Алтернативни продукти за дамска хигиена 6

• 102 013
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
здравейте!
От няколко години знам за темата и за менструалните чашки, но все не се престрашавах да си купя имайки предвид, че бяха над 50-60 лв не ми се рискуваше....
Преди няколко месеца попаднах на пост в фб група за пазаруване от китайсия алиекспрес и се надъхах  Grinning викам си ще взема, ще пробвам, ако не стане поне са без пари, а ако се получи, ще си взема хубава...
Та поръчах от 2 продавача, едната дойде преди месец - два, пробвах я не ми се получи...скоро получих и втората те са 2 в комплект и вчера, като изгледах видео на бг веднага успях да си я поставя, но....като се изплаших да не влезе мн навътре, да не мога да я извадя, панирах се доста  Mr. Green Blush Blush викам си да не се наложи да ходя на гинеколог, абе паника  ooooh!
Моля извинете за глупавия въпрос, но все пак ще попитам : Ако случайно е по-малка от нужния ми размер, може ли да не я извадя, тоест да влезе доста навътре ? не съм ползвала тампони никога, но с тези превръзки в тези жеги  Stop Stop Stop та съм много голямо желание да ми се получат нещата  Praynig
мерси  bouquet

# 586
Слага се около шийката на матката, която анатомично не е в дъното на влагалището.

Благодаря за разяснението. Сега разбирам защо напипвам шийката на матката си толкова близо до влагалището. Опитах се да направя този тест, за да видя колко дълбоко ми е цервиксът. Още не знам дали е точно шийката на матката ми. При менструален цикъл го направих. Стори ми се, че доста ниско е шийката на матката ми, отколкото когато не съм в менструален цикъл. Ще прочета повече по въпроса и ще направя при следващия цикъл опит да отчета правилно дълбочината и височината на шийката на матката.

В един коментар сте написали следно и не мога да разбера какво означава. Бихте ли ми обяснили: "Оставяй я и направи бекъп с превръзка."

# 587
Ще се разберем в края на краищата с моята чашка.  Mr. Green Отрязах дръжката, наистина е много по-удобно така. Нямам вече проблем с подтавянето и ваденето. И освен дето сутринта протекоха 2 капки повече цял ден не е протичала. Ще стане работата. Много ви благодаря за помощта.  Hug
Сега се чудя през нощта дали да я оставя. Малко ме е страх цяла нощ. Сега я вадя и мия през 3-4 ч., но нощта ми е около 7ч.  newsm78

Знаете ли аз какво правя, когато си слагам за нощно време тампон с превръзка. Навивам си алармата на смартфона си за точно 5 часа. Ставам през нощта и си сменям тампона и превръзката. Същото правя и когато съм само с превръзка - пак навивам алармата за точно 5 часа.

# 588
  • София
Бекъп с превръзка означава да си оставиш спокойно чашката и да си спиш с нея, но ако се притесняваш от потичане просто са си сложиш и една превръзка на бельото, за да има външна защита.

Поне при мен нощно време има много малко отделяне на кръв, защото заради легналото положение на тялото, кръвта си стои в матката и много малко от нея би тръгнала надолу. Сутрин обаче като се изправя направо тичам към банята, защото усещам, че нещата си излизат. С чашката не е така - тя си събира всичко като си стана, да, усеща се пак, но нямам никакви проблеми и течове. Просто 10тина минути след като съм станала я вадя, измивам и поставям на ново.

Да поясня за токсичния шок - при тампоните той се получава заради мокрия памук, който започва да дразни лигавицата, тялото се опитва да го изхвърли и започва да вдига температура и подобни. Чашката не попива нишо, тя събира. Чисто от гравитационна гледна точна - трябва да седим буквално надолу с главата за да се върне отделената кръв в нея, и да седим така с часове за да може да се говори за притеснение. Чашките са от медицински силикон и те нямат абсолютно никакъв ефект върху тялото. Аз лично нямам проблеми да я оставя цял ден вътре и да я извадя чак вечерта като се прибера вкъщи. Рекламират я с това, че може да стои до 12 часа в тялото без проблем, и след 12тия час трябва да се извади за да се изчисти от събраната кръв, а не заради нещо друго. Надявам се това да ви е от помощ.

# 589
Бекъп с превръзка означава да си оставиш спокойно чашката и да си спиш с нея, но ако се притесняваш от потичане просто са си сложиш и една превръзка на бельото, за да има външна защита.

Поне при мен нощно време има много малко отделяне на кръв, защото заради легналото положение на тялото, кръвта си стои в матката и много малко от нея би тръгнала надолу. Сутрин обаче като се изправя направо тичам към банята, защото усещам, че нещата си излизат. С чашката не е така - тя си събира всичко като си стана, да, усеща се пак, но нямам никакви проблеми и течове. Просто 10тина минути след като съм станала я вадя, измивам и поставям на ново.

