Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 840
  • 779
  •   1
Отговори
# 600
Ремифемина е Блек кокош от продаваните тук лекарствени средства. Моя позната беше много доволна от него, а има фамилна обремененост от рак на гърдата. Точно поради тази причина и е изписан ремифемин. Просто инфо давам за някой, който не може да си открие Блек кохош.

Странно... доколкото съм чула предразположените към рак на гърдата не трябва да приемат никакви хормоносъдържащи препарати, без значение природни или синтетични.
 В листовката пише:
 "2.2. Обърнете специално внимание при употребата на Ремифемин таблетки
Ако сте били лекувани или сте подложени на лечение за рак на гърдата или други хормон-зависими тумори. В този случай, Вие трябва да се консултирате с лекар преди да започнете лечение с Ремифемин таблетки;

Още за РЕМИФЕМИН табл. * 100 (REMIFEMIN tabl. * 100), цена и информация от Framar.bg: http://apteka.framar.bg/17001838/%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%84% … 0%D0%B1%D0%BB-100
"

# 601
  • Другата България
Е, явно аз наистина съм сбъркана, както каза Дева. Tired
Не само, че не пълнея, но и отслабвам.
Ето, трети месец без цикъл, надолу с два кг съм.
Да, ходя на аеробика, но заради двигателните проблеми, заради движението, за стягане по - скоро. Момичетата там казват, че било щото съм се стегнала, не, че съм отслабнала, ама аз искам да кача килограми, а не се получава.
Ремифемина е Блек кокош от продаваните тук лекарствени средства. Моя позната беше много доволна от него, а има фамилна обремененост от рак на гърдата. Точно поради тази причина и е изписан ремифемин. Просто инфо давам за някой, който не може да си открие Блек кохош.

Странно... доколкото съм чула предразположените към рак на гърдата не трябва да приемат никакви хормоносъдържащи препарати, без значение природни или синтетични.
 В листовката пише:
Ако сте били лекувани или сте подложени на лечение за рак на гърдата или други хормон-зависими тумори. В този случай, Вие трябва да се консултирате с лекар преди да започнете лечение с Ремифемин таблетки;

Още за РЕМИФЕМИН табл. * 100 (REMIFEMIN tabl. * 100), цена и информация от Framar.bg: http://apteka.framar.bg/17001838/%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%84% … 0%D0%B1%D0%BB-100
"
Тъкмо си мислех същото. Ако ще пия, ще си  е билката, не, че не е почти същото, но може и да не е съвсем същото. Ето я билката http://apteka.framar.bg/30036223/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B2%D0%B5% … -%D0%BC%D0%B3-120

# 602

neba, това с пълнеенето да не те притеснява. Нормално е. Аз цял живот съм на диети. В един момент започнах да пълнея и никакви диети не помагаха. /хашимото и пролактином/.От 1 г. всички хормони са ми в норма. Отслабнах с повече от 10 кг. някак неусетно. Е, разделно хранене/но не строго/ и движение. Синът ми се занимава с такива работи и ми казва какво да ям. Цикъл -чат-пат, но си го има. Дори обувките-до преди повече от година носех №40/41/ботуши. Сега сам с 39/даже влязах в едни мокасини №38.Оказва се, че съм се пълнила с вода. Така че, момичета, не се шашкайте. И това е част от женските екстри. Ако започнете да пълнеете в "нашата възраст" не се отчайвайте и не започвайте диети. Няма да повлияят, но ще се оправите. Просто това е етап! Peace
Брей как ми се хареса това мнение  bouquet

# 603

В листовката пише:

"
Тъкмо затова го написах. Защото и аз съм го чела и бях изненадана. Ама тя няма рак, все пак. майка и е починала от това.

# 604
Не само, че не пълнея, но и отслабвам.
Мери, може и да си коментирала, но съм забравила, щитовидната проверявала ли си я скоро? Thinking

Скрит текст:

neba, това с пълнеенето да не те притеснява. Нормално е. Аз цял живот съм на диети. В един момент започнах да пълнея и никакви диети не помагаха. /хашимото и пролактином/.От 1 г. всички хормони са ми в норма. Отслабнах с повече от 10 кг. някак неусетно. Е, разделно хранене/но не строго/ и движение. Синът ми се занимава с такива работи и ми казва какво да ям. Цикъл -чат-пат, но си го има. Дори обувките-до преди повече от година носех №40/41/ботуши. Сега сам с 39/даже влязах в едни мокасини №38.Оказва се, че съм се пълнила с вода. Така че, момичета, не се шашкайте. И това е част от женските екстри. Ако започнете да пълнеете в "нашата възраст" не се отчайвайте и не започвайте диети. Няма да повлияят, но ще се оправите. Просто това е етап! Peace
Брей как ми се хареса това мнение  bouquet
Абе зависи колко трае този етап, може да е и 10 години например  Wink

# 605
  • Другата България
Оперирана съм преди години, и съм диспансеризирана, на 4 месеца ходя на профилактични, те са и малко пародийни на моменти, но поне ми пускат хормони - в норма са.

# 606
Мери, ти не си прекалено слаба.
Защо ти е да пълнееш? Crazy

И аз не пълнея, но се радвам за което. Peace

# 607
Оперирана съм преди години, и съм диспансеризирана, на 4 месеца ходя на профилактични, те са и малко пародийни на моменти, но поне ми пускат хормони - в норма са.
Какво ти имаше, та те оперираха?
А хормон пиеш ли, л-тироксин?

# 608
..........  Ако ще пия, ще си  е билката, не, че не е почти същото, но може и да не е съвсем същото. ..........
същото е - щом има хормони - фито или не - все тая
Аз май не разбирам - какъв точно ти е проблема и защо ти е да пиеш такива неща... Няма нищо чак толкова лошо в критическата - едни вълни и сухота и те преминават.
С Рака обаче е доста по-сложно, повярвай ми...

# 609
Мисля, че заради костите и сърцето.
Колкото по-дълго има цикъл една жена, толкова по-добре. Peace

# 610
Абсолютно. А и като спре, се състаряваш.Една приятелка на майка ми на времето си биеше някакви хормони, за да има цикъл по-дълго и да младее.....!Щуротии.

# 611
  • Другата България
Какво ти имаше, та те оперираха?
А хормони пиеш ли, л-тироксин?
Тиреотоксикоза, ТСХ то ми беше 0,000000 и нещо си Sunglasses, години бях на Метизол, л - тирокс много малко. Оперираха ме заради външното проявление, тоест - личеше външно доста, а бях млада. Махнаха 2/3, и нищо не съм пила после, защото хормоните са си в норма, нямам и никакви други оплаквания.
..........  Ако ще пия, ще си  е билката, не, че не е почти същото, но може и да не е съвсем същото. ..........
същото е - щом има хормони - фито или не - все тая
Аз май не разбирам - какъв точно ти е проблема и защо ти е да пиеш такива неща... Няма нищо чак толкова лошо в критическата - едни вълни и сухота и те преминават.
С Рака обаче е доста по-сложно, повярвай ми...
Говорех по принцип, че ако ще пия нещо, ще е на билкова основа, и не съм съвсем съгласна, че разлика няма никаква.
Ами искам колкото се може повече време да имам тъпия цикъл, заради много неща - кожа, кости, коса, и най - вече нерви. Станах отвратително нервна - вее писах, дразни ме всичко, тероризирам хората около мен с мрънканици и истерии....отделно започна да ми пада косата, къде ли е като слама, сега и това върви към затриване...досега никога не съм имала проблеми с нея, аз и доста грижи полагам.
Знам, че това е процес, който е неизбежен, но пък искам ако мога и колкото мога да го отложа във времето.
Мери, ти не си прекалено слаба.
Защо ти е да пълнееш? Crazy

И аз не пълнея, но се радвам за което. Peace
Ти да мълчиш. Naughty
Кльоща като теб не искам да ставам. Crossing Arms
 Heart Eyes
Абсолютно. А и като спре, се състаряваш.Една приятелка на майка ми на времето си биеше някакви хормони, за да има цикъл по-дълго и да младее.....!Щуротии.
Ето, и вие го казвате.
Не да младея - не, просто да си спестя произтичащи здравословни...неприятности от спирането му.

# 612
 Heart Eyes Hug

Мери, косопада ти е нещо друго.
Омега пиеш ли?
На мен ми повлия много добре, плюс Прогестогел.
Пак да кажа, че аз се мажех с него заради косопад.

# 613
Добре де, а струва ли си риска заради 1-2 години повече цикъл да си докараш рак?!
За костите и сърцето си има добра профилактика и без да се пият хормони.

# 614
  • Другата България
Абе какъв рак да си докарвам, това са пълни глупости? От какво ще си докарам рак - от Дивия Ям? Аз само това съм пила досега, и то от година и повече.
Многократно съм писала, че съм против хормоните - изкуствени, и няма да пия. Питам за билково нещо, веднага рак.
И да, знам коква има и къде го има, с две ДХ съм от години, и на коронарография съм минала заради сърцето, находила съм се по болници, от медицинско семейство съм, грамотна съм, чета и аз.
Нямам нужда от начукване на канчето, Краси. Твоето мнение го знам, и го споделям донякъде. Но пък е дразнещо всеки път да го казваш, при все, че не питам това.
Дева, косопада е от три месеца, от два даже, точно толкова, колкото го няма цикъла. Никога не съм имала, затова го свързвам с това.

Общи условия

Активация на акаунт