Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 157 032
  • 779
  •   1
Отговори
# 285
Ако се водя от това, че е прогестерон, не е ли по добре да го започваш от 11-12 ден. Дано пише някой по запознат.

# 286
  • София
Значи правилно се насочвам към предположението, че може би е от дивия ям. Така добре се чувствам от него и не ми се иска да го спирам. По-скоро ще преосмисля количеството и дните през които да го приемам. Ако може някой да сподели как е правилно или как му е предписвано, защото на опаковката няма специални указания.

Не трябва ли да го спреш този ямс, за да ти дойде. М. настъпва при спад в прогестероновото ниво.

# 287
Е, то нали се пие от 12 ден до 25, примерно. Това само го предполагам от времето за мазане с прогестероновите кремове. Но и не би трябвало да е мн по различно.

# 288
  • Бургас
Здравейте,
да се включа в дискусията за Див Ямс
- лекар ми го написа в рецептата /ходих на преглед и пия хомеопатични писах по напред в темата/. В рецептата ми е написал от "1-я до 14-я дена на М.Ц." - цитирах. Каза ми да го купя от която и да е аптека, без да ми уточни марка или производител. На самата опаковка пише по 2 капсули дневни. Аз слушам лекаря пък ще видя как и кога ще дойде.
- писах на мои приятелки по света /които са ми наборчета естествено/ и получих отговор в Канада и в Италия какво правят и какво пият. Да сверя часовника и там как е. Пак Див Ямс се препоръчва.

# 289
Роси, аз не споря с лекаря. Сиреч до овулация. Опитвам се да налучкам. Много се радвам, че се включи с опитност. А на твоите близки в чужбина пак ли в този период се препоръчва? Питам, защото се чудя да го почвам ли.

# 290
  • Бургас
Не е въпроса за спор, аз също се лутам и питам, тук и към вас се обърнах за съвет.

Сложи търсене в Google 'menopause natural treatment' и ще намериш много информация. Тази статия е итересна http://altmedicine.about.com/cs/womenshealth/a/Menopause.htm
Успех! Пиши ако намериш нещо на друго място.

# 291
Благодаря, ще го прочета   bouquet
Ето аз в какво се задълбах днес
Скрит текст:

# 292
Логично е да се приема от 1-ви до 14-ти ден, а не постоянно. Каква е логиката - ами ние си произвеждаме, но не ни е достатъчно, внасяйки допълнително през първата половина на цикъла и спирайки после всъщност се получава по-осезателен спад в прогестероновите нива, който пък от своя страна предизвиква идването на цикъла.... май  newsm78
Аз спрях приема и главоболието отново се върна, както и лошият сън. Ще опитам по схемата на rosi_030

# 293
  • Бургас
Didi smile аз когато отидох на последния лекар /хомеопата/, който ми предписа по този начин Див Ямс, му споделих, че имам главоболие след като започнах да приемам хормоните. Той ми обясни, че ми е предписал едни там гранулки, които ги взимам по 5 всяка вечер и точно тези ми каза, че ако пак се появи главоболие да взимам по 5 през 1 час, за да нямам това главоболие, но да ги пия само 1 ден. И сега нямам и наченки на това главоболие, даже нямам и мигренозните пристъпи, които имах.
Ако те интересува ще ти напиша какви са, ама без преглед дали удачно да ги пиеш.

# 294
  • София
Момичета,

Според мен не е добре да се приема див ямс 1-14ден. Поне за тези от вас с цикъл, това ще пречи на фоликулярната фаза. След овулация се образувя жълто тяло, което произвежда прогестерон.Тогава е удачно да се добави прогстерон, в случая див ямс. По-добре е да е 14-28ден. Извинявам се,че опонирам на лекарско предписание. Със сигурност има някаква друга причина, за да го предпише по този начин.

Ето ви линк към темата с дивия ямс -отзиви и как се приема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=564072.45;topicrefid=20

# 295
Какво се оказа?

Болднатото:

Скрит текст:
Здравейте,
и аз от месец пия Див ямс, пия си го всеки ден и сега много ме объркахте с тези прекъсванки по време на цикъл и не знам как да продължа Simple Smile . Който го пие с прекъсване по време на МЦ  може ли да каже от къде има тази информация и се чудя защо тогава не го пише на опаковките  newsm78
Или пък може би има разлика как да се приема според това за какво точно се пия .... знам ли Simple Smile
аз пия същия, който сте показали в началото на темата.
Дивият ямс e растителен вариант на прогестините.
Когато се приема от жена в детеродна възраст, трябва да се приема от О. до М., защото, ако се приема преди О. може да я потисне
Когато е в премено и менопауза, от М до М - идеята е да противодейства на високите нива на естрогените
Това е най-общо казано

ПП. От Див ямс се произвежда Прогестогела, Дуфастона, Утрогестана

Много добро обяснение.
Дали ще пиеш див ямс, или изброените препарати, няма разлика.

# 296
  • Другата България
Момичета,

Според мен не е добре да се приема див ямс 1-14ден. Поне за тези от вас с цикъл, това ще пречи на фоликулярната фаза. След овулация се образувя жълто тяло, което произвежда прогестерон.Тогава е удачно да се добави прогстерон, в случая див ямс. По-добре е да е 14-28ден. Извинявам се,че опонирам на лекарско предписание. Със сигурност има някаква друга причина, за да го предпише по този начин.

Ето ви линк към темата с дивия ямс -отзиви и как се приема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=564072.45;topicrefid=20

Точно така го пия и аз.

# 297
Какво се оказа?

Болднатото:

Скрит текст:
Здравейте,
и аз от месец пия Див ямс, пия си го всеки ден и сега много ме объркахте с тези прекъсванки по време на цикъл и не знам как да продължа Simple Smile . Който го пие с прекъсване по време на МЦ  може ли да каже от къде има тази информация и се чудя защо тогава не го пише на опаковките  newsm78
Или пък може би има разлика как да се приема според това за какво точно се пия .... знам ли Simple Smile
аз пия същия, който сте показали в началото на темата.
Дивият ямс e растителен вариант на прогестините.
Когато се приема от жена в детеродна възраст, трябва да се приема от О. до М., защото, ако се приема преди О. може да я потисне
Когато е в премено и менопауза, от М до М - идеята е да противодейства на високите нива на естрогените
Това е най-общо казано

ПП. От Див ямс се произвежда Прогестогела, Дуфастона, Утрогестана

Много добро обяснение.
Дали ще пиеш див ямс, или изброените препарати, няма разлика.

Е как растителен продукт ще се сравнява със синтетични хормони.... newsm78 И аз съм пила див ямс, без никакъв резултат и го спрях. Но продължавам да си мисля, че са различни препарати, и дивият ямс е по-безобидния вариант. Поне така съм чела.

# 298
  • Другата България
Аз не знам за кой път ще го кажа същото. И за още не знам кой ще посъветвам любимата ми Дева да не пие синтетика. Hug Stop

# 299
Само да вметна, че започнах /не много редовно, но все пак/ да пия чай от бял равнец, невен и коприва и ми действа много добре. Благодаря на съфорумките, които споделиха за тези билки.

Общи условия

Активация на акаунт