Алтернативни продукти за дамска хигиена 6

• 102 007
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
http://cupaholic.blogspot.bg/2015/09/blog-post_10.html?m=1
Има хубави насоки за избор на чашка

# 541

Полезна статия. Simple Smile

# 542
С втората чаша - Мелуна - М, нещата са още по-добре. Няма протичане, няма и разместване. Издържа 6 - 8 часа без да прелее. Размер М е доста по-твърд от S, това не го очаквах, макар че и двете са класическа твърдост. Но пък малкия размер доста го смачквах с мускули, докато тази стои по-отворена и по-лесно се отваря при слагане, онази другата трябваше да я бутам и въртя до припадък.
И още нещо странно - първите два месеца с чаша цикълът ми се съкрати с един ден и стана 5, третият месец е с още еди ден по-малко - 4. Чудя се на какво се дължи? Някъде бях чела коментар, че от вакумът, който се създава, кръвта изтича по-бързо, дали има някаква истина в твърдението?? newsm78

# 543
С втората чаша - Мелуна - М, нещата са още по-добре. Няма протичане, няма и разместване. Издържа 6 - 8 часа без да прелее. Размер М е доста по-твърд от S, това не го очаквах, макар че и двете са класическа твърдост. Но пък малкия размер доста го смачквах с мускули, докато тази стои по-отворена и по-лесно се отваря при слагане, онази другата трябваше да я бутам и въртя до припадък.
И още нещо странно - първите два месеца с чаша цикълът ми се съкрати с един ден и стана 5, третият месец е с още еди ден по-малко - 4. Чудя се на какво се дължи? Някъде бях чела коментар, че от вакумът, който се създава, кръвта изтича по-бързо, дали има някаква истина в твърдението?? newsm78

Обилен ли ви е менструалният цикъл?

Да, и аз съм чувала, че менструалната чашка съкращава времетраенето на менструалния цикъл.

# 544

Обилен ли ви е менструалният цикъл?

Да, и аз съм чувала, че менструалната чашка съкращава времетраенето на менструалния цикъл.

Ами не е обилен. Тече предимно на втория ден, затова и тогава се получаваше протичането, после просто го чакам да свърши.

# 545
Много жени споделят, че цикълът им се е съкратил, така да се каже нормално е. Не съм срещала достоверно обяснение. Според някои е от липсата на химикалите от превръзките и тампоните, които може да усилват течението.
Аз за съжаление не съм от късметлийките, моят цикъл само става по-зле  Tired

# 546
Много жени споделят, че цикълът им се е съкратил, така да се каже нормално е. Не съм срещала достоверно обяснение. Според някои е от липсата на химикалите от превръзките и тампоните, които може да усилват течението.
Аз за съжаление не съм от късметлийките, моят цикъл само става по-зле  Tired

Ужас. Това е, след като започнахте да използвате менструална чашка ли ви стана по-зле цикълът? Удължи ли ви се цикълът или стана по-обилен преди да започнете да използвате чашката?

# 547
Не мисля, че влошаването на цикъла ми има нещо общо с менструалната чашка. Аз я ползвам откакто се помня, вече повече от 8 години и промяната не беше рязка, когато започнах, а бавно и постепенно. Отдавам го по-скоро на възрастта и раждането. А иначе стана по-болезнен и малко по-обилен.

# 548
Не мисля, че влошаването на цикъла ми има нещо общо с менструалната чашка. Аз я ползвам откакто се помня, вече повече от 8 години и промяната не беше рязка, когато започнах, а бавно и постепенно. Отдавам го по-скоро на възрастта и раждането. А иначе стана по-болезнен и малко по-обилен.

Благодаря за отговора. Тогава няма какво да се притеснявам да си купя такава менструална чашка.

# 549
  • Варна
Моят цикъл се влоши в резултат на ражданията... чашката започнах да я използвам по-късно. Вече идва на 26 дни, а не на 28. Най вероятно е по-дълъг /около седмица/ заради спиралата... Но не мисля, че има връка с чашката. Чашката е супер!

# 550
Моят цикъл се влоши в резултат на ражданията... чашката започнах да я използвам по-късно. Вече идва на 26 дни, а не на 28. Най вероятно е по-дълъг /около седмица/ заради спиралата... Но не мисля, че има връка с чашката. Чашката е супер!

Цикълът ви е по-дълъг и по-обилен заради спиралата. Спиралата такъв страничен ефект причинява на организма на жената!

# 551
  • Варна
Това казах и аз. По дълъг заради спиралата... И по-начесто заради ражданията - при мен три. Въпреки, че и не само спиралата има значение. Наднорменото тегло - преди третото раждане също. Сега след като намалих килограмите и количеството на кръвотечението намаля.

# 552
Купих си Мелуна размер м с пръсътен. Нямам нито капка протичане, но имам проблем с този пръстен- понягога ми излиза и малко ми дразни. Все гледам да вкарам чашката максимално навътре, но понякога пак излиза.Ако го няма пръстена ми е точно на размер. Цялата чашка се събира вътре.  Дали да го отрежа? Пръстена е много удобнен за завъртане на чашката. Как ги завъртате чашките, ако няма пръстен? Къде ги хващате? Притеснявам се, че ще разваля вакума, ако я хвана отстрани и започна да я въртя.
Иначе съм много доволна с чашката е супер удобно. Тези чашки са направо гениални.Аз съм с доста оскъден цикъл. За една нощ се събира около 1/3 от обема на чашката. Може би затова нямам протичане.

Последна редакция: вт, 23 май 2017, 11:16 от vnm75

# 553
А каква твърдост е чашата?
Ако по принцип не се качва много навътре и нямаш проблем да я достигнеш, няма да има проблем да отрежеш пръстена за хващане. Наистина не е никак приятно да усещаш чашата, докато стоиш или вървиш. Пръстените по дъното на самата чаша са достатъчно грапави и позволяват лесно да се хване и върти, ако чашата не е много мека. Вакумът няма да се развали, а и дори да се случи, той пак ще се образува ако е сложена правилно и не е сгъната.
Аз лично отрязах дръжката на моята Мелуна S (и двете са ми средна твърдост), а наскоро си купих и размер М, без дръжка, засега не срещам никакви трудности, самите пръстени вършат отлична работа.

# 554
   Ако жената има някакви инфекции и възпаления вътре в или около интимната област или при съмнения за такива, може ли да се използва менструалната чашка? Дали самата менструална чашка няма ли вече да бъде заразена и негодна за употреба при следващото вкарване във влагалището и да се задълбочи проблема с дадения проблем и също така при излекуване на инфекцията или възпалението, тази чашка няма ли да стане после заразна, след като жената я е използвала при наличие на инфекция и възпаление, а вече се е излекувала, въпреки че е дезинфекцира менструалната чашка във вряща вода? Също така може ли да се използва тази чашка при наличие на генитален херпес вътре във влагалището, около отвора на влагалището или по срамните устни, когато е в активно състояние или при съмнения, че ни избива херпес?

Благодаря предварително за отговорите.

Последна редакция: вт, 23 май 2017, 12:28 от Jennifer_w

Общи условия

Активация на акаунт