Алтернативни продукти за дамска хигиена 6

• 101 967
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
забравих да вметна че не съм ползвала никога тампон  Peace
Hug
благодаря за куража  bouquet

# 601
Здравейте Simple Smile
От вече повече от година следя темата и се каня да си взема такава чашка. Най-накрая се реших, но сега имам въпрос. Та взех си един комплект на Me Luna, който съдържа и сгъваемо контейнерче за дезинфекция. Та въпросът ми е - Как да направя първата дезинфекця на чашката и контейнерчето? Мога ли да използвам за целта самото контейнерче? И има ли как без микровълнова печка да извърша процедурата?

Благодаря предварително Simple Smile

# 602
  • София
Перла, не съм сигурна какво е това контейнерче, но силно се съмнявам, че ще може да дезинфекцира нещата качествено. Като чашката се поставя вътрешно трябва да сме сигурни, че е максимално дезинфекцирана. Това което аз правя, а мисля и повечето момичета е - в малка тенджерка слагам да заври вода. Когато заври наистина добре слагам чашката вътре и я държа във вряща вода около 2-3 минути. Веднага след това я слагам. Правя това всеки път преди първото поставяне за месеца и след последното вадене след цикъл. Не е добре да пускаш чашката направо във врящия съд, все пак е от силикон и от топлия метал може да се разтопи. Аз ползвам една виличка, с която щипвам ръбчето и си я държа така.

ани-али - наистина прекалено много го мислиш. За дръжката не мога да ти препоръчам нищо друго, освен да я отрежеш. Първият път като я пробвах, дръжката направо ме разкъсваше отвътре. Всичко си е до анатомия, но не съм чула тази дръжка на някого да е помогнала, а и после като вадиш и дърпаш за нея само болка можеш да си причиниш, защото тя не премахва вакуума.
А относно поставянето навътре - чашката трябва да влезе докрай във влагалището, и вакуумът се получава защото тя се засмуква за дъното, където е цервикса - той влиза в нея и директно кърви вътре в чашката. Ако не е напълно добре поставена и няма вакуум, ще имаш много дискомфорт и зацапване/омазване.

Напомням също, че каквато и да е анатомията ти, женското влагалище не е бездънна яма. По време на цикъл цервиксът слиза още по-надолу и става още по-плитко. Пръста ти ще стигне дъното, не е толкова много. Аз лично бях много безстрашна, защото се чувствам много комфортно с тялото и анатомията си и не ме притеснява да си бърникам. Не се стресирай толкова много, няма как нищо да се изгуби там долу. Пък и като се напълни, гравитацията сама напътства чашката надолу. А и стягане на мускулите в стил ходене по голяма нужда оправя нещата. Давай смело!

# 603
За ето това контейнерче става въпрос: http://www.meluna.bg/pokupka/%D1%81%D0%B3%D1%8A%D0%B2%D0%B0%D0%B … B0%D1%88%D0%B0-19

Беше ми в комплекта и ми се иска да влезе в употреба. Отделно не ми се иска да си дезинфекцирам чашката в съд, в който готвя...А при наличието на контейнерчето да купувам нов съд специално за чашката в момента ми се струва излишен разход. (който ще направя ако се окаже, че контейнерчето не може да се използва без микровълнова печка)

# 604
Дея_нова хиляди благодарности за така успокояващото включване  Heart Eyes bouquet Hug
Определено се поуспокоих и сякаш вече го усещам само защото знам че е там  Grinning
Сега ще видя как ще се държи като изляза да с раздвижа...и да спомена че съм към края на цикъла, така че ми е по-спокойно  Peace

# 605
  • Sofia
Вече съм напълно възхитена от чашката. На трети ден употреба вече нямам никакви проблеми. Лесно я вадя и слагам. А най-прекрасното е, че днес в такъв горещ ден не съм усетила абсолютно никаква миризма. Иначе колкото и усилия да полагам да поддържам максимална хигиена, пак си усещах.  Sick С чашка е в пъти по-хигиенично и приятно.
Още веднъж ви благодаря за помощта! Безценни сте!  Hug Hug Hug

# 606
Радвам се за вскяо едно ново попълнение в редиците на чашкоползвателите.

А тези контейнерчета не могат да се използват без микровълнова.

# 607
  • София

Абсолютно вярно.
Аз нямам такова контейнерче и дезинфекцирам в голяма чаша в микровълновата.

