Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още...2

• 96 331
  • 657
  •   1
Отговори
# 210
Ясно,демек другите билети са нещо като "на черно".  Grinning И последнен въпрос,в колко тръгва корабчето?
Ако отидем ще разкажа как е било. Мъжа ми е много мераклия,аз не съм много въодушевена. Не обичам кораби,притеснявам се дали ще издържа,но ако си заслужава бих се прежалила.

# 211
http://athos-cruises.gr/cruise-1-ouranoupolis-to-mount-athos/ - това им е сайта. Има  сутрешен и следобеден. Мисля 10.30 и 13.30ч

# 212
Супер,благодаря ти много. Ще дам отзив ако отидем,мъжа ми доста се разпали,пада си по круизи Mr. Green ,за разлика от мен.

# 213
  • София
Бяхме в Атина. Идвахме от Нафплио. чудесно е от Атина. Но след като тръгнахме на Пелопонес стана страшно. Останете в Атина или само някъде близо.Пирея,островите,крайбрежието.
Ние пристигаме в Атина с полет на Райънеър на 24.09. Ще сме там с децата -12г./16г и баба им. Т.е. интересуват ме лесно достъпни места в и около Атина.
Давайте идейки! Hug

# 214
  • Варна
Утре ще посетим Метеора.
Прочетох, че трябва да съм с покрити крака и рамене, но нямам такива дрехи.
Вие как влязахте?
Детето и мъжът ми са по къси панталони.

# 215
  • СОФИЯ
Утре ще посетим Метеора.
Прочетох, че трябва да съм с покрити крака и рамене, но нямам такива дрехи.
Вие как влязахте?
Детето и мъжът ми са по къси панталони.
Детето с мой шал, завързан като пола. Аз се наложи да ползвам от нещата, които има там на входа. Не е особено приятно разбира се. Просто не очаквах, че ще трябва и за дъщеря ми и не носех втори тънък шал. Тогава тя беше на 9 г., с летен панталон, не плътно по краката, супер слаба е. Раменете също тр да са покрити, не може с презрамки.

# 216
  • Варна
Благодаря за отговора!
На входа дават подходящо нещо, за да се покрием, така ли?
За съжаление и шал нямам.

# 217
  • СОФИЯ
Не помня добре какво точно беше, май нещо като пола, която се завързва, тип прегърни ме. Дано се включи някой с по-добри спомени точно за това. Ако имаш облечи пола или рокля под коляното.

# 218
Да, нещо такова даваха за раменете, а надолу - пола  Peace . Мъж ти да си сложи дълги панталони, че иначе и той ще трябва да се облича с тамошните  Peace

# 219
  • София
Жените не трябва да са с панталони. Simple Smile Всяка пола с нормална дължина става. На място дават поли на ластик.

# 220
  • Варна
Много ви благодаря!
Още един въпрос.
Възможно ли е горе мъжът ми и детето да събудят късите и обуят дългите панталони? Има ли къде да се преоблекат ? Оказа се, че мъжът ми носи дънки, а се сетих, че нося анцуг за детето.

# 221
По-скоро дрехите, които ще им дадат там, се обличат върху късите панталони...Поне ние постъпихме така, след като не открихме друг начин за преобличане. Снимки няма да прилагам Laughing

# 222
  • Варна
Видяхме Метеора.
Много ни хареса.
Актуална информация за Света Троица - не почива на обяд, защото в нета бях намерила, че не работи от 13 до 15 часа.
В неделя на отиване и връщане пътищата им от Платамонас до там са почти пусти, с много, много малко коли.
Напълнихме вода от извора на Афродита. Две шишета вдясно от моста, защото помислихме, че това е извора и едно шише от пещерата.
Тази вода пие ли се?

# 223
  • София

Напълнихме вода от извора на Афродита. Две шишета вдясно от моста, защото помислихме, че това е извора и едно шише от пещерата.
Тази вода пие ли се?

От извора в пещерата да, но не от самата локва пред него/защото не знаете какво са правили преди вас/.

От подземната река не, тя не извира там, а просто минава в планината и е сбор.

За съжаление преди няколко години река Pineios се класира на второ място по мръсотия в Европа !!!
Преди много години това не беше така, тя беше главен източник на вода в района.
Дебита и падна, а точно в Долината на Темпи тя беше чиста и плавателна в определен участък. Което беше голяма и красива атракция.

В същият момент Гърция беше с най-чистите крайбрежните води в Европа.
Най-мръсната река беше Сарно в Италия...

В Темпи долина има много естествени водоизточници.
И точно тези извори вливащи се в мътната река са кристално чисти. И съвсем скоро беше взето решение водата от тях да започне да се бутилира и продава като изворна. Главно от извора Дафне.

# 224
Това стававъпрос за моста и църквата. Много е хубаво, но аз съм пропуснала пещерата изглежда.

Общи условия

Активация на акаунт