Празникът мина и замина, ЮЛЧЕТАТА навършиха една година! :)

• 76 393
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Моето момиченце Симона пък си върти главичката и не знам дали това ще мине.Почти винаги си я върти дали и се караме или се радва все я върти.Може ли и още нещо да ви попитам как научихте децата на цукало.
На гърне седи от 9 месечна възраст, свикнала е вече и знае за какво служи. И поради този факт като излезем навън може да стиска дълго време, но много често е мокра поради това, защото пишка веднъж явно и по-обилно. Купих друга марка пелени, но смятам че се препълва. Вкъщи я слагаме на около половин час. Вчера съм сменила три ката дрехи, бяхме на екскурзия и няма гърне, а за изпишкване не е готова. Чакам пролетта и да махаме памперсите и за навън и да се учим на нови навици  Peace.
Навън е чууууууууудно.Вече трети ден.Днес си направихме разходка с приятелки и кафенце.Идеално е когато само ти си с деца.Гледаха ми ги,носиха разни багажерии.Кеф  Joy
Притрябвали са ти свекърви, не че имаме в повече  Mr. Green. Мойто още не дава на другите да я пипат, но и това ще се промени, хем всеки ден вижда хора. А за почивката, е скъпичко си е тази четирицифрена сума. Ние винаги в последния момент ходим някъде, така се случва, бяхме в Гърция миналата година само с нощувки без хранене и видях голям зор с тези готови пюрета. Не съм я пробвала от есента, когато отказа да яде. Сега е по-изгодно да се резервира.
И каква беше тази мъгла на 100 км от София, ужас. Днес е много приятно, макар и облачно. Има майки с дечица, които от есента не виждам и току се появят на хубавото време. Вкъщи ли си стоят зимата  Thinking
На ДК чак другия месец, много болни имало.
Някоя от вас ще си сменя ли работата след майчинството?

# 631
На гърне е от 8 месечна възраст. Често сменям през деня,ако съм забравила да го изпишкам, защото не си казва. Само за "голямата работа" си носи гърнето. КАко бях писала по-рано имаше период , в който всичко правеше в гащите. С памперс е само нощем. Него искам да го махна ама ще пробваме на лято.
 Инкааааааа И моя си въртеше главичката ,когато беше на 6 месеца. Много бях се уплашила. Имахме преглед при неонатолог(деца ,които са били в кувиоз им се полага преглед на 6 месеца) и той му я  прегледа с ехограф.
  ZVEZDA * Много рядко.Снощи не можа да спи,цяла нощ.Много се въртя плака. Станахме яде КМ и един банан.
♥Elfita♥ .Днес си направихме разходка с приятелки и кафенце.Идеално е когато само ти си с деца.Гледаха ми ги,носиха разни багажерии.Кеф   Прати ги тези твой приятелки насам Grinning
 блускай Някоя от вас ще си сменя ли работата след майчинството? Аз ще си търся  работа. Да изпробвам новата професия, завърших магистратура ,докато мин.год. и сега искам да видя в сила знанията ми:)
 Днес тук духа силно и не сме излизали, но предните  дни беше върховно.Лек ден!

# 632
Аз на гърне не съм слагала и както съм споменавала смятам да го направя на 1,8г
От седмица Влади се буди всяка нощ около 03ч ,взимам го при нас и до  около 04Ч е едно въртене мятане ритане. И най-късно 08ч.  се е наспал.
 Онзи ден след като се разтопи снега както се разхождахме малчо си беше изкалял  много ботушите и го пуснах в една дълбочка локва да ги измием,оттам като почна едно джапане и игра,хората минавайки се заливаха от смях. Прибрахме се с кал до ушите,но той беше супер щастлив и доволен.

# 633
  • Русе

Някоя от вас ще си сменя ли работата след майчинството? Аз ще си търся  работа.

На мен ми се иска промяна. В тази връзка да попитам по-запознатите: Според договорът ми дължа 2 месеца предизвестие ако напускам. Това важи ли докато съм по майчинство?
И друг въпрос: Терминът ми беше 25.07, родих на 03.08. Кога ми изтича втората година майчинство? На 25.07 или 03.08?

# 634
  • Пловдив
На мен ми се иска промяна. В тази връзка да попитам по-запознатите: Според договорът ми дължа 2 месеца предизвестие ако напускам. Това важи ли докато съм по майчинство?да,важи.може да си пуснеш предизвестие 2 месеца преди да ти изтече майчинството
И друг въпрос: Терминът ми беше 25.07, родих на 03.08. Кога ми изтича втората година майчинство? На 25.07 или 03.08? на 3 ти август,включително.от 4 ти вече не си в майчинство

# 635
P.S. Относно смяната на работа аз също няма да се върна на старото си работно място,иска ми се вече да си работя само по специалността,но това е за по натам т.к. Нямам намерение да давам на ясла за сега.
Прекрасен слънчев ден!

