Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 661
  • 779
  •   1
Отговори
# 735
Аз пък се надявам, лечението ми да има ефект, и никога да не ми се наложи да стигам до операция.

# 736
ТСХ трябва да е под 2, за да забременее една жена. Иначе е нормално да е в референтните стойности.
Аз не се опитвам да забременея. Начев вече е история за мен.

# 737
  • Другата България
ТСХ трябва да е под 2, за да забременее една жена. Иначе е нормално да е в референтните стойности.
Ето това вече е съвсем друго нещо. Peace

# 738
Понди, на ехограф гледаха ли ти жлезата, антителата как са ти?
А сега при кой ходиш?

# 739
  • София
В 2-те теми за изследване на хормоните във форума, във всеки 2-ри пост се твърди, че ТСХ трябва да е под 2, за да не е притеснителен. А за жени, целящи забременяване "идеалните" стойности са още по-ниски - под 1. А аз се чудя, защо дават такива широки референтни граници, не само за този хормон, но за почти всички други. Ако човек гледа референтните граници, може да се заблуди, че всичко му е ок, но де факто не е така.

# 740
Понди, ако искаш, пиши ми на лични,  да не спамим в темата.

# 741
Здравейте.  Честита нова година, желая хубави резултати на всички.
Чета ви от доста време, получавам повече инфо отколкото от лекарите. Аз самата още не знам в коя тема трябва да пиша -може би и в дете. И в тази и тази за хашимото. Чувствах се отпаднала  /не че е отминало/ , след доста изследвания , накрая ме изпратиха на ендокринолог. Стойностите на ТСХ са високи, но според ендото жлезата е наред. Пия си еутирокс, дозата ми я увеличиха от 25 на 50, но стойността на ТСХ не се намалява /стои около 6/. Същевременно цикъла ми напоследък почти го няма.  За втори път реших да пия Див ям, но след като изпия хапчето вечерта на сутринта вече ми идва цикъл. Първия път не обърнах особено внимание. Но сега вече се притесних. Толкова ли е силно действието на дивия ям. Какво да правя? Да пия или не?  

Последна редакция: сб, 02 яну 2016, 15:06 от елена2006

# 742
Не е така с дивия ям.
Аз го пия и нямам такъв проблем.

# 743
След като дълги години бях пациентка на Стаменов и на Начев мисля, че съм доста наясно с това какви са границите. До 2,5 може да се цели бременност. Ама аз вече не искам да забременявам. Преди месец Начев каза, че нямам проблем, но понеже зимата се увеличава, лятото намалява трябва да се контролира ТСХ-то. Ама да не ви изнасям лекция от дългогодишния ми опит.
Исках само да разбера дали замайването може да е от климакс или не?

# 744
Понди, на ехограф гледаха ли ти жлезата, антителата как са ти?
А сега при кой ходиш?

Леми, всички хормони са ми наред.

# 745
Не, Панди, за замайването може да има много причини.
Например шипове във врата, за тях, моята физиотерапевтка каза, че всички над 25 ги имат. Wink

# 746
След като дълги години бях пациентка на Стаменов и на Начев мисля, че съм доста наясно с това какви са границите. До 2,5 може да се цели бременност. Ама аз вече не искам да забременявам. Преди месец Начев каза, че нямам проблем, но понеже зимата се увеличава, лятото намалява трябва да се контролира ТСХ-то. Ама да не ви изнасям лекция от дългогодишния ми опит.
Исках само да разбера дали замайването може да е от климакс или не?

Вчера гледах за вредата от ГМО пшеницата  с д-р Папазова там на едно място каза , че политането със световъртежи  е в следствие на унищожени клетки в малкият мозък в следствие на употребата на такава пшеница ...

# 747
  • Другата България
Не е така с дивия ям.
Проблем? Laughing За мен беше решение на проблема.
На същия ден не, но след няколко ми идваше цикъла след започването на пием на Дивия Ям.

# 748
Не е така с дивия ям.
Проблем? Laughing За мен беше решение на проблема.
На същия ден не, но след няколко ми идваше цикъла след започването на пием на Дивия Ям.
Спираш ли да го пише и после кога започваш. Аз съм изпила 2 капсули снощи.  Да го спра и пак да започна на 14 ден?

# 749
П@нди, само гинеколог може да прецени дали при теб е настъпил климактериум и, ако да - да назначи лекарства( препоръчвам ти те да са на билкова основа).
Аз лично пия Фемовита и съм доволна. Е, чудеса не прави, но с нея съм значително по-добре.

Lirena, за какво са тези лекарства? Винаги ли при климактериум се пият такива?

Не винаги, разбира се. Всичко зависи от това как се чувстваш. Аз например имах ужасни горещи вълни, през нощта се преобличах по няколко пъти, имах чувството на моменти, че тялото ми изгаря. Има и други проблеми на климакса, които се повлияват добре от такъв тип продукти. Ето тук можеш да прочетеш за Фемовита:
http://ladyzdrave.com/page.php?PageID=7
Тук също:
http://www.marvi.bg/femovita-za-oblekchavane-simptomite-pri-meno … -30-kaps-889.html

Общи условия

Активация на акаунт