Да поясня за токсичния шок - при тампоните той се получава заради мокрия памук, който започва да дразни лигавицата, тялото се опитва да го изхвърли и започва да вдига температура и подобни. Чашката не попива нишо, тя събира. Чисто от гравитационна гледна точна - трябва да седим буквално надолу с главата за да се върне отделената кръв в нея, и да седим така с часове за да може да се говори за притеснение. Чашките са от медицински силикон и те нямат абсолютно никакъв ефект върху тялото. Аз лично нямам проблеми да я оставя цял ден вътре и да я извадя чак вечерта като се прибера вкъщи. Рекламират я с това, че може да стои до 12 часа в тялото без проблем, и след 12тия час трябва да се извади за да се изчисти от събраната кръв, а не заради нещо друго. Надявам се това да ви е от помощ.

Да, от помощ е. Благодаря за разясненията. Това е медицински силикон, който се слага на гърдите, по устните или някъде по тялото и може да стои с години в тялото на човек без да причини някакви странични ефекти.

# 590
Довечера съм решила да търся някъде Ремедиум и да си взема една. Някой купувал ли е от там и доволни ли сте от марката, която предлагат?

# 591
Довечера съм решила да търся някъде Ремедиум и да си взема една. Някой купувал ли е от там и доволни ли сте от марката, която предлагат?

И аз като отида в София, мога да си купя такава чашка в Ремедиум. Ще ми са интересни отзивите дали са доволни от тази марка менструална чашка. Доколкото си спомням в аптека Ремедиум се предлагаше меструална чашка с марка Lilly. В моя град няма такива аптеки Ремедиум.

# 592
  • София
Последно като бях в Ремедиум, което беше може би преди около година, имаше само Мелуна. Аз ползвам такава Мелуна размер М, никога не съм пробвала други чашки и сигурно има и по-добри, но нямам оплаквания от тази. Само че си я поръчах онлайн от магазина им, не съм я купувала от самата аптека.

# 593
  • Sofia
Благодаря за разясненията.  Hug
Днес сутринта пак прокапа точно 1 капка и после спря. Като вчера. Нещо при слагането не я отварям както трябва според мен, а после се отваря. Поне така си мисля.  newsm78 Ама този съвет дето да напипам горния ръб, за да видя дали е отворена добре изобщо не ми се получава. Не мога да го стигна. Ръцете ли са ми къси...  Joy Ще се науча все някога.  Mr. Green

# 594
Последно като бях в Ремедиум, което беше може би преди около година, имаше само Мелуна. Аз ползвам такава Мелуна размер М, никога не съм пробвала други чашки и сигурно има и по-добри, но нямам оплаквания от тази. Само че си я поръчах онлайн от магазина им, не съм я купувала от самата аптека.

Да, Мелуна май бяха. А с топче или с дръжчица е по-добре?

# 595
  • София
Много мнения съм изчела и смея да твърдя, че дръжчицата - каквато и да е тя - много пречи, причинява болка и пречи чашката да се разтвори. Аз отрязах моята почти веднага, следващата чашка, която ще си взема, ще е без никаква дръжка.

Савинче, аз не се отървавам без зацапване, както ти казваш, по една капчица. По време на менструация, винаги нося ежедневна превръзка заедно с чашката, точно за такива случаи. При мен зацапването се получава при ваденето и слагането на чашката - все пак остава кръ по стените и после си слиза надолу и причинява такива неща. Поне при мен е така. Освен всичко, пробвай като поставиш чашката, хвани я за дъното и я завърти в едната посока, ако има как да направи пълно кръгче или поне наполовина. Така тя се намества с формата вътре и заема правилна позиция.

# 596
  • Sofia
Разбрах за завъртането ама не ми се получава. Някак си много нагоре отива и не мога да я стигна да ми е удобно да я хвана. Къси са ми ръцете явно, както казах.  Joy

# 597
  • София
Разбрах за завъртането ама не ми се получава. Някак си много нагоре отива и не мога да я стигна да ми е удобно да я хвана. Къси са ми ръцете явно, както казах.  Joy

Нещото, което на мен ми помага, не знам дали е правилно, но при мен работи - още като я поставя и е сравнително плитко и още ми е удобна - тогава я завъртам и като усетя да се е разтворила добре, тогава я бутвам с пръстче навътре лекичко и става. Стискам ти палци!  bouquet

# 598
здравейте отново момичета!
извинявам се ако ви досадих днес, но имам огромно желание да ползвам и двойно по-голям страх  Embarassed Embarassed
Но поставих я..някак...с маалко усилия напипвам дръжката, но не съм сигурна дали се е разтворила, оставям я така за сега...на интимна тема съм доооста чувствителна...Не ме боли, но някак я усещам на входа, може би като леко боцкане от дръжката, или което е по-вероятно да трябва да влезе още навътре, но ме е страх, че няма да я извадя от "стягане от страх"  Sick Sick
моля някой да ме поуспокои за със спомени от вашето първо поставяне/среща  Praynig Praynig

пп: направо кракът ми изтръпна от притеснение, седнах и усетих пак болка/боцкане  ooooh!

# 599
  • Варна
ani-ali, май те е страх малко повече... Спокойно! Няма причина да изпиташ по-голям дискомфорт от колкото с тампоните! Много ги мислиш нещата. Първите пъти винаги е трудно и с поставянето и с ваденето. Уменията и спокойствието идват с опита.

Общи условия

Активация на акаунт