Бременни мами 2015 от Пловдив

• 51 532
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
Честито! Да ти е жив и здрав, да порастне голям, да е много спокоен, мноооого да Ви радва и да расте щастлив!  Heart Eyes
Много благодарим Simple Smile

# 541
Eliza_Nat, и да ти кажа да се притесняваш, няма да стане Simple Smile Но все пак. Опитай се да се успокоиш! Успокой и бебето, Запозната ли си пренаталното възпитание? Ако трябва говори на бебето, обясни му , че си притеснена, "помоли" да застане в правилна поза, успокоявай го както и себе си......Лекарите мислят и за майката и за бебето и решенията не се взимат без екипа да обсъди нещата. особено когато има риск/ове, това се докладва на рапорт, обсъжда се... Медиците комуникират помежду си. Знаеш, че анестезиологът ще те разпита,  ще вземе всичко под внимание. След всяка операция има сраствания. Не знам какви точно са твоите, но има хора оперирани и по много повече от 2-3 пъти. Човешкото тяло може да понесе повече, отколкото може да си представим понякога Ако си знаеш медицинската история и предоставиш епикризи това ще е от полза за подготовката  и за търсене на най-добрия вариант за теб. Като цяло ако има опции, те ще ти бъдат предложени, никой няма да те "реже" ако откажеш. Но ако нещата тръгнат в посока, в която екипа прецени, че всичко е с неоправдан риск за теб и за бебето и няма време...тогава се взимат много бързи решения  на момента.Но всяка коремна операция сама по себе си, оставя "следи" и крие риск при нормално раждане. То и нормалното си е рисковано Simple Smile Така, че спокойно. Довери се и слушай специалистите какво ще ти предложат. Това са хора учили и практикували! По-добър учител от опита няма. Ако си прекалено притеснена помоли да ти обяснят пак. В такива моменти човек изключва и спира да чува и мисли. Както разбирам при теб нещата ще се планират....за това имаш време подготви се психически, общувай с бебето, подготви и него за вариантите. Ако ти се струва странно тази комуникация  с бебето, не забравяй, че то е част от теб и твоите емоции му влияят, то те усеща както никой друг! То знае дори преди теб, кога си притеснена или не. Да не забравяме , че и чува.....нищо , че е скрито в  корема Simple Smile Стискам палци въпреки притесненията ти, последните седмици да се успокоиш и да изкараш приятна бременност! Понякога резултатите и очакванията ни се разминават, за това не си навивай на пръста за това и онова:)

Благодаря за успокоителните думи - наистина друго е като ти каже някой "спокойно". И аз се надявам всичко да мине по най- добрия начин. Пожелавам на всички успех и после прекрасни момента с бебчетата.

# 542
Отдавна не съм писала в темата ,нямах време напоследък Simple Smile Да се похвалим малкия се роди на 20.10.2015г. 2280  47см. Малко избърза да се роди но важното е,че всичко мина добре Simple Smile Родих по спешност  секцио  в Торакс ,като цяло съм доволна как мина всичко,вече втора седмица сме си в нас ,тези дни ще почваме и разходките Simple Smile
При кой ти беше секциото? И при мен май ще се наложи секцио и ми е много тъжно, не го искам и това е искам си нормално раждане.

# 543
Венинка, при теб защо се налага секцио?

# 544
Заради припадъци и възбуди в мозъка ми.

# 545
А, обсъждала ли си вида упойка или все още се надяваш да  е нормално?

# 546
Има някаква надежда още, аз съм в 16+5 сега имам още 4 5 месеца докато се реши окончателно, но искам спинална ако ще е секцио.

# 547
Има някаква надежда още, аз съм в 16+5 сега имам още 4 5 месеца докато се реши окончателно, но искам спинална ако ще е секцио.
Е, ти имаш много време. Дано стане както ти искаш.

# 548
Отдавна не съм писала в темата ,нямах време напоследък Simple Smile Да се похвалим малкия се роди на 20.10.2015г. 2280  47см. Малко избърза да се роди но важното е,че всичко мина добре Simple Smile Родих по спешност  секцио  в Торакс ,като цяло съм доволна как мина всичко,вече втора седмица сме си в нас ,тези дни ще почваме и разходките Simple Smile
При кой ти беше секциото? И при мен май ще се наложи секцио и ми е много тъжно, не го искам и това е искам си нормално раждане.
мен ме следеше доктор Паскалева,но вечерта като влезнах в клиниката на смяна беше доктор Кунчев,обадиха се и на доктор Паскалева ,тя дойде и двамата ме оперираха.Много съм доволна и от анестезиолог ,така и не разбрах как му е фамилията но за малкото име разбрах ,казва се Марин,през цялото време ме разсейваше да не мисля за операцията и самата упойка не разбрах кога я постави само леко боцване ... общо взето докато се усетя и операцията свърши Simple Smile

# 549
Здравейте,

В темата вече има и бебета и такива, които се очакват всеки момент... Честито на тези, които вече са родили и успех на тези, на които това им предстои съвсем скоро!
Аз ще раждам март месец, живот и здраве, и имам куп задачи дотогава.
Нуждая се от малко помощ. Трябва да си направя изследвания - кръв и урина. Съвсем от скоро живея в Пловдив и исках да ви попитам за съвет къде да отида. Живея в централната част до аптека Марица (преди пешеходния мост). Има ли добра лаборатория наблизо?
От първата ми бременност имам спомени, че е добре следящият лекар да ги види веднага щом са готови? Така ли е при вас?
И още нещо, което няма никаква връзка: къде в Пловдив мога да поръчам вкусна и сравнително здравословна торта за рождения ден сина ми?
Благодаря ви.

# 550
Здравей Хоуп, на твое място бих отишла за изследвания и следене в Торакс.  За торта - не мога да препоръчам, не съм очарована от това, което съм опитвала, но то не е много.  Дано някое друго момиче да ти препоръча.

# 551
Лабораторията на Торакс не работи със здравната каса.
И аз ти препоръчвам за следене там, а за изследвания те дават редовно направления, Хронолаб не са лоши.
Само те съветвам да избягваш Писанец, защото правят мнооого грешки.

# 552
  • Пловдив
Здравейте,

В темата вече има и бебета и такива, които се очакват всеки момент... Честито на тези, които вече са родили и успех на тези, на които това им предстои съвсем скоро!
Аз ще раждам март месец, живот и здраве, и имам куп задачи дотогава.
Нуждая се от малко помощ. Трябва да си направя изследвания - кръв и урина. Съвсем от скоро живея в Пловдив и исках да ви попитам за съвет къде да отида. Живея в централната част до аптека Марица (преди пешеходния мост). Има ли добра лаборатория наблизо?
От първата ми бременност имам спомени, че е добре следящият лекар да ги види веднага щом са готови? Така ли е при вас?
И още нещо, което няма никаква връзка: къде в Пловдив мога да поръчам вкусна и сравнително здравословна торта за рождения ден сина ми?
Благодаря ви.

Напълно здравословна торта -във ресторант Веджик. Но фондан и здравословна са взаимоизключващи се неща. Там могат да ти направят хубава глазура .

# 553
Благодаря ви,

И да споделя, че ходих на йога за бременни в района на четвъртък пазара и съм доволна. Няма да пускам линк, за да се съобразя с условията на форума. Който желае може да пише на лични.

# 554
И аз ти препоръчвам  Хронолаб, моите са все в Писанец. За толкова време все едни и същи ми ги изкарва. Торта не знам, преди пешеходния мост има два фреш- бара, едното е по-голямо заведение, предлага доста храни, виж там, има сладкиши разни. Може ли да споделиш, къде си на йога, Скоро излизам в болничен и имам желание да правя нещо.

Общи условия

Активация на акаунт