Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 157 024
  • 779
  •   1
Отговори
# 300
Само да вметна, че започнах /не много редовно, но все пак/ да пия чай от бял равнец, невен и коприва и ми действа много добре.
Това е добра новина  Simple Smile
Ще споделиш ли при кои проблеми имаш подобрение?

# 301
малко чела-недочела, но на какво действат добре тези билки?  Blush

# 302
Ми честно да ви кажа, отначало ми подействаха добре на стомаха, че имам някакъв хроничен запек  Embarassed Горещи вълни и изпотявания в онази страшна степен, която съм чела нямам слава богу, но съвсем леко през деня понякога имах. Сега нямам. Но пък чета, че понякога си идват и изчезват ей така, та не знам дали билките са допринесли. Тонусът и сънят ми се подобриха. Като цяло се чувствам добре. И сместта не е гадна и горчива, приятна е за пиене. Правя си три чаши с по три ч.л. от билките. Изпивам ги в рамките на един ден. Два дни ме мързя и пропуснах, днес мисля пак да си направя сместта.

# 303
благодаря!  Hug

# 304
  • София
Да споделя какво се промени при мен от комбинацията от билките:Изчезна нощното изпотяване,подутия корем,почти изчезнаха мигренозните пристъпи и задържането на вода от организма,което доведе и до нормализиране на кръвното.

# 305
Какво се оказа?

Скрит текст:
Болднатото:

Скрит текст:
Здравейте,
и аз от месец пия Див ямс, пия си го всеки ден и сега много ме объркахте с тези прекъсванки по време на цикъл и не знам как да продължа Simple Smile . Който го пие с прекъсване по време на МЦ  може ли да каже от къде има тази информация и се чудя защо тогава не го пише на опаковките  newsm78
Или пък може би има разлика как да се приема според това за какво точно се пия .... знам ли Simple Smile
аз пия същия, който сте показали в началото на темата.
Дивият ямс e растителен вариант на прогестините.
Когато се приема от жена в детеродна възраст, трябва да се приема от О. до М., защото, ако се приема преди О. може да я потисне
Когато е в премено и менопауза, от М до М - идеята е да противодейства на високите нива на естрогените
Това е най-общо казано
ПП. От Див ямс се произвежда Прогестогела, Дуфастона, Утрогестана
Много добро обяснение.
Дали ще пиеш див ямс, или изброените препарати, няма разлика.
То е все едно да кажеш, че няма разлика дали ще изядеш един лимон или ще изпиеш хапче вит.С.    Laughing

# 306
Да не говорим, че ако синтетичния вит. С се предозира, той се изхвърля от организма, а ако се предозират синтетичните хормони, става страшно. Още повече, че се налага период на приемане с години.
Луна, страхотен ефект си имала от билките, дано и при мен е така, защото понякога имам мигрена и високо кръвно и аз. Главно по пълнолуние ми се появява, след безсънна нощ.

# 307
Аз пия само масло от вечерна иглика - на принципа "ако не помогне, поне да не навреди".
Добре ми се отразява засега, особено на мастопатийните болки. А и на цикъла  - вече не правя предишните кръвоизливи. Пак е обилен, но в рамките на поносимото.
А аз очаквах да започне да намалява, да спре... То точно обратното.  Confused

# 308
Аз не знам за кой път ще го кажа същото. И за още не знам кой ще посъветвам любимата ми Дева да не пие синтетика. Hug Stop

Мери, благодаря, че си загрижена за мен! Hug  bouquet
Ти как би постъпила? Thinking
Цикълът ми е редовен, нормален, по-скоро слаб, но той си е такъв след раждането.
Мога да пробвам с див ямс, но самата Денис казва, че дали организмът ще го превърне в прогестерон и колко, не е ясно.
Докато в синтетичния е ясно количеството.

# 309
Роси, благодаря за предложението, но  по отношение на хомеопатичните лекарства знам, че е по-добре да се приемат след преглед, защото се преценяват индивидуално. Все пак, ако искаш сподели името им, ще е полезно за информация.
Неба, благодаря за линка към темата за Дивия ям, не знаех, че има такава и беше полезно да я прочета.
Относно закъснението на моята М, днес най-накрая на 37-ми ден се появи.

# 310
  • Бургас
Писах на лични съобщения, защото се притеснявам да не звучи като реклама името на доктора. Някой друг ако иска ще му пиша.

# 311
  • Другата България
Аз не знам за кой път ще го кажа същото. И за още не знам кой ще посъветвам любимата ми Дева да не пие синтетика. Hug Stop

Цикълът ми е редовен, нормален, по-скоро слаб, но той си е такъв след раждането.
Мога да пробвам с див ямс, но самата Денис казва, че дали организмът ще го превърне в прогестерон и колко, не е ясно.

Знаеш за мен. Само Див Ямс, така правя и така ще правя. Аз ако не го пия нямам и цикъл. Confused

# 312

Знаеш за мен. Само Див Ямс, така правя и така ще правя. Аз ако не го пия нямам и цикъл. Confused

Искам да попитам само какво е това ДИВ Ямс  и за какво се пие .?

# 313
  • Другата България
http://www.zdravoslovno.biz/%D0%91%D0%98%D0%9B%D0%9A%D0%98-%D0%9 … /flypage.tpl.html
Последните страници го дискутираме само него, просто трябва да прочетеш.

# 314
Мери, ти го пиеш от овулация до мензис, но четейки темата, която Неба пусна, не трябва ли жените, които сме в пременопауза, а то повечето тук сме такива, да го пием от М до М? Или пак нещо не съм разбрала? И ако се приема от М до М има ли дни пауза.

Общи условия

Активация на акаунт