Последна редакция: вт, 02 фев 2016, 15:10 от yulianka

# 636
  • Русе
Благодаря ти много, Елфитаbouquet

# 637
Привет, привет, къде сте?
Любито, успех с намирането на нещо ново.
Тъкмо си поотпуснахме душиците, и хайде пак студ. За сефте излязохме без памперс навън уж за малко по обяд и ... пуснахме всичко през космонавта. Мокри пообиколихме близкия парк  Mr. Green. Комай сме свикнали със студа вече.
Купували ли сте скоро някакви играчки, аз я карам на фантазия всеки ден, ама се изчерпвам Confused Навън с въздуха може да играе ...
Хубав уикенд на всички  Hug

# 638
  • Пловдив
 bouquet
МС не иска да играе с никакви играчки.Не знам какво да го правя.Занимава се със врати само отваря и затваря.Вади от шкафа с перилните препарати всичко.Не знам,като сме навън само обикаля наляво надясно,а другите деца си играят в пясъчници и се пързалят,люлеят се на люлките.И аз не знам вече с какво да го занимавам.
Днес бихме пентаксима,педи ми намери френска,а не от турската.Заспал е в 11:30ч и още спи.
Лек ден на всички Simple Smile

# 639
Мога вечеда отпусна душта МС падна преди 2 дни на нос,ужасно беше,кръв,горна устна ответръ черна,носа на топка издут  Whistling Днес вече категорично няма счупено и оттока започна да спада.Преминах през ада,а и всеки да ти вика не сте за нас,за малко снимка ренгенова да направим.Благодаря на Господ.Ние и днес накупихме разни джунджурии от левчетата.Домино,форми за сладки 👅👅👅 топка,и т.н неща,които не са играчки за деца  Joy играе единствено с топка и пулове от табла,ама и те май не го впечатляват вече.Така,че опитай из левчетата.

# 640
  • Русе
Привет, привет, къде сте?
Любито, успех с намирането на нещо ново.
Тъкмо си поотпуснахме душиците, и хайде пак студ. За сефте излязохме без памперс навън уж за малко по обяд и ... пуснахме всичко през космонавта. Мокри пообиколихме близкия парк  Mr. Green. Комай сме свикнали със студа вече.
Купували ли сте скоро някакви играчки, аз я карам на фантазия всеки ден, ама се изчерпвам Confused Навън с въздуха може да играе ...
Хубав уикенд на всички  Hug

Благодаря!
Гергана също не играе с играчки. Любимото и е да се катери. Прави го постоянно - на дивана, на масичката в хола, на столове и от там на по-високо..Ужас ужасен е. От няколко дни започнах да я пускам и навън. Много и харесва. Само търчи и открива.  Heart Eyes Памперс не съм опитвала да махам. Мисля лятото да пробвам. Както и преди съм писала, на каката го махнахме на година и 8 месеца, като тръгна на ясла. Преди това съм опитвала за кратко и опикаваше наред и се отказах бързо.

# 641
Здравейте! Подадох документите за ясла. На 15 април ще излизат списъците с приетите деца. Относно играчките -  МС изкарва всички играчки на куп в средата на хола и след това търси други предизвикателства.  Crazy Ако съм при нега се заиграваме. Търси си компанията. Напоследък е "залепнал" за телевизора. Постоянно иска да му пускам филмчета(Анимирани песнички).
 ZVEZDA * Разбирам те напълно.Преди ден Борко си прищипа пръстите на една люлка. Вчера гледам средния пръст има синина. Не е подут. Още се чудя да го водя ли на ЛЛ. Двищи ги, не усеща болка. НЗ.Ще изчакам още ден-два.
   Приятен ден.

# 642
Оттока спада,синьо стана,ни вече епо-добре,тича му се пак с топките.Днес дойде едно съседче с 4м помалко от нашите,ми за 10 мин ми обърна хола  Joy ей тъй разбирам какъв кротушко си имам.Гледам съседските момичета са яко щури,все нависоко се катерят,ама знаят и как да се приземяват   Flutter 
Днес сме си в нас

# 643
Травмираните да се оправят бързо. Допреди месеци беше лесно, децата в количките, мамите с джиесемите в ръка и джиткане само натук-натам. Сега си пада тичане, катерене. Здрави да са.

# 644
Привет, привет!
Нямам време, хора - във ФБ се включвам, че е по-лесно там, не за друго. Малчо е на ясла от края на октомври, ходил е всичко на всичко максимум 20 дни, тази седмица от понеделник започна пак след месечен престой у дома. Не е много щастлив за сега там, дано се задържи здрав по-дълго време и за да може да свикне. Аз ходя на работа от септември съвсем официално, баткото е 4 клас, готвим се за външно оценяване и матури и изобщо - пълна програма!
Излизаме само уикендите, защото вечер след 18,30-19 ч. когато се прибирам няма как.
На гърне не ходи още, смятам като се затопли късна пролет, тогава да се учим по-сериозно.
С играчки играе, но предпочита тенджери, тигани / по-шумни са просто, иначе и детска кухня му взех - много сладка и с нея се заиграва и ни храни като сготви нещо  Joy /. Чистя ли аз , задължително и на него един пулверизатор и една кърпа - и казва "Цст - цст" - имитира пръскането и чисти ли, чисти - на мама помощника Simple Smile
С триста зора стигнахме декември 11,5 кг, сега сме си пак 11 след 2 боледувания и 4 кучешки зъби. Иначе на см расте доста, съдя по дрехите, на ДК не сме ходили скоро, нека мине периода на грипове и вируси и тогава.
Толкова от нас за сега! Поздрави на всички!!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт