Искам да кажа ... (42)_22.06-28.06

• 53 505
  • 1 756
  •   1
Отговори
# 1 725
  • Ямбол
Магнолии много красиви съм виждала в Трявна, но цъфтят през март - април. И тук в нашия парк наслагаха, но тази година не съм ги засичала цъфнали.
Аз пред къщата имам идея да си сложа, но дали ще се хване, то от тия орехи....

И аз се канех на филм, но май ще си довърша книгата, искам да разбера какво ще стане накрая.

# 1 726
  • Mediterraneo
За довечера обмислям кренвирши с кашкавал. Зет ми донесе някои продукти от бг магазин. При нас няма, най-близкият магазин е на 250 км от тук.

Ние имаме два; не са чисто български, единият е даже руски, но си има всичко. Отделно на около стотина км има склад с български и румънски стоки. Редовно има кебапчета и карначета във фризера, а в хладилника- саламурено сирене и шпеков салам  Heart Eyes Онзи ден ходих за кори за баница- извинете, корите Бела 500 г са евро и 20, какво им плащаш  Laughing

За филм мога да препоръчам "Тялото"( Еl cuerpo)- испански трилър; на мен много ми хареса.

# 1 727

Тук съм, кой ме търси?

Последна редакция: нд, 28 юни 2015, 22:21 от Анонимен

# 1 728
Проверка как си, че нали стана много работна и те няма.  Grinning

Опитвам се да регистрирам код от Нова Бразилия. Вкарвам телефон, имейл и кода и за да продължа, ми иска някакъв уникален код, който трябва да дойде на телефона. Той не идва.  #2gunfire

# 1 729
  • ту тук, ту там
Стейси, и ние си помагаме с куриерски услуги и пак е ужас някакъв! Ама и аз съм луда за много хора, защото в името на уюта мъкна какво ли не, дори дребни мебели! И няма как да ги оставя после, защото никога не знма дали ще се върна на същото място! Радвам се, че има поне вдин човек, който да ме разбере!  Hug

Аз не съм запалена по киното и гледам (ако гледам) каквото ТВ ми предложи. Но като прочетох "испански трилър" и се сетих за един такъв, на който бях попаднала преди години пак по ТВ. Мисля, че се казваше "Новодомци". Бррррр, още ме побиват тръпки като се сетя. Сама не знам как изобщо го издържах да го гледам!

# 1 730
Успях с регистрациите, но единия код ми дава, че е регистриран.

# 1 731
  • Пловдив

Оох, одеве се хилих с колежките ми. Публикували са  снимка в дневника на едната, коментарите, които последваха, ме карат с глас да се смея.
Скрит текст:
Shocked
Това аз съм го снимала!
Снимката е от преди 3-4 години някъде.
Много показателно за нещо, на което се опитвам да науча децата си - веднъж нещо напуснало личния ти компютър нямаш НИКАКЪВ контрол къде е и за какво се ползва. Снимки, клипове, текст - няма значение.

# 1 732
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Янечек, за мен хубава книга означава интересна история, написана умно и на хубав език. Като казах, че се надявам някоя добра душа да ми даде някоя хубава книга, имах предвид да ми даде линк или каквото трябва да си я сваля на ел. четец. Ето, както Лиляна ми каза, че книгата на Уилям Уортън я има в Читанка - това вече е добра информация. Остава да си взема четеца (че съм го заела), да го разуча (нещо, което отлагах до този момент, защото съм старомоден човек по отношение на книгите), да я сваля и да почвам да чета. Винаги съм купувала страшно много книги, но жизненият ми стандарт рязко падна през последните години и вече са на свършване книгите, та трябва да опра до четеца.
Библиотеката е решение, но не ми е наблизо. Записана съм в кварталната, но там новите книги са криминалета, трилъри и любовни романи от най-бабешкия вид (правя това уточнение, щото и Ана Каренина е любовен роман, примерно), а тези жанрове не са  ми любими на мен. Като питам библиотекарката защо не взимат и по-истинска литература, тя ми отговори, че това се търси и тя това купува. Една прекрасна книга на Кадзуо Ишигуро (това е този, по чиято книга е направен "Остатъците от деня") стоеше там от години и аз бях единственият й читател. Книгата се казва "Когато бяхме сираци" - може би заглавието е непривлекателно, не знам. Но библиотекарката ми обясни, че хората търсят леко четиво, с щастлив край - нещо, което да ги разтовари от тежкото ежедневие. Мога да ги разбера. Аз съм изчела поне двайсетина чиклита с тази цел. От повечето нищо не помня.
Но освен класиката, почти нищо интересно не може да се намери там.
Та затова търся нови източници на книги.

# 1 733
Смятам да гледам филмите, които Бърди препоръча.

Днес на два пъти заспивам  и след минути се събуждам от адски киселини. Ходих до аптеката и си взех Талцид, дано помогне.

Съгласна съм с Янтра за децата и личното време. Дано мога да го постигна и не се загубя някъде между тях. А говоренето в мн.число, винаги ме е дразнило

# 1 734
Светалчо,аз като теб си мислех,че няма да мога да свикна на електронен вариант,но се радвам,че се пречупих Simple Smile Една година си държах таблета в чекмедже и упорито продължавах да си купувам книги.Откакто почнах да чета на него,чак си се ядосвам защо толкова съм отлагала.Има толкова много книги,само за тези от Читанка няма да ти стигнат три живота Wink

# 1 735
Светалчо, ползването на четец не означава да се откажеш от хартиените книги. Избираш си модел с подсветка и да чете кирилица и си готова. Всички имат възможност за увеличаване на шрифта.
Много бързо се избиват парите дадени за него.
Ела в темата за четците. Момичетата са много мили и ще ти кажат каква марка да вземеш.
Има и други сайтове освен Читанка. Погледни в темата Търся ел. книга, първия пост.

# 1 736
Гледала ли си Best exotic Marigold hotel
Прекрасен. Не знаех, че има втора част. Бих я гледала още тази вечер, ако не ми се спеше толкова много.
У нас е тегава ситуацията. Познат на мъжа ми е загинал в рали. Много тежко го преживява, а не знам как да реагирам.

# 1 737
  • Euskal Herria
Яна, благодаря за снимките. Магнолия Грандифлора. Има ги и у нас, най-вече по морето. Поне в Балчик и Варна със сигурност. И тук явно цъфтят сега,  сетих се, че миналата седмица видях такава на вилата на една приятелка близо до Велинград. Цветовете им са големи почти колкото купа за салата - голяма красота! А има ли друг цвят, освен "ванилия"?
Светалчо, досега освен бели, други не съм виждала. Ето още две снимки, на едната цветът го хванахме, за да го снимаме отблизо.

Имат страхотен лимонов аромат и като се смеси с този на липите....

Когато решиш за електронни книги, пиши ми. В последно време основно съм на електронен формат, ползвам си и четец, и лаптоп.

# 1 738
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Валери, и мъжът ми скърби за това момче, той е много запален по моторните спортове.

Естел, аз имам четец, Кобо е моят. Просто съм го дала да го ползват, щото не ми трябваше досега. Наясно съм, че не означава отказване от истинските книги.

Янечек, ако започнеш да четеш Харуки Мураками, моят съвет е да започнеш с първите, издадени у нас- "Норвежка гора" или "Спутник, моя любов" и после да продължиш с другите. Но, разбира се, можеш да почнеш от която и да е, не са свързани.  Просто с всяка следваща светът на автора се усложнява или поне аз така го усещам.

# 1 739
Светалчо, според мен на теб ще ти хареса Алиенде, ти имаш същата чувствителност . Даже и визуално си те представям да си такъв тип.
п.п като излъчване, в много по-младите години.

Общи условия

Активация на акаунт