Андреа или Андрея ви допада повече?

• 3 965
  • 57
  •   1
Отговори
# 30
Това с чалгата е много грубо мнение. Сестра ми от години живее в Канада, преди семица роди и племенницата ми се казва Галена. Тях не ги интересува, че името е на поп- фолк певица
И правилно. Защото името не е на поп-фолк певица. Wink Да не се казва само тя така, че да е нейно името?! (Всъщност тя се казва Галина, ако това има значение). Ако тръгнем да гледаме само певиците, ми то май няма да останат имена. Crazy В България известността е ден до пладне и силно се съмнявам въпросните певици да просъществуват като такива още дълги години. Е, на техни места ще дойдат други, с други имена и така. Асоциации всеки може да си прави всякакви и това не би трябвало да има значение за никого. Понякога даже се чудя защо се обръща внимание на такива коментари. Ами почти всеки свързва някое име с нещо, нормално е. Но какво значение трябва да има за човек, който харесва определено име и няма негативни асоциации? Никакво.

Да, Андреа е псевдоним на въпросната певица. Peace

# 31
Теодора било истинското име на Андрея. Но явно са решили, че е сравнително обикновено.

# 32
Теодора било истинското име на Андрея. Но явно са решили, че е сравнително обикновено.
Не, просто вече има такава певица. Mr. Green

# 33
аз точно заради асоциациите с чалгата не кръстих дъщеря си Преслава,бяхме го решили с мъжа ми и един ден голямата ми дъщеря ме попита "как щеше да се казва бебето Андрея ли",вкъщи не слушаме такава музика ,но тя чалгата е навсякъде

# 34
  • Млечния път
Андреа/я e мъжко име. Което и да избере авторката, няма значение.

# 35
Андреа/я e мъжко име. Което и да избере авторката, няма значение.

Точно това влязох да пиша. Очаквам скоро новородени момиченца да се наричат и Илия (всъщност, може би вече се използва името, с ударение на първото И  Stop).

# 36
И двете ми звучат еднакво чалгарски, затова никое от двете.

А на мен в първия момент ми прозвуча романтично, защото внезапната асоциация е с Андрея от "Косачи" на Елин Пелин.Там за първи път съм срещала това име.Тъкмо да поднеса поздравления и видях, че става въпрос за момиче Embarassed

По- добре Адриана.

# 37
Зачетох се за значението на името, защото дъщеря ми се казва Адриана.

Според тази статия значението на Андреа и Андрея е различно. Като Андреа е женствена и мъдра, а Андрея е мъжествен - отговаря на българското Андрей.

http://superpodaraci.mymall.bg/pages/%D0%97%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0 … %D0%BD%D0%B0.html

Не съм нито за Андреа, нито за Андрея, защото ми звучат като име на фолк звезда.

На мен най-си ми харесва Адриана.  Mr. Green

# 38
И от мен глас за Адриана или Ани.

# 39
 Адриана е прекрасно име.

# 40
Според тази статия значението на Андреа и Андрея е различно. Като Андреа е женствена и мъдра, а Андрея е мъжествен - отговаря на българското Андрей.

http://superpodaraci.mymall.bg/pages/%D0%97%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0 … %D0%BD%D0%B0.html

Тази статия е пълна с невероятни недомислия. Няма никакъв вариант, при който "Андреа" да значи "женствена"  Mr. Green

# 41
  • Млечния път
Андрей означава добродетелен в християнски аспект. Това е значението на гръцката дума в христианската епоха. Първото значение е мъжество, храброст, а мъжество е нещо различно от мъжественост!
Андреа и Андрея са фонетични варианти на едно и също мъжко име.
А по списанията и сайтовете човек може да прочете какво ли не...
То и Александри има много, "пазителки на мъжете"...

# 42
Не знам, това намирам аз. В няколко статии вече.

А вие на какъв източник се позовавате? Интересно ми е да знам правилното значение.

Адриана е прекрасно име.

Iris04, благодаря!

# 43
  • Млечния път
Позовавам се на класическото си образование (средно и висше) и научната си степен. Сериозно отговарям. Не бих си кръстила детето така, но пък има/ло е жени с името Храбра, така че всеки сам си преценява.

# 44
  • Телиш/Плевен
В тази тема също са разисквали въпроса с това име. Peace

Общи условия

Активация на акаунт