Зацапване при мен също има винаги заради остатъчна кръв по стените на влагалището. В последните дни няма нищо.

Някой пита за накрайника на Мелуна - за мен най-удобно е с пръстен

# 608
Радвам се за вскяо едно ново попълнение в редиците на чашкоползвателите.

И аз  Sunglasses Браво, Савина!

# 609

Абсолютно вярно.
Аз нямам такова контейнерче и дезинфекцирам в голяма чаша в микровълновата.

Зацапване при мен също има винаги заради остатъчна кръв по стените на влагалището. В последните дни няма нищо.

Някой пита за накрайника на Мелуна - за мен най-удобно е с пръстен

Благодаря, че споделихте за накрайника. Има ли ползва от този накрайник за вадене на чашката, след като се изпусне вакуума от нея, както при тампона, който има конец и се дръпа да излезе до отвора на влагалището и после с пръсти се захваща и се доизважда.

# 610
   Това контейнерче за дезинфекциране се вижда доста удобно. Но за съжаление вкъщи няма микровълнова печка. Явно най-добре е да се купи нов метален съд и някаква метална щипчица за задържане и вадене на чашката. И аз не си представям, че ще дезинфекцирам менструалната си чашка в съд, в който готвя или правя чай или кафе.  

# 611
Пиша и аз да ви кажа, че вчера сякаш посвикнах със чашката, поне така се надявам и искрено го искам  Praynig Peace
благодаря ви много за успокояващата информация  bouquet bouquet bouquet
да ви споделя, че за мен поне е успокояващо за сега дръжката, макара и да ми прави дискомфорт, че благодарение на това че я опипвам се чувствам спокойна за сега... после може да я подрежа постепенно..
вчера тъй като малко или много ми е стресово да не мога да я извадя и почвам да си фантазирам за ваденето й и се стягам, та много ми помогнаха напъните, стана бързо и лесно, но мисля че самото изваждане не беше правилно, но тъй като съм края и почти нямам, имаше количество само на дъното, и съвсем леко се бях зацапала, това за около 5-6 часа...днес вече почти нямам и съм без нея..но следващия път, пак ще си ползвам, много искам  Peace
а как да разбера дали размерът ми е добре, и според вас безопасно ли е да ползвам китайска чаша, предвид това, че се купуват доста биберони за бебета също такива  Rolling Eyes Tired

# 612
Нито бух ползвала китайска чашка, нито бих ползвала китайски биберони. Щом си задаваш въпроса, значи вътрешно вече си знаеш и отговора.

# 613
Нито бух ползвала китайска чашка, нито бих ползвала китайски биберони. Щом си задаваш въпроса, значи вътрешно вече си знаеш и отговора.

И аз не бих използвала менструална чашка, произведена в Китай, нито пък биберони. Като знам колко е ниско качеството на китайските стоки, нищо чудно или да се пипне някаква инфекция, или менструалната чашка да се разпадне още на първия месец. Може да е евтина менструалната чашка, произведена от Китай, но за ниската цена може да си платиш скъпо.

# 614
То да е само инфекция, ще е добре. Представям си какви пластификатори (това го видях в речника как е на БГ) слагат... бррр.

Накрайници не съм рязала на нито една от чашките ми. Не ми пречат, даже и този на Lily-то, който често даже малко се показва. И на мен ми е най-удобен за хващане накрайник тип пръстен. Peace

Аз си изварявам чашките в тенджера. После я измивам, въпреки че се е дезинфекцирала и тя 10 минути, и готово. От кръв не ме е гнус... Rolling Eyes, пък и чашките ги слагам за дезинфекция старателно измити.

Deya_Nova,
Слага се около шийката на матката, която анатомично не е в дъното на влагалището.
Може при някого да е много нагоре цервиксът и затова да има чувстворо, че е в дъното, но не винаги е така. Peace Аз спокойно мога да си сложа чашката по-навътре, така че да го подмина. Гледам да не го правя, де. Laughing

И аз се радвам на всички новооткрили чашките. Чувството за чистота и свежест през тези няколко дни е страхотно, нали? Simple Smile Аз досега не съм успяла да "зарибя" нито една приятелка. Гнусно им се вижда Rolling Eyes, с тампони им било ок.

Общи условия

Активация на акаунт