Искам да кажа ... (42)_22.06-28.06

• 53 511
  • 1 756
  •   1
Отговори
# 1 560
И на мен не ми идваше да говоря "папкахме", "спинкахме" и подобни, но животът ми беше посветен почти изцяло на детето в един период, в който той се нуждаеше от обслужвани. Имах си запазени за мен няколко часа докато той спи.

# 1 561
  • HH
Мира, много сте хубави. А за Борис още първия път като го видях, го оприличих на този актьор. Хората с такъв цвят на косата са ми много красиви.

Валери, три години ми се виждат като цяла вечност. Май живеем в различни светове. Ако трябва да седя с въображаемото си дете повече от 6 месеца, нито то, нито аз ще сме щастливи.

# 1 562
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Добре дошла на Деси!

И да благодаря на Лиляна за мъжа с кафето - тъкмо за мен е този Joy Joy, никой дане пипа!

Чек, слийповъра  и мен ме плашеше предварително, но не е кой знае какво, особено когато са момичета - почти не ядат, кикотят се и през цялото време си показват нещо на таблетите и телефоните. При мен е обратното на описаното от другите - няма джънкфууд, всичко направено с ръце - курабийки, палачинки (много обичат!), сиренки, баница, домашни сокове, домашна лютеница. На мен даже ми беше много приятно - беше миналото лято на вилата ни. Тази година също се надявам да има, сега са 12-годишни, ще е още по-интересно - сигурно вече си говорят и за гаджета.  

Сесили, много сладък Борис (много обичам това име). Одрал ти е кожата, копие на мама.

Накарахте ме да се замисля: и аз, като се обаждам на децата, питам как сте - имам предвид всички как са. Като ме питат как сме ние, ми се случва да кажа: зле сме, баща ти не е добре.
Това неправилно ли е newsm78 Не се чувствам идентифицирана с баща им, но наистина като му е зле, и на мен не ми е добре. Най-малкото ми е притеснено.

Обръщението "мила" и (всякакви мили обръщения) ми харесва. За мен милото обръщение към човека е заявка че подхождаш с добро към него, не е израз на фамилиарничене. Нещо като да подадеш ръка при запознанство - показваш, че си отворен за общуването, че си добронамерен, че човекът няма нужда да се притеснява от теб - така го разбирам.
Но, разбира се, когато някой заяви, че не иска да бъде наричан така, се съобразявам с желанието му.

И аз ще бера липа тия дни, ако изгрее слънце и липата на Банкя цъфне. Joy Joy

# 1 563
  • Пловдив
Валери, три години ми се виждат като цяла вечност. Май живеем в различни светове. Ако трябва да седя с въображаемото си дете повече от 6 месеца, нито то, нито аз ще сме щастливи.
Уважавам жени, които знаят какво искат. Да, твърдо вярвам, че има жени като теб (майка ми е такава - жена с кариера). В което няма нищо лошо, тъй като ще осигуриш подходяща добра грижа за детето си. Аз (и брат ми) сме израснали като обичани и гледани деца. Просто аз не съм кариерен тип, без да бъда глупава и необразована. Мисля, че ми личи, че не съм проста. Майка ми например не може да приеме моя начин на живот и смята, че погубвам потенциала си.

# 1 564
Мира, децата ти са едни от най-запомнящите се образи на форумски деца, много са готини и двамата, но аз повече харесвам каката - едно, че предпочитам момичета, второ - с тези коси, които в зависимост от светлината са в различен цвят, прилича на някакво елфическо същество Simple Smile На твое място и аз щях да я снимам всеки ден.
Мили мои (Софи и Белла особено) снощи вместо да спите, си хортувате по госпожински и тази сутрин темата е рехава. Гледам, имаме ново попълнение. Като казвам ние, имам предвид себе си и вас, значи ли това, че страдам от загуба на идентичност, когато се считам част от групичката "искам да кажа" Simple Smile
Спирам с тези Simple Smile , че ей сега Куркума ще дойде да разясни кога булките се закачат рано сутрин и ще се засрамя  Blush
Но всъщност ведрото ми настроение се дължи на друго нещо - снощи имах инфарктна ситуация и още не мога да се нарадвам, че всичко е наред. Бяхме излезли на споретн полуден, децата с колелата, федербал, топки, въжета и т.н. По едно време малкият ми го няма, и колелото му го няма. Веднага се организирахме да го търсим около езерото, като сестра ми съвсем мимоходом спомена, че сънувала сън с циганки и дано сега детето да не се удавило в езерото  Shocked
Батко му го намери, малкото същество тръгнало да обикаля цялото езеро сам само, можело било да се грижи за себе си, нямало нужа някой голям да кара с него. Дори нямах сили да го набия, толкова си отдъхнах, като го видях. Много е гадно да си изгубиш детето, много!
Това 'ДУ', което казвате, какво значи? Диференциални уравнения ли?

# 1 565
Мира, много сте хубави. А за Борис още първия път като го видях, го оприличих на този актьор. Хората с такъв цвят на косата са ми много красиви.

Катя, ще сте щастливи Simple Smile. Не е нужно обаче да се лишиш от идентичността си в този период. Променя ти се животът, но има място и за твои лични неща.

# 1 566
  • Пловдив
Това 'ДУ', което казвате, какво значи? Диференциални уравнения ли?
Добро Утро.

# 1 567
ДУ- Добро утро.

Янечек, ама и сестра ти много тъпо се е изцепила, че има вероятност детето да се е удавило в езерото. Stop
Важното е, че сте намерили детето живо и здраво.

На Сесили децата са много красиви и запомнящи се. Дъщеря й ще стане голяма красавица.

# 1 568
Е, Янечек, наистина си е инфарктна ситуацията, особено до езеро. Притреперила ти е душичката.

Ние сме губили едното дете на 4 години. На пазара Димитър Петков - аз мисля, че е с мъжа ми, той мисли, че е с мен. По едно време се срещаме - къде е детето?!?Не е ли с теб??!? и Обезумяхме. Земята обърнахме- няма го! За някакви си 2-3 мин. да се отдалечи толкова! И хората наоколо и те се впуснаха да търсят - не, няма го! Наблизо милиционерски участък, отиваме там. И какво, мислите? Една дебела баба гушнала нашия къдравелко, седи и настоява да я покажат по телевизията с него, че намерила дете. А детето притеснено и плаче, та се къса.
Ужасни моменти са тези.

# 1 569
Янечек, добре , че всичко се е разминало Hug Представям си какъв ужас си изживяла. Тия пораснали мъже направо могат инфаркт  да ти докарат.
Кате, то за въображаемо и три месеца са много, гушни го първо. Бебетата и децата не са само акане и хранене, повярвай ми. Вие на кучета и котки се радвате, на собствените си деца обаче по шест месеца време заедно давате Laughing.

# 1 570
Янтра, аз много добре разбирам това, което искаш да кажеш, но принципно смятам, че особено първите три години няма как да не си отдаден почти изцяло на детето. Не знам, може би си има кротки деца, които спят с часове и дават възможност да се отдалечиш по-често. Моите не са били такива и в интерес на истината, почти за нищо лично не ми е оставало време .  Само, че аз гледах по-философски на този период - научи ме на търпение, да преоткривам разни неща, които вече ги смятах за даденост. Нали знаете как децата си имат толкова много възторзи -  могат с часове да гледат движението на мравката или как багерите товарят. Все дадености, които ние отдавна сме забравили да виждаме.
И ако се оставиш за кратко да те водят, ще минеш по пътища, които си забравил или никога не си минавал. Ще се чудиш как да отговориш на въпроси от типа кравите знаят ли, че имат рога и пр.
[/color]

Аз по същия начин възприемам нещата. Мога с часове да наблюдавам децата и това ми доставя безкрайна радост. Даже ме е яд, че има домакински дейности, които отнемат времето, което бих иначе използвала да ги наблюдавам и да си играя с тях. И с моите деца бях така, така съм и сега с техните.

Последна редакция: нд, 28 юни 2015, 12:48 от svetal4o27

# 1 571
  • ту тук, ту там
А дали се замисляте, че може да има майки, които нямат избор, и не могат (дори и да искат) да е отделят от детето си, за да идат на кафе или кръчма. Или даже на фризьор?
И аз съм залепена за детето си от 4 г 3 м, (е, има и малки проблясъци тук-там), не знам дали ме е научил на търпение, май вече вповече ми идва всичко, но в момента нямам избор. Или алтернативата ми е да не си виждам детето 4 месеца, но това за мен и мъжа ми не стои като възможност изобщо!

# 1 572
  • HH
Янечек, добре че сте го намерили бързо.

Янтра,теб пък никога не бих те определила като проста. Ти си ми идол.

Валери, и на деца се радвам. Просто да гледам дете според твоите представи, означава да живея друг живот. Истина е, че в момента на първо място ми е работата. Но дори и да не беше, не мога да си позволя да я зарежа за минимум три години, защото искам не едно, а две деца. А в момента, в който се махна за 3-4 години, ще дойдат 100 мъже със същата квалификация, които няма да излизат в майчинство. Уж все се борим за равни права, въпреки че и двете страни са наясно, че не сме равни, и пак се опитваме да носим дините. Ами не се получава. Поне според мен Wink

# 1 573
Скрит текст:

как обичам тази песен / и филм/
 Аз съм и в двете крайности . Умирам за малки дечица и   ми е противно прекалено лигаво държание  и преекспониране .

# 1 574
Ееее, Цвети, сестра ми беше много паникьосана, а в паниката човек не мисли какво казва и на мен се е случвало да пожелая всичко най-добро на човек, който тъкмо беше загубил съпругата си и още ме е срам. В никакъв случай не се е изцепило тъпо. Първа хукна да търси детето и сигурно обича децата ми повече от мен. А покрай езерото какво да си помислиш, когато детето ти го няма, само най-гадни неща, разбира се. Лично аз преди година извадих едно дете, което беше паднало във водата, за късмет в плиткото, мятало камъчета и се метнало и то. В същото време другарчетата му снимат клипче с телефон как безпомощно се мъчи да издрапа, вместо да викнат за помощ.

Общи условия

Активация на акаунт