Празникът мина и замина, ЮЛЧЕТАТА навършиха една година! :)

• 76 767
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Моя зайо никога не е изяждал 250 гр. на едно хранене. Simple Smile
Режимът ни е горе-долу следния:
Буди се към 6:30 - 7:00, обикновено е зверски гладен и изпива около 200 мл. мляко.
9:30 предлагам закуска - каша, кус кус, попара, сандвич или каквото аз ям. Хапва малко или никак. Осъзнавам, че не е огладнял заради млякото, но само с мляко не издържа до обяда.
12:30 - 13:30 давам месното ядене от кухнята. Ако не го хареса, яде купено пюре с месо. Тези за над 8 месеца много ги хапва, парченцата не са проблем.
17 следобедна закуска от кухнята или банан или аз му правя нещо. Овесени ядки с плод или някаква каша от брашно пак с плод.
19:30- 20:00 вечеря от кухнята, понякога хапва кисело мляко.
Заспива към 21, в 12 се буди за мляко. Правя му 240 мл. До скоро ставах към 4 да му правя още веднъж мляко, но прекратих. Буди се да пореве, аз излизам от стаята и заспива. Затова и сутрин е озверял. Между храненията яде плодове, много обича грозде и круши. Давам му солетки или бисквитки, обича да си ги държи, гризва чат пат. Имало е дни, когато почти не е ял друго освен адаптирано мляко. Не се втелясвам. Вече не му готвя, явно не ме бива. Писна ми да губя време и да хвърлям храна. Обича да се нареди на масата и да му дават от чиниите на големите хора. Дадох му и супа със застройка от яйце, слава Богу не се натрови.

# 346
Владислав  никога не изяжда 250гр,ние ядем кухнята  на хер бебето и там порциите са по 220 и много рядко изяжда цяла порция. Наистина  много  обича да яде от нашите чинии и въпреки  моите забрани все се намират някой да му даде нещо което не разрешавам  (съдържащото много сол или от пакетираните продукти,някое кърначе или подобни ,ама нали имат по силен вкус и явно му харесват) голям фен е на крушите и грозде също.

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 09:57 от yulianka

# 347
Еййй много сте се разписали бре! Аз отдавна не съм се вяствала тук, но викам да наваксам.

За храненето - Ивчо изяжда по 250-300 гр на хранене. Млякото, във вид за пиене, отдавна не присъства в менюто му. Общо взето при него нещата са:

7.30 - 150 гр АМ+1 банан+ 2бисквити+1препечена филийка - всичко пасирано. Всяка сутрин! Преценила съм, че най-щадящо коремчето за първо хранене е мляко с банан.
10.30 - зърнени/макарони/грис/юфка + 2 плода, пасирани.
13.30 - манджа с месо
16.30 - зърнени/макарони/грис/юфка + 2 плода, пасирани, но не като сутринта, а да е нещо различно.
19.30 - манджа без месо, различна от обедната.
20.00 - лека нощ, деца, че и маман е човек и трябва да яде.

За съжаление, последните няколко дни манджите не се ядът с лъжица, а трябва да топя залъци и да давам с ръка. Много ме е яд, защото така изяжда по 2 филии на хранене и се тъпче с тесто. Отделно, че мразя да се яде с ръце и да се бърника из чиниите като прасьо, нооо по друг начин не иска и лъжичка от манджата да опита. Та тъпча, какво да се прави. Мисля да започна едната от закуските /в 10 или в 16/ да я заменя с кекс, баница или някакви кифлички, мъфини..но не ми остава време да ги приготвя. Ивайло иска цял ден да играем и нещо не успявам да се организирам, както преди. Добре, че баткото поне е на училище и е малко по-тихо у нас, ха ха ха .

Айде стига от мен, ще гледам да съм по-редовна Heart Eyes

П.С. Забравих да кажа - обядът и вечерята вървят с по 150 гр кисело мляко, а сирене слагам в манджата без месо

# 348
  • Телиш/Плевен
Ами Звезда ми даде само въпрос, отговорите аз ги измислих, като гледах от някаква таблица по колко ядат деца на една година (аз нямам идея Елица колко яде, защото не меря и не можах да се ориентирам). Blush Пуснах я отново, можете да променяте вота си. Peace

Последна редакция: ср, 07 окт 2015, 14:36 от Лале в дъжда

# 349
Блускай, докога ще кърмим?  Embarassed Има ли и други мами, които все още кърмят? Дайте идея как да се отбием (по възможност без много рев), че вече много ми тежи туй кърмене!  Crazy
Ами комай няма друг начин, няма да минат без рев. На мен нощно време ми се разказва играта. Една майка тук си го отказа за три нощи рев, сега се будело само на ранина около 5ч.
И пак за манджането, обичаме и баничка с боза и таратор  Mr. Green. Това, което не ми харесва на ДК е, че сгъстяват с много брашно, и зеленчуците "плуват". Ако се наложи сгъстявам само с овесени трици.

# 350
Ехеее, как сте се развихвили, браво !!

Да се включа и аз по темата.

8:30ч. закуска попара/кисело мляко с овесени ядки/кус кус

10-10:30 междинно плод(Любимо му е грозде, праскови, круши...)

12:30 обяд от кухнята бурканче от манджата, което е 220гр. Ако е още гладен му додавам супа, но това е рядко

17ч: закуската от кухнята

18ч. междинно плод

20ч. Вечеря супата от кухнята + от нашата храна нещо

21:15 180мл. АМ

Когато няма кухня яде от нашата храна, а следобедната обикновено се певръща в кисело мляко с плод..овесени ядки..разни такива. Кексове, баници и сладки такива още не искам да му давам. Единтсвено от тези пресните обикновени кроасанчета с масло. Много ги обича.

Има ли тук мами, чиито деца ходят вече на ясла? Как върви там? Аз съм се замислила да го пускам на полу дневна  ясла към френския институт.

# 351
Нашия режим е следния:
9-9.30 закуска (ов.ядки,дом юфка,кус- кус,мюсли,сандвич)Давам 150 фреш,сок
13-13,30 обяда от ДК основното е 150  и му добавям 1/2 супа да стане 200 гр
16,17, зависи колко е спал му давам десерта
Някакво сокче м/ у храненията
19-20ч вечеря пак я правя 200+ сухар ако е рядка
Към 21,30 иска да е в леглото и си иска АМ 240гр.
И се почва понякога иска АМ към 2-3-4, после към 5-6ч както дойде процедирам,отдавам го уж на зъби,то към бебешкия режим се върнахме  ooooh! Трика с водата не върви,цока ам и заспива
Мислех да разреждам АМ като пистепенно да остане на вода,ама,не ми се и лишава детето,абе май ще си го пие.
Давате ли прясно мляко,мисля да му го вкарам в менюто  newsm78

# 352
  • Телиш/Плевен
Давате ли прясно мляко,мисля да му го вкарам в менюто  newsm78
Давам понякога, с натрошени бисквити, но не го харесва особено. С киселото мляко е почти същото.

# 353
Гледах това Нестле джуниър,ама то майка си и баща си  ooooh!
Проблема ми е,че мразя пр. мляко,не понасям миризмата.Ще взимам домашно и тати да го оправя.Не искам неща,които нямаме в менюто да не ги предлагам на детето,така съм и с плодовете   Twisted Evil

# 354
Ще взимам домашно и тати да го оправя.Не искам неща,които нямаме в менюто да не ги предлагам на детето,така съм и с плодовете   Twisted Evil [/left]
Ако наистина си решила трябва да знаеш, че е много маслено  и не е ясно вимето на кравата дали не бъка от бактерии и други такива, кой е доил кравата и с каква хигиена. Ако все пак искаш, махай каймака и вариш около 20 минути. Аз се отказах и купувам.

# 355
  • Пловдив
Звезда,менюто ви е добро.Защо не му увеличиш грамажите?Пробвай да му даваш повече и виж как ще се държи през нощта.То не е задължително да се буди от глад,но трябва да опиташ.Теб съм те запомнила как от бебе все на диета го държеше  Hug

Прясно мляко давам от преди да направи една година.

Ние чак сега сварихме да направим изследванията за една година.Хемоглобин 122  newsm18

# 356
Майчета какъв ви е ритуалът за заспиване? По принцип ляга до мен на спалнята ,мачка ми гривната и заспива. От известно време иска да е в мен и така заспива. Всичко е придружено с пеене:) Пея му определени песни,които са само,когато го приспивам. Местя го в кошарата му,но не изкарва цяла вечер там. Примерно снощи се събуди,изправя се в кошарата си към 1ч.

# 357
  • Телиш/Плевен
Майчета какъв ви е ритуалът за заспиване?
Елица си знае, че кошарата е за сън (има си отделна за игра) и като я сложа там, сяда, слага си биберона (все още заспива с него), занимава се нещо (има една-две играчки, но обича да си играе и със завивката) 15-20 минути най-много и заспива. Понеже ние с ММ си лягаме по-късно, се случва да я събудим, но пак нещо се заиграва тихо и кротко и после се унася. За следобедния сън пък е съвсем съкратена програмата, ама тя още докато обядва си търка очите, та само трябва да я сложа в кошарата и е готова. Laughing

# 358
Владислав  заспива в мен на обяд и после го слагам в креватчето ,следобед спи по малко на спалнята. Вечер заспиват с песничката в мен места го в кр еватчето,към 02ч. Идва да суче малко заспиват пак в мен и го слагам обратно.Вече към 05-06ч ако се събуди  го взимам  при мен за да поспи поне до 08-08.30ч.
Голяма зора и това спане. Относно  биберона  може с него и без него,зависи колко му се спи

# 359
Нашият ритуал е следния : Къпане, обличане на пижама, полагане в леглото, гушване на любимия му мечок, загасване на лампите и лека нощ  Mr. Green Да чукам на дърво до този момент никога не сме го приспивали. Или заспива директно или си дърдори 5-10 минути и е аут. Той много добре знае, че леглото му е за спане и нищо друго.

Аз малко извън темата: Има ли мами с хлебопекарни тук и може ли да ми препоръчате такава? Искам да е максимално мързелива  Rolling Eyes

Ема ли майка, която скоро планира да има още едно детенце? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт