ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - тема 21

• 133 061
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте! Извинявам се, че така нахлувам в темата Ви, но чак сега я намерих и смятам че е по - правилно да задам въпроса си тук Simple Smile
Ученичка съм(11 клас), днес в едно от междучасията се почуствах ужасно - започнах да треперя(но не ми беше студено), ноктите ми посиняха, лицето ми се зачерви, имах силно сърцебиене и се чувствах ужасно изплашена(реална причина за това нямаше, нямах нито изпитване, нито контролно, предметите бяха леки). Всичко това продължи около 3 - 4 минути. Възможно ли е да става въпрос за паник атака или е нещо друго  Confused Случвало ми се е още 2 пъти мисля, но не съм обръщала чак такова внимание досега. Прочетох симптомите на първа страница и доста от тях днес специално липсваха.

Мило момиче, според мен трябва да посетиш лекар за проблема си. На мен ми звучи точно като паник атака, но реален причинител липсва. Защо не поговориш с родителите си и ако се повтори, консултацията с психолог също не би навредила. Ще се изненадаш колко голяма част от проблемите със здравето са на нервна почва. Може да е стрес от отминали събития или притеснение за нещо предстоящо. Не е задължително да е в близко бъдеще/минало. Надявам се да няма повторения, но ако има- дишай дълбоко, затвори очи и потърси опора в близки приятели, така че да не си навредиш. Също така ако не можеш да дишаш винаги може да седнеш и да се свиеш така, че главата ти е между коленете. Може и да звучи банално, но върши работа.  Rolling Eyes
Много Ви благодаря за съвета! Hug  bouquet
Споделих с родителите си, към края на месеца трябва така или иначе да се срещна с личната си лекарка, така че смятам да я попитам(обаче и малко ме е страх, понеже може да помисли, че преувеличавам). Благодаря и за съветите какво да правя ако ми се случи отново понеже досега не бях подготвена и не знаех какво да правя. Както споменах това не е първия път, в който се случва - за първи път се случи края на лятото, една вечер както стоях и гледах телевизия започна силно сърцебиене, коремът ми пак се сви на топка, почувствах се ужасно уплашена без реална причина, треперех(до степен, че не можех да задържа нищо в ръцете си, изпусках го почти в момента, в който го хванех). Вторият път се случи, докато се прибирах към къщи - абсолютно всичко беше същото, само че тогава бяха изтръпнали и краката ми, имах чувството, че няма да ме издържат и ще падна и няма да мога да стана повече.
Не знам дали става въпрос точно за паник атаки понеже само веднъж съм имала чувството, че ще ми се случи нещо, другите пъти съм изпитвала необясним страх, ужас, но не и че ще се случи нещо, затова реших и да попитам Вас преди да се консултирам с лекар, дали е просто стрес или има нещо по - сериозно. Благодаря Ви за отговорите, момичета!

# 706
Здравейте,искам да попитам някой пил ли е Неуролакс,той води ли до пристрастяване и с натрупване ли действа или може да се пие при нужда,как се спира  ?.Аз съм го пила,но вече не помня какво беше преди 5 месеца, добре ми действаше ,ако не смятаме страничния ефект който се появи -замъгляваше ми зрението.

# 707
Това е атаракс, само, че произведен у нас. Не е с натрупване, веднага действа. Аз често го пия за приспиване, но не ме успокоява. При нужда може да се пие, само че е с рецепта, обикновена.
Поне при мен няма пристрастяване, а май и изобщо няма. В голяма час лекарите го дават а като противоалергично.

# 708
Момичета, нали знаете вече как ме е страх от употребата на лекарства, които не съм пила?
Сега почвам да пия уронал акут. Това било червена боровинка. Обаче познайте как ме тресе нервата от страх да не направя алергична реакция на тоя препарат! Може ли да съм такова чудо! След половин час ще го пия. Стискайте палци! Почвам и Зинат, но него съм го пила и не ме притеснява. Ох.....Споделям с вас, защото само вие ще ме разберете....
Аз не съм пила неуролакс. Единия път като спрях АД лекарката ми го изписа да имам нещо при нужда. Купих го. Четох листовката, изплаших се, че ще ме приспи и не съм го пила. Всъщност приспива ли ви, ако го пиете през деня?

# 709
Здравейте бях в Турция и Македония и никъде няма Ривотрил къде в чужбина може да бъде закупен?В Сърбия дали го има?

# 710
  • Варна,морето ...
Здравейте бях в Турция и Македония и никъде няма Ривотрил къде в чужбина може да бъде закупен?В Сърбия дали го има?
Аз пък търся белергамин само от него се  чувствам добре,някой ако има излишен нека пише на лични

# 711
Благодаря за отговорите,на мен ми действаше  Неуролакса много добре,не ме е приспивал,но имаше стр.действие и си мисля дали да не пробвам с Атаракс,но имам рецепта само за Неуролакса

# 712
Би трябвало да ти дадат в аптеката атаракс с тази рецепта, нали е едно и също. На мен обратното са ми давали - имала съм за атаракс, а са ме съветвали да взема неуролакс, че бил по-евтин.

# 713
Напротив лятото във всички аптеки в Мармарис имаше ривотрил.

# 714
Пак съм аз, милички. Какво ми стана, че така последния месец два се влоших толкова. Всекидневно паник атаки с адски голяма тревожност. Получавам и много тежки кризи, едвам се понасят. Тежест в главата, виене на свят, слабост в краката, сърцебиене, адски стягане в корема и в гърлото, сложих преди месец очила, зрението ми пак намалява, схващане на ръцете, стягане в гърдите, неадекватност, и съм постоянно уплашена да не ми се случи нещо. Вземам ксанакс, но не винаги ме успокоява, днес взех, час мина не ми подейства, взех пак  и след почти още час ме поуспокои, макар че повече ми се доспа, отколкото ме успокои. Не знам какво да правя, пси иска с терапия и да не пипаме коаксика. Всяка от вас знае, как се чувствам, но тези кризи с часове е истински ад.
Постоянно лежа, уморена се чувствам ...
Притеснена съм, разказвала съм ви заради високите ензими на ч. дроб и стеатозата, която имам, ежедневно си ме и боли под дясното ребро, пси казва че болката е от хипохондрията и хора с хипохондрия винаги усещат нещата доста по силно и винаги обръщат на най малката болка голямо внимание. Именно заради това ми изписа коаксила, бил най  лек за ч.дроб. Макар, че въобще не усещам да ми помага, толкова ли е слаб... аз след този анафранил тежък, затова сега леките не ми действат сигурно.
Какво друго мога да вземам за тези кризи, което да не вреди много на организма, направо съм пред голям стрес изправена всекидневно какво ще ми се случи и дали ще се справя или ще търся спешна помощ. Не мога сама да оставам, да излизам, да работя, какво още трябва да очаквам... Sad Реших да споделя понеже много ми се насъбра...

Последна редакция: нд, 18 окт 2015, 20:46 от neli_20

# 715
Нели не знам какво да ти кажа мила. Но мисля, че доктора теябва да ти изпише нещо, което ще ти помага. Аз съм с некаква, криза ама адски болки в слънчевия сплит. Ходих на спешен биха мо но шпа и папаверин ама болката не преминава. А не знам дали съм бременна още е рано за тест. Пред припадък съм

# 716
Нели не знам какво да ти кажа мила. Но мисля, че доктора теябва да ти изпише нещо, което ще ти помага. Аз съм с некаква, криза ама адски болки в слънчевия сплит. Ходих на спешен биха мо но шпа и папаверин ама болката не преминава. А не знам дали съм бременна още е рано за тест. Пред припадък съм

Не изписва заради чернодробния проблем. А и много бях изпила, от всички групи само циталопрам не съм пила, всички други АД включително и трицикличните съм вземала.
Вие дами как се справяте с такива кризи?

# 717
Нели, ще ти предложа да пробваш нещо. Шуслерова сол 7. Няма да ти навреди в никой случай. Не е скъпа. Прочети в нета за нея. Може пък да помогне. Прегръщам те!  Hug

# 718
Нели, ще ти предложа да пробваш нещо. Шуслерова сол 7. Няма да ти навреди в никой случай. Не е скъпа. Прочети в нета за нея. Може пък да помогне. Прегръщам те!  Hug
Благодаря ти мила, ще прочета и може да пробвам.
5-тата и 7-мата могат ли заедно? Simple Smile)
5-Стимулира мозъка при умствено, емоционално и психическо изтощение.
Подпомага лечението на депресии.
Показан е при мускулна слабост.

7-Отпускащ ефект при нервност, напрегнатост, страх от изпит, страх от тъмното, безсъние.

А 6 и 10 помагат за ч.дроб Simple Smile
Как се комбинират, предполагам не може да се смесват толкова много видове? Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 окт 2015, 23:15 от neli_20

# 719
Нели шуслеровите соли могат да се смесват, само трябва да има половин час между приемите. А иначе има един спрей ама не се сещам как се казва, та той се пръска под езика при тревожност. Трябва да проуча как се казваше, днес ще питам доки дали го помни, че на мен мозъка в момента ми е каша.
Въпреки вчерашната инжекция, корема продължава да ме боли, не съм спала три нощи. Днес пак ще се ходи по лекари

Общи условия

Активация на акаунт