Празникът мина и замина, ЮЛЧЕТАТА навършиха една година! :)

• 76 765
  • 737
  •   1
Отговори
# 360

Аз малко извън темата: Има ли мами с хлебопекарни тук и може ли да ми препоръчате такава? Искам да е максимално мързелива  Rolling Eyes

Хлебопекарна  имаме от тези на лидл и съм доволна Simple Smile

# 361
Елфи   hahaha тъй,тъй като ми го натъртва всеки път педито,че бил над нормата.Чавка ми изпи мозъка,що я слушах,все ми ревеше детето от глад(така мисля де),не че не е лаком ,не отказва човека.Мислех за увеличаване на грамажа,но той ми показва,когато му стига,та явно грамажа му е достатъчен.Ей,на снощи вечеря в 19.30,писле цокна в 21,30 и сън.В3 ч АМ,в 7 ч пак и писпахме до 9ч.Довечера КМ+ бисквита ще е експеримента  Mr. Green И дирекно на въпроса за второ в тоя ред...искаме и не бих се съобразявала толкова със схеми,режими,часове....разбрах къде сгреших.Първо съм секцио и е нужно 2 г пауза,другото тук сме самички,помощ няма,не искам да го пускам на ясла.При нас начина за забременяване е пак инвитро,през доста интервенции минах,колко медикаменти поех не е истина включително боцкане(правих си го сана,то в нашия случай всички си го правим,свикнали сме).Финансово е ударна бомба.А искаме мбого,решихме УЖ,че ще изчакаме 1-2 г,то пък чадовника тиктака,не сме първа младост....Та мойта е дълга и широка,искам детето да си има другарче,сама съм и ми тежи.
За приспиването,имаше периоди за следобедния сън успиване на ръце,но по принцип си знае кошарата.Ако префи обяд сме вън е в количката.Следобедния,вечерния директно кошара без песни,танци.Ляга,бибата и калъфка !!!!!! задължителен аксесоар,гушка я,слага я на главата си  Joy Joy затварям и излизам от стаята,надничам да завия.Сутрин като не ни се става го взимаме при нас да погледа детско,докато полежиме.
Днес не сме излизали валя,сега пък спи още...утре ще го изненадам с детски кът,ще ми е интересно.Сори за дългия пост. bouquet Hug

# 362
  • Пловдив
 bouquet
Ние нямаме ритуал за сън.Слагам го в кошарата взима си едно одеалце,което си е харесал,то е от мен когато съм била бебе,гушка го.С биба заспива и после си я маха сам.
Прясно мляко пробвах да му дам домашно,но не искаше,и мисля че е от миризмата,защото яде купешко.А кисело мляко яде и купено и домашно,ако има.
От няколко дни МС спи по веднъж,но още му е трудно и малко е изнервен,докато дойде време за сън.
Забелязвам,че от като спи веднъж,вечер спи по-спокойно.Преди се мяташе по цяла нощ.Мисля че много му идваше да спи сутрин от 10-12ч и после от 16-18ч.Събужда се и става по някога в кошарата,но е рядко.Мъчат го зъби,снощи го намазах с гел за венците (скоро не бях го правила) като бръкнах в устата 4 зъба избили долу и горе отзад,но леко само дращят.Много зор с тея зъби излизат му по 2-3 наведнъж много трудно.
Поздрави от нас  Hug

# 363
Не ми пишете за зъби Rolling Eyes То не бяха колики,не бе зъби. С температура,със зачервено гърло,сополи- пълна програма. Относно второ бебче много ми се ще. Невероятно е чувството да тупка още едно сърчице до твоето. Ама няма кой да помага и ще изчакаме още 1-2 години. Часовникът ми казва " Няма време",обаче няма да се справя с 2 малки деца.

# 364
  • Пловдив
И моята започнах да я слагам да спи по веднъж на ден.От 13.30 ч докато сама се събуди.Често се въртеше до 11.30 ч на предиобедния сън.Заспи по никое време.Не става навреме за обяд.Измества си следобедния сън.Става една каша.Затова прецених,че е голяма за предиобеден сън и следобедния стана пълноценен и дълъг.На мен също ми трябваше време да се настроя,че ще съм ангажирана с нея до 13.30 ч плътно,но няма как  Laughing Свикнах и аз  tooth
Като е лошо времето се опитваме двете да домакинстваме преди обяд.Аз оправям,тя разваля.Или готвя и се е хванала за крака ми и реве.Стремя се да си свърша работата докато е будна,за да мога като почива тя да почивам и аз
От скоро започна да прави крачки като се държи за нещо.Скоро очаквам да ходи и самичка.Много е щастлива като се изправи на крака

Звезда,измъчи го дЯтито  Hug Пълно е с изкукали лекари.Казвах ти тогава да си му даваш мляко

Последна редакция: сб, 10 окт 2015, 09:43 от ♥Elfita♥

# 365
  • София
Елфита, много сладка Вивито. И прическа има, браво!

Моя ме дразни тия дни, не спи ни денем ни нощем, на вампир се обърнах и съм с постоянно главоболие. Да не говорим колко съм нервна. Само крещя по децата  Embarassed и осъзнах, че ме чуват, защото на рождения ми ден миналата семица, съседката ми пожела "повече мир и спокойствие вкъщи".  Crazy Нямам оправдание, ужасна съм, на всичкото отгоре първокласничката ми е болна за ВТОРИ път откакто почнаха училище и я спрях от понеделник. Искам да ви кажа, че много повече ме ангажира от малкия. И за операцията на Бобеца съм притеснена, и колкото повече наближава, полудявам. Искам да мине и да забравим, но до тогава...

# 366
  • Пловдив
Тони,каква операция ще му правят?Аз съм пропуснала.Херния?

# 367
  • Телиш/Плевен
Тони, една голяма и силна прегръдка от мен! Hug

Елфита, страхотна госпожица си имаш. Heart Eyes

# 368
Елфи,като я гледам малката не е мн малка  Naughty идва ни точна по размери за нашия мъж  bowuu .Продължавай така да ни я отглеждаш  Laughing  Wink освен да пусна и аз една снимка,ако ни харесате  hahaha
И аз май почнах да викам,ми чували сме се на паркинга,а сме на 6- тия етаж  ooooh! .Ми сяда си на столчето и се почва едбо мрънкане и мятане на играчките умишлено на пода.После ги наднича и крещи по тях.На жената каучук ме превърна да лазя под масата  Crossing Arms Дърпа ми покривката и подложката за храна,казвам НЕ,шляпам ръката му,но никаква полза,гледаме в очите и пак посяга.Вчера без да усетим издърпал подложката изпод чинията  ooooh! как го направи тоя номер без да направи всичко на сол  Shocked Вие как забранявате,ква е тая мания всичко да се мята на земята.Купих днес пумпал,пружина от ония цветните и сметало.Има нужда от разнообразяване на играчките,Джъмбо ни очаква  Party
И познайте къде имаме пробил зъб  hahaha до предния странично,а съседа на предния липсва  Rolling Eyes луда работа,ама до 4-5 дни ще цъфне и там де.Уж по двойки излизали.
Моника да не сте поръчали братче,а  Party

# 369
Елфита,голяма красавица си имаше Simple Smile явно всички  са на вълна чупене и хвърляне,Владислав  дръпна купата с таратор от хладилника, стъпвал върху дръжките  на чекмеджетата  В кухнята и се набира да види какво има върху плота. Всичко се вади от шкафовете, научил се е да замахва и почна много да се спъва.Шляпам през ръцете,крещя,какво ли не ама полза никаква.Много  искам второ дете ,аз съм на почти 30 без 2 месеца и живи и здрави ще се замислим ,искам ми се да имат малка разлика  2-3год.

# 370
Ехеееее 3 страници сте изписали.Сигурно ще забравя да пиша по някоя тема,ама ще ме извините.
Относно храненето като грамажи - 220-250гр.
9:30 - закуска царевичен грис,овесени ядки, кус кус, елда, киноа, смлян кафяв ориз със сиренеи масло или с плод, редувам ги
13:30 - обяд от ДК
16:30 - следобед плодове
18:30- привечер супата отДК
21:00 - 220мл. к. м.
Прясно мляко още не съм давала, не знам даи ще е скоро.
Рядко се заиграва сама за повече от 10 мин. включвам я в ежедневните домакински дейности, много й харесва.
Ритуал за заспиване нямаме, след баня мляко, след него куку и от там в кошарата, завивам, целувам и излизам от стаята, често се изправя и говори, влизам слагам я да легне и пак излизам и заспива. Сутрин се буди към 7-7:30 взимам я при нас на спалнята и така още час, обикновено към 8:30 се събужда, тогава пускам бейби тв, ставам да приготвя закуската и се връщам при нея на спалнята, пия си кафето и слайдвам, тя гледа тв и така до 9:30.
За второ детенце вече си мечтая, но ще изчакаме поне две три години.
Елфи много сладко това Ванилово кремче Heart Eyes

# 371
Нашият ритуал е следния : Къпане, обличане на пижама, полагане в леглото, гушване на любимия му мечок, загасване на лампите и лека нощ  Mr. Green Да чукам на дърво до този момент никога не сме го приспивали. Или заспива директно или си дърдори 5-10 минути и е аут. Той много добре знае, че леглото му е за спане и нищо друго.

Аз малко извън темата: Има ли мами с хлебопекарни тук и може ли да ми препоръчате такава? Искам да е максимално мързелива  Rolling Eyes

Ема ли майка, която скоро планира да има още едно детенце? Simple Smile
ти? Mr. Green

# 372
Щукнала ми е идея да дам мед и орехи. Само,че не си спомням от кога можеше да се дава мед. Нещо ,което много ме тревожи - Бобо в края на всеки ред ребра( от долу) са мноого изпъкнали. Казах на док и тя каза,че е от недостиг на вит.Д.Та въпросът ми е някои от вашите мъничета има ли такива ребра? Недостигът на вит.Д не е ли рахит?

# 373
  • София
Аз съм му давала да близне мед. Иначе май след 2 год. го препоръчват. За орехи не знам,  помня чче освен алергени, ядките са опасни, защото може да инхалира парченце, а то не се разгражда и после белодробни проблеми. Не съм много сигурна де. В яслите им слагат смлени орехи в десертите.
А в дк на Боби блъскат яко чесън в манджите, ММ се потресе, той ччесън не вкусва. Grinning
Елфита, единия тестис не слиза хубаво, според док има и херния там. Знам, че се води лека операция, всичко съм изчела, но... Дано мине наистина леко и бързо и да му помогне на детенцето ми.

# 374
  • Пловдив
Тони,нормално е да се притесняваш.Ще мине всичко

Звезда,ми,търсим си един господин на място.Можем да се вземем  Laughing
Пляскането по ръката според мен е безмислено на тази възраст.Той не може да разбере защо го правиш.Най-вероятно ще започне да копира и той ще пляска децата на площадката.Аз не пляскам.Обяснявам,не че разбира,но все пак.Казвам НЕ-това вече горе долу май го схвана.Ако продължава,я отстранявам от нещото или махам нещото.Започва да плаче,но това е нормално

Орехи дадох,но не може да ги дъвче.Мота ги в устата и плюе.Отхапва с предните резци,но са много твърди,за да ги мачка с венците назад.Мед не съм,но вече може да се опита да се даде.Прясно мляко отдавна лочи.

Общи условия

Активация на акаунт