Празникът мина и замина, ЮЛЧЕТАТА навършиха една година! :)

• 76 460
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Едно слънчево ноемврийско здравейте и от нас  Sunglasses, половината от деня (по-топлата) сме навън с кратки прибирания за памперс и това-онова. На това хубаво време как и аз искам на припек, като не знам каква зима ни чака ... Да, поопустява темата и няма как да е, то и нашия свят скоро ще се поразшири, социален живот, за някои работа, но поне до другия юли съм тук, после дано остава време.
Хубаво сте отворили темата инхалатори, сега е време. Бубата не боледува често, въпреки две хреми през октомври. Консултирах се с лекарката, посъветва ме ако решим все пак да си купим един ден, да вземем първо назаем, но задължително с нова маска, че се разнасят инфекциите лесно. Пък и по шум как ще ги подбирам, не знам. То тя шапка и ластик за коса не носи, камоли маска на лицето  Thinking.
Иначе биха ваксина, стана една подутина, компрес след компрес с риванол. Сега е по-добре, дори и Т не вдигна.
Иначе почти тича, но не смея без количка, все още си спи навън, пък то и ръце не остават за носене, да не говорим бутилка с вода, кърпички, одеалото, слънчогледа ми, играчки, трябва да се слагат някъде. Тя вече скърца от товарене.
Само ядки не давам още.
Чао за днес  bouquet

# 496
Благодаря на всички ви за отговорите. Елфита, благодаря специално newsm10. Както винаги идеално подготвена. Най-ценните съвети от теб ги имам bouquet Не се наложи да го ползвам, овлажнителя свърши работа, но за в бъдеще да съм подготвена.
При нас една и съща. Лош сън и кисело настроение известно време, но двата кучешки пробиха. Дано подремнем няколко дни, за да се порадваме на хубавото време. Количка не ползваме доста отдавна. Колелото върши чудесна работа, откакто сме го купили. Сега и то не е много актуално през цялото време. На дневен ред е детската количка с кукла вътре Laughing Да не ви казвам колко време ни трябва да стигнем до парка. Точно сме там и идва време да си тръгваме Laughing
Мисля, че Юлиянка питаше за цитрусите. Дано не бъркам, но вече така ми се спи, че не ми се връща да чета назад Embarassed Дадох киви и мандарини. И двете се приеха добре, вторите са направо хит. Нямам намерение да я ограничавам откъм плодове и зеленчуци. Захар все още не давам. Каня се да сготвя нещо и да капна вътре малко прясно мляко, да му опитва вече вкуса, защото при нас то остана. Ядки също не съм давала. Сега като се замислям ще взема да дам може би орехи. Не мисля, че ще е проблем, ако ги смеля с блендера? Някой давал ли е?

# 497
Ядки не съм давалаи немисля скоро,то дъвчене трябва,много са опасни къде могат да попаднат  Naughty
Аз влача количка,ама е зор понякога,неще,а за спане абсурд,не иска,то и тяяясна.Спи по веднъж и то в къщи.Прясно мляко има в кухнята му,аз лично го мразя и в нас не го предлагам.Нашия киви яде мн отдавна,как го раьхлабва  Joy идеално е,правя фрешове аз от плодовете.Давам и портокал,тия дни ще предложа и грейпфрут,цитрусите мисля,че са перфектни момента заради вит С-то.Аз пък с една хрема се влача  ooooh! МС след пристъпулката нещо се стопира с хиденето,а не е падал,все ръката ми търси,от два дни пак се пуска по-малко.Егати 1,4 стана вече.Има ли като нас?

# 498
Да аз питах за цитрусите-днес се престраших и дадох около 50-100мл разреден с вода фреш портокал .
Прясно мляко дадох първо в манджа и десерти и един път си пийна от чаша глътка,захар не прибавям към нищо,освен когато опита нещо което  съм приготвила е нас но не е често и в ДК слагат по малко.
Ядките дадоха орехите,но ние сме с 12 зъба и ги дъвче,за сега други ядки не мисля  да давам .Лека нощщщщ

# 499
  • Пловдив
Аз цитруси давам от 8-9 месечна възраст.Февруари,март дадох портокали,мандарини и памело.Ядки-орехи и кашу от тази есен давам.
Тара,ако ги смелиш ще избегнеш момента с дъвченето,което е добре.Аз й ги давам цели в устата.Тя има само 8 зъба,но ги премята там.Нещо като не може да го сдъвче идва и плюе в ръката ми

# 500
  • Пловдив
 bouquet
И аз да се включа.Давам прясно и кисело мляко отдавна.Фрешове сокове и т.н. не иска да вкуси пробвам,не иска.Само ябълка,банан парчета гриза.Пие само вода и чай от билки.
Ние спим още 2 пъти на ден сутрин от 10 до 12 и след обяд от 16 до 17ч.В количката не спи тясна му е иначе и аз в багажника съм помъкнала дъждобрани,чадъри,играчки,кофи,лопатки,топки и други занимавки,с които естествено играят другите деца  Laughing Той обича да рови с ръце в пясъка и да се люлее на люлката и понякога играе с чуждите играчки които са същите като неговите.
Извеждам го за малко сутрин и след като се наобядва сме навън до 16ч.Почти няма деца защото те по това време спят. Laughing То по-добре че сутрин и след 17ч си става студено при нас,а след обяд е едно слънце.И при нас нищо интересно голям зор докато преборим вируса,страшно беше почти месец първо хрема после за малко се оправи и вируса с Т и разтройство и кашлица и гърло,абе всичко.Преди няколко дни спря и кашлицата вече е здрав и готов за ваксина,само още малко ще изчакам.
Ами това е от нас  Hug

# 501
Малко шопинг инфо, на 20.11 в Хиполенд 25 процента намаление на всичко. Луд петък било.

# 502
Здравейте момичета!

Малко се позагубих и аз, но така ме завъртя ежедневието, че..абе знаете как е:)

За инхалаторите - ние имаме такъв отдавна (на омрон, ако е от значение) и съм много доволна. Дори при лек признак го включвам и според мен така по-бързо се оправя или направо стопирам вирусчето. Или поне така си мисля. Понякога много трудно седи, но го баламосвам и накрая на всяка инхалация му казвам "браво" и така се чувства оценен и доволен и при следващата инхалация е по-спокоен. Същият метод ползвам за физ. разтвор в нослето.

Времето е наистина вълшебно, жалко че скоро ще застудява, но пък..то си е луда работа това време.

Фрешове правя всяка сутрин за всички ни, на дребчо също му давам по 100тина мл. Най-често ябълки, круши, целина. Цитруси по-рядко,но давам.

# 503
  • Пловдив
 bouquet
Като чета за отзивите ви за инхалаторите,май и аз ще си взема.Като гледам обаче не всеки физ.разтвор става за тях.Оххх не знам.Имам желание да си взема,но не знам,може да не влезне в употреба.Ще помисля.Аз всъщност мисля от много време за това  Joy

# 504
  • Варна
Привет! И ние сме болни. Една седмица след като сложихме дълго онтлагания Синфлорикс цъфнахме с теч от сополи и зверска кашлица. Това естествено обостря рефлукса и от стомаха също тръгва нагоре, не е за разправяне! Не може да се спи.
Съжалявам, че послушах педи да не правим инхалация, че по-зле щяло да стане и кашлицата стана гадна,давеща. Снощи извадихме инхалатора и малката докато го види и почна да плаче, избяга в другата стая и само викаше Бууу неее. Незнаех, че имат такава памет. Ползвали сме го при единственото й боледуване преди 2 месеца само. След малко ще яводим на срешния да й чуят гърдичките за всеки случай пак. На всичко отгоре има малко кръвоизливче в окото и сълзи. Не знам механична повреда ли е, от хремата ли или от това, че вчера докато бесня падна и си удари главата в стената. Има синина на челото, но няма цицина, иначе е ок.

# 505
Здравейте в това това мрачно време,ние на пук на него всеки ден излизаме и сме се сами по площадките,обличам космонавта и го пускам по локви и игри,само вчера  имаше много силен вятър и се наложи да излезем и под наилона.
Давате ли на децата домашно приготвени сладкиши,аз се старая да избягвам но Влади ги обожава и по малко си хапва,а аз си ги права сладки,май е готов за нашето меню ама хич не ми се иска....докато мога ще спестявам някои неща по-вредни

# 506
  • Телиш/Плевен
Надявам се вече да няма болни и всички да са добре. Praynig

Юлианка, давала съм на Елица домашни меденки, но не мога да кажа, че й харесаха особено.

На Елица й остана последната ваксина, каним се през декември да й я сложим, дано да стане. Трябваше този месец, ама първо ММ беше болен, после аз, тя поне не се зарази, но все пак беше в контакт с нас и не ни се рискуваше. Успях да я опазя дотук и не е боледувала нито веднъж, но все съм нащрек, защото знам, че и този момент ще дойде. Confused Излизаме си иначе, но не е всеки ден.

И да ви покажа една от скорошните й снимки, бяхме за пръв път на гости на село (Телиш) и тя много се забавлява там:
Скрит текст:

# 507
  • София
Лале, много е пораснала, хубавица!

Да ви кажа как ме развесели моето Бобче. Той много обича да гледа разни животински телевизии, Animal planet, NG wild и подобни. Гледа и коментира, знаете, бау бау, пате, коте, конче, горе долу в тия категории разпределя животинките. И по едно време замълча детето. Гледам, някаква пустиня и една змия се вие по пясъка. Питам го какво е това. Помисли малко и реши "МАМА"!  hahaha

# 508
Приветско, комай лошото време ни намира работа вкъщи и няма време за форума  Wink. Дикато пишех ме изпреварихте, Лале и Тони, много сте бързи.
Юлианка, то и ние сме си сами навън, виждам себеподобни само в детската кухня комай. Какво става с кърменетою? При нас вече мнооого рядко. Два дена вече не иска.
Лале, растете и хубавеете. Марбела, вероятно сте оздравяли  Peace
Тони, да живее blizoo!
Покрай черния петък малката не намаза от намаленията, така и не стигнахме до набелязания мол. Но се отбих в аутлета на Колев и Колев и взех апрески под 30 лв. Намаленията на ботушките там бяха от 84лв. на около 52 лв., но и това ми беше в повече, вярно че са от естествена кожа. От друг магазин й взех ватирани боти от изкуствена кожа. Дано всичко влезе в употреба, поне ако нещо стане с едните да има резерва. Иначе намаления колкото искаш, най-осезаеми за дрешки в Пикадили (цени народни) и LC Waikiki - по 50%.
Тези два дена не сме се разхождали, нямаме лодка  Mr. Green. Дано да спира този дъжд, че е голяма влага и студ. Лека нощ.

# 509
Юлианка, то и ние сме си сами навън, виждам себеподобни само в детската кухня комай. Какво става с кърменетою? При нас вече мнооого рядко. Два дена вече не иска.

Две вечери не се беше сещал след  къпане да суче само сутрин съм 5,ама тази сутрин се навакса,но определено има надежда да се отказваме,но и аз не настоявам,иска ми се от самосебеси да станат нещата

Общи условия

Активация на акаунт