • Другата България
Не, не, аз коментирам противозачатъчните, за мен и те са хормони. Hug

# 178
  • София
Днес ходих на преглед при професор Гаврилов - мамолог, доста известно име в тази област, преглежда само с ръце - мисля, говорили сме.

Merri_An, аз, майка ми и дъщеря ми сме пациентки на Гаврилов от години. Два пъти е оперирал майка ми, тя ходи на профилактика при него на всеки 6 месеца. Аз и дъщеря ми, като фамилно обременени, ходим също на 6 месеца. Та, не преглежда само чрез палпация. Дъщеря му работи с него и прави ехография на гърдите - до скоро на всяко посещение, на последния преглед обаче ме изненада с това, че "щом сме правили миналия път ехограф, сега не се налага", т.е. започнали са да го правят веднъж годишно. Освен това на всеки две години иска мамография на жените над 40 г. Зная, че прави прегледи и в провинцията, но там, разбира се, без ехограф. Вероятно ти не си била в кабинета му в София. Съветът ми е, въпреки че той е уникален професионалист, прави си поне веднъж годишно и ехография, а на две години мамография.  Hug

# 179
  • Другата България
той идва веднъж месечно и за днес имаше 70  Sunglasses човека записани. Нали се сещаш, че.....
Peace От провинцията съм, от неговия край, оттук е почнал. Нямаше ехограф, само той .
Освен това на всеки две години иска мамография на жените над 40 г.
Оттам тръгна, аз съм на 45 и досега не съм правила нищо, освен ехография. Малко лошо ме погледна, но пък то да не е едно...което не е оправдание, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт