Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още...2

• 96 419
  • 657
  •   1
Отговори
# 315
  • София и наоколо
Здравейте, събота и неделя бяхме на Метеора в хотел Метеоритис (препоръчвам-тройна стая 65евро).
В неделя след като разгледахме всичко на обяд тръгнахме за изворите на Афродита. След Лариса се качихме на чисто нова магистрала и влязохме в два доста дълги тунела. След втория тунел се оказа, че сме пропуснали изворите, защото навигацията ни беше оффлайн. Явно още в Лариса е трябвало да тръгнем по стария път или някъде да слезем от магистралата. Така и не разбрахме, а продължихме направо за Дион. Ако някой в бъдеще пътува и иска да посети изворите да има впредвид.
Ние излязохме от Гърция в неделя привечер и затова не усетихме стачката. Магистралата до Солун, а след това и до България беше много спокойна и почти нямаше коли.

# 316
  • Sofia
Здравейте,

Чета темата с благоданост!  bouquet Опитвам се да направя максимално познавателна програма в рамките на 7 дни, защото ще пътуваме с голямото дете на 12 години.

Планирали сме да тръгнем от Сандански в посока Атина. Моля, препоръчайте ми места на които по пътя с кола е добре да разгледаме.

Около Атина къде наблизо е удачно да се отиде. Четох че храма на Посейдон е на 70 км от Атина....

Дали правилно се ориентирам, че Делфи е на 2 часа път от Атина. И без друго пътя ще е много и се чудя дали да не се ограничим само в Атина за около 4 дни.

Ще съм признателна ако ми препоръчате хотел с паркинг или има ли подходящи публични паркинкинги на който да я оставим...

# 317
Делфи е много впечатляващ обект, харесва се и на деца и пубери. Има много подходящо (а и нескъпо) настаняване наоколо, можете да си направите нощувка там. Планитата Парнас е страшно красива, в близост до Делфи се намират и Термопилите, където освен мястото на битката има и горещи минерални извори Wink (като езерца, стават за къпане, достъпът е свободен). Галаксиди на Коринтския залив - китно градче с много красива архитектура и хубава морска храна.
В Атина предполагам нямаш затруднения да си направиш програма. Сунио (храмът на Посейдон) за мен е адски живописно място, особено по залез. Ако решите да слезете малко на югоизток към Пелопонес, на приблизително същото разстояние можете на видите Коринтския канал, разкопките на Коринт, крепостта Акрокоринт, малко по-далече - Микена и Немея, та дори и Нафплио - фантастичен град, първата столица на съвременна Гърция.
Всичко това е напълно достъпно за 7 дни, аз бих направила 1 в Делфи, 3 в Атина (евентуално една на Сунио на морето, но може и без) и 3 за полуострова.

# 318
  • Sofia
Много, много благодаря !!!  bouquet Изключителна програма!!! Направи деня ми прекрасен, а и това пътуване, по всичко личи  Sunglasses  bouquet

Нямам познания, много малко сме пътували в Гърция и никога нямаше да се справя така !!!!

Благодаря !!!!

Още два въпроса! Дали напът за Гърция е добра идея да спрем за нощувка или да разгледаме нещо.

Детето е голямо и ще издържи пътя - питам само да не изпуснем нещо по пътя  Heart Eyes

Може ли предложение къде на полуостова е подходящо за нощувка.... Коринт ли имаш предвид?
Трудно се ориентирам в правилното наименование за да го задам за маршут  Blush

# 319
Пелопонес за три дни не си струва.оставете го за друго пътуване.има толкова други неща по пътя.

# 320
Около и в самия Коринт аз лично не харесах нищо в букинга, но разгледай, то си е град, може нещо да ти допадне.
Според мен най-добре е Нафплио - там има много възможности, на най-разнообразни цени (старата част на града е пешеходна, спира се на голям безплатен паркинг на пристанището). В Аргос на центъра срещу църквата има приличен евтин хотел. Или под Коринт на източния бряг на Пелопонес има едни селца по морето - в Лутра Орея Еленис например спирахме попътно да ядем преди 2-3 седмици, водата беше разкошно прозрачна (макар че плажът е каменист) и някакви смели младежи вече се къпеха, има хотелчета по брега, но не знам качеството им и какво се намира в интернет. Близо са обаче за вашите цели. От този район е достъпен е Епидавъра, но по- на юг наистина не слизайте, вече отива много път и време, в тази част се пътува бавно.

Крисимор, аз досега в Пелопонес 4 пъти съм ходила и не мога да кажа, че съм го разгледала целия. За тях това също няма да е цел, а само първите 2-3-4 най-близки забележителности в Арголида, които са на 1-1.5 часа с кола от Атина и, поне според мен, са напълно достъпни.
Това е мое лично мнение и не ангажирам никого с него, но аз не бих прекарала повече от 3 дни в Атина при толкова възможности наоколо.

# 321
Да де и аз ходя много пъти и все остава.за Атина и два пълни дни стават без околности.за 7 дни към Атина и Делфи бих включила само още Метеора без нищо от полуострова.това е друго пътуване.

# 322
Аз пък не бих включила Метеора в това пътуване. Значително по-далеч е от другите им цели от изредените.

# 323
Е Метеора си е твърде достъпна от София и без да е нужно да се стига до Атина. Щом обаче са тръгнали на юг по-подходящо е да обиколят забележителностите до Атина в относителна близост. Нафплио и Епидавъра за мен лично многократно биха натежали, сравнено с Метеора. Но това си е моя вкус.

# 324
Е моя си е друг.7 дни са малко и много.моята версия е Метеора 2 Делфи 1 Атина и Сунио 3 и пътя.Пелопонес е друга бира.не залъгвайте момичето за седмица да види половин Гърция.а кефа кога

# 325
Е моя си е друг.7 дни са малко и много.моята версия е Метеора 2 Делфи 1 Атина и Сунио 3 и пътя.Пелопонес е друга бира.не залъгвайте момичето за седмица да види половин Гърция.а кефа кога

Дали ще е Метеора или Нафплио е все тая всъщност. Атина - Нафплио е 137 км. До Епидавъра е също толкова. Напълно е възможно в един ден да се тръгне от Атина, да се отиде на Коринт и Акрокоринт, после Епидавъра и да нощуват в Нафплио. Един или два дни в Нафплио, един ден за Делфи и останалото за Атина. Всъщност ние пътувахме наведнъж София-Делфи. Напълно постижимо. На следващия ден разгледахме Делфи и тръгнахме към Нафплио, като пътьом разгледахме Коринт и Акрокоринт. Нощувахме две нощувки в Нафплио, като единия ден бяхме на Епидавъра, а другия ден беше отреден за самия град.
Микена е също в района и не е за изпускане.

Отбиването от магистралата при Лариса до Метеора е 97 км. Разликата е в едни 40 км., които се минават за 30 мин.

Никого не заблуждавам, а говоря от личен опит. Нито пък това е половин Гърция. При условие, че пътувам с кола до Атина, не бих отишла в Метеора. Защото в Метеора мога да отида и друг път, съчетавайки го с някое море и без да е нужно да слизам толкова на юг, както сега те ще направят.

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 13:50 от Анонимен

# 326
Хич не е все тая.с полуострова се отдалечават от общия път.метеора си е почти на път.но това е моя план за тях както и вашите.да си избират.

# 327
Хич не е все тая.с полуострова се отдалечават от общия път.метеора си е почти на път.но това е моя план за тях както и вашите.да си избират.

Глупости на търкалета. Почти на път, ама друг път. 97 км. отдалечаване до Метеора(от отбивката на магистралата при Лариса) или 1,20 мин. За сметка на 137 км до Нафплио (от Атина) и 1,35 ч.  Разлика от 40 километра и има няма 15 мин. Часовете са по Гугъл. Напълно е възможно и да се окаже, че времето е еднакво напрактика.

А иначе си прав/а  Wink Да четат с разбиране и да избират. Ама хайде без да им налагаме лични необосновани мнения, изобщо не отговарящи на действителността.

# 328
Мале опс.споко.може да сте прави.но и аз не греша.

# 329
  • София
Здравейте.Все пропускаме посещение в Едеса.При тазгодишното ни юнско гръцко море на Халкидики  се замислям дали да не минем, прибирайки се за БГ оттам с една нощувка.Къде бихте препоръчали да нощуваме? В букинг ми излизат 5 места за настаняване Shocked ОСвен  нощувките, бих приела и всякакви съвети за престоя там, макар и  само за ден- два

Общи условия

Активация на акаунт