Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 738
  • 779
  •   2
Отговори
# 690
  • София
Аз не бих се съгласила на абразио. Цитонамазката си е достатъчна.

# 691
Защото,цитонамазка  не било толкова  сигурно  изследване,а като вземели материал   при абразиото  било по качественно .
А какви са ти оплакванията, има ли съмнения за нещо?
 Абразио се прави при съмнения за разни образувания в матката, при кръвоизлив, при неспиращо кръвотечение и разни подобни.

# 692
  • Пловдив
Защото,цитонамазка  не било толкова  сигурно  изследване,а като вземели материал   при абразиото  било по качественно .
А какви са ти оплакванията, има ли съмнения за нещо?
 Абразио се прави при съмнения за разни образувания в матката, при кръвоизлив, при неспиращо кръвотечение и разни подобни.
Нямам такива,отидох на стандартен профилактичен преглед.Не бях ходила годиина и половина  на АГ преглед,цикъл не съм имала  почти година.Затова се е и  усъмних .Ще изчакам резултатите от цитонамазката.

# 693
Ама цитонамазката е от шийката.
Затова попитах дали на матката ще се прави абразио?
Защото може и на шийката да е.
Цитонамазката не дава инфо за матката.

# 694
На мен изобщо не ми е ясно в такъв случай, защо иска да се направи абразио! Намирисва ми на точене на касата, да не говорим, че това не е безобидна процедура като взимане на кръв например. Изчакай си цитонамазката, и аз лично повече на този доктор не бих се доверила  Peace
С ехограф прегледа ли те?

# 695
Вероятно става дума за диагностично абразио. Наистина за лекарите е рутинна работа. И дава добра представа за матката. Друг е въпросът колко е приятно за пациентката.

# 696
  • София
Диагностично могат да й вземат материал за биопсия без изобщо да минават през упойка и абразио. Боли за секунди, но не е болка за умиране. Но тогава пък не могат да се усвоят едни пари....

# 697
  • София
Ако няма показания защо да го прави, не схващам логиката? Без оплаквания, без съмнения за образувания на УЗД, без кръвотечение? Има си и други, неинвазивни методи за профилактика.

# 698
  • София
 newsm78Как за какво? Ще се опише с престой в болница, направени тези и онези процедури, НЗОК ще плати едни пари по еди-коя си пътека...ако знаете в момента в България колко много здрави хора им се лепят диагнози рак, че ги и оперират даже, само и само да се вземат пари за операции. "dama" очевидно не живее в България.

# 699
  • София
Шарки, тук съм! Да натам водят нещата.
Въпроса ми бе съвсем сериозен.Оевидно е, това което пишеш, но се колебаех дали не изпускам нещо.

# 700
Диагностично могат да й вземат материал за биопсия без изобщо да минават през упойка и абразио. Боли за секунди, но не е болка за умиране. Но тогава пък не могат да се усвоят едни пари....
А биопсия за какво ще и правят? То и за нея пак трябва да има съмнения за нещо онкологично, раничка или оплаквания.

# 701
Ако искат да усвоят пари, може хистероскопия да ѝ направят.
Пак ще се види положението и биопсия ще се вземе.

# 702
  • Пловдив
Споделих тук,защото ме "изненадаха " с предложението.
Преди 3 години,като имах проблем /обилно кървене/ Лекарката ми обясни процедурата, каза да си помисля и да реша желая ли  и кога,тогава доста информация  прочетох в нета.
А тези  предлагат веднага да  направят процедурата,  без  да се оплаквам.Един лекар   взе цитонамазка ,а друг прегледа с  вагинален  ехограф.Щели да  направят веднага кръвните изследвания,процедурата и след 2-часа съм свободна.Прегледа е със  закупен ваучер -18 лв ,но ако бях взела направление и   по Каса пак някъде толкова си излиза с цитонамазката
Благодаря  ви за коментарите. След седмица като си взема изследванията  се надявам да  приключа  с  тях.

# 703
Сега видях, че си от Пловдив.
Какъв ваучер ползваш?
И кой е този д-р, ако не е тайна?

# 704
  • Пловдив
Сега видях, че си от Пловдив.
Какъв ваучер ползваш?
И кой е този д-р, ако не е тайна?
От Грабо  за Аг  Весела .Прегледа бе нормален,любезни лекари,лесно стана  запазването на час,почти си го спазиха.Написах вече кое ме озадачи
пп Моята гинеколожка др Котева бе в майчинство и реших ,че за профилактичен преглед  може да пробвам АГ Весела .После разбрах , че  е отново   на работа,но вече  бях взела  ваучера...

Общи условия

Активация на акаунт