Бременни мами 2015 от Пловдив

• 51 527
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
Точно за д-р Делчева исках, да кажа, че се занимава с бебета, но сега видях, че съм го написала за Еленски. Иначе знам, че той е семеен лекар. Имам приятели, на които той е ЛЛ. А за Анастасова, на знаех, че води ЖК!

# 526
А трябва ли да взимате направление от Еленски първо?
Той Еленски ми я води, пртосто ходя следобед при Анастасова , че има по-малко хора. Тя нали му е заместник.

# 527
Здравейте на всички бъдещи мами!
Бих искала да Ви попитам дали някой има впечатления от д-р Михайлова, работи в 1- во ДКЦ и УМБАЛ "Свети Георги". Аз следя бременността си при нея и вече се замислям за раждането. Ще се радвам, ако някой може да даде мнение. Simple Smile

# 528
Много ни замря темичката...Аз искам да попитам откъде да си купя нощници, удобни за кърмене?

# 529
Можеш да си купиш от магазинчетата за нощници и бельо, почти винаги имат по 1-2 модела, онзи ден и в Лекси гледах, че имаха. В магазините около болниците също има. Иначе и в тези за дрехи за бременни ще намериш, но май там са по-скъпи, не знам защо. Иначе има и такива, които са обикновени с копчета отпред и пак стават. По-бабешкш модели са, но стават.

# 530
  • Пловдив
На пазара в Тракия 10,50лв, има нощници.

# 531
В магазините за бельо има нощници за бременни. Аз скоро си търсих с дълъг ръкав. Има и не само бабешки Simple Smile Даже тази, която си купих май е специално за бременни и е много удобна. Копчетата не са посредата, а от двете страни, така че спокойно да си извадиш едната гърда и да накърмиш бебето. Има много приятни цветове, а картинките са на бебешка тематика

# 532
Добре ли сте? Аз вече съм на финала, терминът ми е в петък и си чакам.  Crazy

# 533
Аз съм в големи притеснения - терминът ми е 8.12, но ще съм секцио и ще съм по-рано. Имам 2 предишни операции коремни, но не е рязана матката. Имам и някакви генетични мутации и бях на терапия за разреждане на кръвта. В чудене съм и за упойката - заради срастванията обща не е добре, че може да се забави ваденето на бебето, а пък спиналната не е добре, заради кръвосъсирането. Чакам за среща с анестезиолог, но явно и двете крият риск по-голям от нормалния при мен. Докторът, който ми е правил последната операция пък ми писа, че секциото не е препоръчително заради срастванията, а този който ще ме изражда пък е на мнение, че нормално не е добре по други причини, а и бебето е седалищно. Сега като ги слушам - никой вариант не е добре, а бебето трябва да излезе някак все пак. Та така- оплаках се. Дано при останалите мами всичко да е нормално. Успех на Jony222223  - къде ще раждаш?

# 534
Хм, надявам се всичко при теб да се изясни, че така много кофти, когато си в неведение.
В "Торакс" ще раждам, нормално.

# 535
Успех, че то много наближило при теб  Simple Smile!

# 536
Благодаря.
Даа, постоянно съм на тръни с фалшивите контракции, кой ги знае кога ще станат истински. Simple Smile

# 537
Eliza_Nat, и да ти кажа да се притесняваш, няма да стане Simple Smile Но все пак. Опитай се да се успокоиш! Успокой и бебето, Запозната ли си пренаталното възпитание? Ако трябва говори на бебето, обясни му , че си притеснена, "помоли" да застане в правилна поза, успокоявай го както и себе си......Лекарите мислят и за майката и за бебето и решенията не се взимат без екипа да обсъди нещата. особено когато има риск/ове, това се докладва на рапорт, обсъжда се... Медиците комуникират помежду си. Знаеш, че анестезиологът ще те разпита,  ще вземе всичко под внимание. След всяка операция има сраствания. Не знам какви точно са твоите, но има хора оперирани и по много повече от 2-3 пъти. Човешкото тяло може да понесе повече, отколкото може да си представим понякога Ако си знаеш медицинската история и предоставиш епикризи това ще е от полза за подготовката  и за търсене на най-добрия вариант за теб. Като цяло ако има опции, те ще ти бъдат предложени, никой няма да те "реже" ако откажеш. Но ако нещата тръгнат в посока, в която екипа прецени, че всичко е с неоправдан риск за теб и за бебето и няма време...тогава се взимат много бързи решения  на момента.Но всяка коремна операция сама по себе си, оставя "следи" и крие риск при нормално раждане. То и нормалното си е рисковано Simple Smile Така, че спокойно. Довери се и слушай специалистите какво ще ти предложат. Това са хора учили и практикували! По-добър учител от опита няма. Ако си прекалено притеснена помоли да ти обяснят пак. В такива моменти човек изключва и спира да чува и мисли. Както разбирам при теб нещата ще се планират....за това имаш време подготви се психически, общувай с бебето, подготви и него за вариантите. Ако ти се струва странно тази комуникация  с бебето, не забравяй, че то е част от теб и твоите емоции му влияят, то те усеща както никой друг! То знае дори преди теб, кога си притеснена или не. Да не забравяме , че и чува.....нищо , че е скрито в  корема Simple Smile Стискам палци въпреки притесненията ти, последните седмици да се успокоиш и да изкараш приятна бременност! Понякога резултатите и очакванията ни се разминават, за това не си навивай на пръста за това и онова:)

# 538
Отдавна не съм писала в темата ,нямах време напоследък Simple Smile Да се похвалим малкия се роди на 20.10.2015г. 2280  47см. Малко избърза да се роди но важното е,че всичко мина добре Simple Smile Родих по спешност  секцио  в Торакс ,като цяло съм доволна как мина всичко,вече втора седмица сме си в нас ,тези дни ще почваме и разходките Simple Smile

# 539
Честито! Да ти е жив и здрав, да порастне голям, да е много спокоен, мноооого да Ви радва и да расте щастлив!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт