Празникът мина и замина, ЮЛЧЕТАТА навършиха една година! :)

• 76 752
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Марбела,споко,всичко ще е наред.
Какви пикания прави  Shocked моя гърнето незнае що е.Не го хареса още преди 3-4 м и скоро пробвах пак и същия резултат,става на секундата.То и някакво малко и неудобно ми се вижда.Ама на баща му да го захлюпя,14 лв за нук.Ще взема от тия като столче,доста удобни ми се виждат,а и за 7 лв  Wink
Пишока ни е готов още от началото,ген ли е ,що е  Laughing отварям сега и замивам,ноооо вече се дърпа,не дава  Crossing Arms Лека ви...

# 391
Привет момичета Simple Smile

Само да кажа, НЕ - бебе не ми е в плановете все още. Искам да изчакам още малко. Сега съм се захванала с разни неща и хич не ми е на дневен ред, но ще видим. То божа работа  Mr. Green Но пък едно от майчетата, с които раждах сега е бременна с 2ро Simple Smile

Пишокът е почти забелен, но не изцяло. Ще изчакам да стане естествено.

С гърнето нещата сме до никъде почти. Рядко иска да седи там, но все ще се научи някога. Не се притеснявам.

Мар Бела , стискам палци всичко да е наред!

Тони и на теб стискам силно палци. Представям си колко ти е притеснено. Всичко ще е наред!

С ММ бяхме на страхотен салса уикенд и въпреки, че сме спали 2-3 часа се върнахме презаредени. Толкова е хубаво от време на време да се откъснеш от ежедневието си и да се забавляваш по старо му, да вършиш и глупости, ако щеш. Ей така, малко безотговорност, без да мислиш за ден и час!

Да ви питам..знаете ли къде се продава/ако съществува изобщо непромокаем панталон? Не става дума за грейка, а за панталон за под дъжда. Защото малчо не иска да кибичи под дъждобрана, а понякога ми се налага да излезем в дъжда и краката са му мокри. Не желае и да го покривам с нищо.

# 392
  • Пловдив
Моника,дрехи за дъжда /панталон и яке отделно/ имаше в ЛИДЛ.Още се подмятат единични бройки в магазините.Иначе на сайта на Некст и подобни чужди сайтове има.В  HM  също.Ето го панталона за дъжд http://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0201110009.html Има и цяло,като космонавт
Звезда,младежът ти е страхотен.Каква буйна коса си отглеждате.Слага мацките в задния си джоб

Избутахме един дъждовен уикенд.В събота вечерта се събрахме пловдивските юлски майки на бирария и беше много приятно

# 393
Мерсииии,той даже е подстригван 2 пъти,беше малко по дълга.Днес беше топло,главата му гьол,гърба,все с гардероба сме навън.Доста крачки направи сам,ама не ми се махат каишките,много забива главата.
Аз давам вече черен бъз,др мами дават ли?Мед и кашкавал още не.Чакаме баба днес  Heart EyesЛек ден.

# 394
Здравейте! Доста време не съм влизала и много приятно останах изненадана, че в темата се пише повече. Не съм влизала, защото покрай организацията за кръщенето и почивката, която ни беше доста късно тази година, не остана време, а и зимнина си правихме. Чака ме здраво чистене, пране и подреждане, но първо реших вас да погледна. Не успях да хвана снимките на децата, но съм сигурна, че са прекрасни! Да се включа по темите. За гърнето - още не съм я пробвала, но ми прави впечатление, че от два-три дни, когато ака кляка, та може и да се пробвам скоро, да видя ще стои ли. За храненето - полубудна цоква към 6-7 и продължава да спи. Събужда се около 8-8.30ч закусва - каша с плод, кус-кус със сирене, овесени ядки с плод или кисело мляко. Обяд около 12ч. Не зная колко яде като количество, защото слагам 3-4 супени лъжици манджа и ако и когато ги изяде, слагам още една и така, докато иска да яде. Следобедна закуска около 16ч, като обикновено хапва плод или кисело мляко. Вечеря около 19ч. Не вземам детска кухня. Готвя обикновено един ден постно, един ден с месо. Напоследък започнах да готвя и по два дни месце, защото хемоглобина ни е нисък, въпреки, че хапваме доста зелени зеленчуци. Звезда, за количеството според мен не може да се прецени, защото аз това, което слагам като месо и зеленчук в една порция /одеве премерих специално, за да пиша тук/, е доста повече като сухо вещество от детската кухня. Съседката ми даде два купона, че ги нямаше два дни и ходих да я пробвам - то никакъв "материал" няма вътре. Или поне няма толкова, колкото аз слагам. На тях основното е много по-рядко от моята супа Embarassed . За заспиването - само с кърмене. Много рядко без, не зная какво ще правим. Търси си и това е. Приемам съвети.
Тони, дано при вас всичко да мине бързо и безболезнено. Марбела, дано при теб всичко е наред!
За второ детенце - много хубаво, но ми се струва немислимо в момента. Малката съм я оставяла броени пъти за по час или два и то на баща и. Някак не мога да се пречупя за детегледачка или поне не все още. Искам второ дете, но първото трябва да порасне малко. Аз самата няма да мога да се справя с две деца с толкова малка разлика, домакинство и т.н. Не зная лоша ли ми е организацията, какво ли, но ...искам да имам по-големи цели от мечтата ми в момента да отида някой ден на маникюр #Cussing out Сега ви оставям да сготвя нещо за довечера Hug

Последна редакция: пн, 12 окт 2015, 15:07 от tara 2

# 395
Не знам  какво ще права с тоя рачешки инат,науми ли си нещо не се отказва. Наред се катери ,чупи ,удрят. За заиграване не знам  дали може да се говори,тежко ни зимата. Не искам и да повтаря,говори си на неговия език и се тръшка  не го ли разбера......оххххххфффффффф  а всичко разбира магарето

# 396
Моника,дрехи за дъжда /панталон и яке отделно/ имаше в ЛИДЛ.Още се подмятат единични бройки в магазините.Иначе на сайта на Некст и подобни чужди сайтове има.В  HM  също.Ето го панталона за дъжд http://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0201110009.html
Само да кажа че в София, обиколих почти всички лидл за едно френско сирене и непромокаеми панталони няма...както и въпросното сирене междувпрочем

# 397
  • Пловдив
Здравейте  Hug
И аз започвам с оплакванията.Снощи след като го изкъпах се изпъпчи под мишниците,корема и врата.Нищо ново не съм давала,и сутринта го заведох на лекар.Тъй като не сме си у нас,а на гости го заведохме в бърза помощ.Ами какво да ви кажа,влиза педиатъка,която без да го погледне ме пита дали искам да влезем в болница.Аз отказах и чак тогава ми казва,дай да го видя.Видя го биха му Урбазон изписа сироп Кларитин и калции на ампули.Пита ме ако станело нещо кой щял да го наблюдава у нас.Както и да е оправи се вече обрива изчезна.Гледам какво са писали в листа.Написали Гърло-розово,а никой не го погледна и се чудя дали останаха нормални доктори  ooooh!
Сбърках ли,че не пожелах да вляза в болница и че не искам да го бодат по цял ден детето и да се плаши.
Срещнах една майка която ми каза че след ваксината която е на 1 годинка понякога след време се получавал обрив,но не при всички деца.Тя ли трябваше да ми каже това или педиатърката която го прегледа,можеше да ме пита?   ooooh!

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 12:47 от Иванела83

# 398
  • Телиш/Плевен
Тара2, радвам се да те "видя" тук. Hug

Иванела, много неприятна случка. Confused Иначе, да, действително може да е от ваксината, нашият педиатър ни предупреди за евентуален такъв обрив и мислех, че всички го правят. Много лошо, но поне детето е добре. Според мен правилно си постъпила, че не си се съгласила да влезете в болница. Явно искат да точат от клиничните пътеки. ooooh!

Елица също е доникъде с гърнето, но има време. Сега с ходенето се борим и може този месец да имаме успех. Party Ходих да търся пантофки за вкъщи, обаче никъде нямаше толкова малки и накрая взех едни много сладки обувчици от Хиполенд. Те пък се оказаха писукащи, а аз дори не подозирах. Такава радост я обзе, че само ходи напред-назад и все по-често забравя, че трябва да ми държи пръста (само него ѝ давам, понеже не ѝ трябва никаква опора, но просто на всяка цена трябва да държи нещо Laughing). Май ще правим прощъпалник този месец. Но да видим. Grinning

# 399
  • Пловдив
Лале,може да я излъжеш като й дадеш да държи някакъв предмет в ръката.Така излъгах голямата дъщеря.Дадох й пакет кърпички.

искам да имам по-големи цели от мечтата ми в момента да отида някой ден на маникюр #Cussing out

Това ми хареса  Joy Ами,скромни сме в мечтите си,пък скромността краси човека  Hug

Иванела,вероятно е от ваксината обрива.Често организмът преболедува болестта,за която е ваксиниран

# 400
  • Телиш/Плевен
Лале,може да я излъжеш като й дадеш да държи някакъв предмет в ръката.Така излъгах голямата дъщеря.Дадох й пакет кърпички.
Още първият път като споделих, някой предложи това и аз веднага пробвах, но не стана. В момента, в който го вземе, кляка и/или сяда на земята, започва да го размахва и да се смее (сякаш ми се подиграва, задето се опитвам да я преметна). Laughing

# 401
Лелеее,сега се сещам и нашия имаше някакъв обрив,май след ваксината беше  newsm78 .И аз от вас научавам,кой да ни каже.Утре става на 1,3 м ,сетих се,че ни остана реимунизацията със синфлорикса.Да очаквам ли и от там последствия.
Днес яко разходка навън от сутринта до 17 ч.Колички,въртележки,започва сееее  Party

# 402
Тони стискам палци всичко да мине безпроблемно с операцията.
Марбела надявам се и при теб нещата да се оправят.
Иванела Деа получи остра алергична реакция от 6 валентната ваксина 12 часа след като й я сложиха. Не си сбъркала с постъпването в болница, там още повече щеше да се филмираш, а и на малкия нямаше да му е добре там.
С гърнето действаме много добре, започнахме от 7ми месец и месец, месец и половина по-късно вършим гочямата работа в него, значи почти 5месеца, е от време на време има изключения, примерно, когато я закарам в майка да я гледа, там рядко ака в гърнето, и като си я взема вкъщи и не я сложа на гърне, върши работата в памперса.
Не знам вашите деца как ходят, но Деа хич не може да пази равновесие, от 10 ти месец тръгна да прави крачки, вече уж ходи сама и пак залита, онзи ден пак падна като талпа с главата назад, че баш на теракота се удари, като тръгне да ходи вкъщи и хуквам след нея, че да не вземе пак да падне, ама май се усети и днес пак залитна назад и хоп седна на дупе. Дано да е осъзнала как да се пази поне малко, писна ми все след нея да вървя.

# 403
  • София
Влизам да се хваля, пък дано не го урочасам. Боби схвана идеята на гърнето. Носи ми го и казва "чишшшш", слагам го и пишка!!! От два-три дни е това, баща му го научи.  Sunglasses Слагал го на гърнето в банята, докато му приготви коритото. Понеже аз гърне съм купила отдавна, но не си давах много зор и гърнето си седеше в банята.  Embarassed Естествено, че си пикае и в памперса.

Вчера го изведох без количката, вярно около блока обикаляхме, но доста се измори и заспа рано-рано. И сега подремва, а като се събуди, ще го водя на ваксина. Май тази, кото обсъждате е на ред.  newsm78

# 404
Привет, привет. За гърнето и прохождане проблеми няма, влакът стрела е. Ама имаме проблем с решетката на креватчето - тази сутрин я прескочила за секунда, все едно е тренирала  Shocked. И сега проблема е по-често падане от ниско (без решетка) или с нея, но по-рисково. Дааа, ако не са коликите ще са зъби, ако не са зъби, травми  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт