Отговори
# 330
  • Berlin
И аз за септември говорих с нашата лекарка, но мисля, че и сега е ок. Аз почнах вече, че се наложи.

# 331
Здравейте, на пръста на дъщеря ми стана нещо, като цепчица и леко надуто, но не я боли. На море сме и мисля, че се е порязала и се е възпалило от пясъка. Кажете моля ви какво да и взема да я мажа

# 332
  • София
Йодасепт би свършил работа.

# 333
Гледам, че малко по-нагоре сте обсъждали имуностимулантите. Има ли мами, които са давали Биозин http://apteka.framar.bg/30028370/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B7%D0%B8% … 100-%D0%BC%D0%BB- и какво е мнението ви за него. Препоръча ми го майка на често боледуващо детенце и сподели, че е доволна от този продукт. Има ли и други, които са го давали? Моят син е на 2,3год.

# 334
  • Berlin
Ох, ами аз съм давала Биозин кидс, но какво да кажа ... Давах го, докато малкият беше болен, вместо Изопринозин май. newsm78 Даже си изпи една опаковка детето, но при него разболее ли се, става лошо и не мога да кажа, че ми е помогнал по някакъв начин този сироп.

# 335
Аз миналата зима  давах Биозин,и малкият не се е разболявал сериозно,но ни го препоръча педито.

# 336
Можете ли да препоръчате добър детски стоматолог в София за дете на 3 години.

# 337
 Един бърз въпрос - малкия е на 4 и половина месеца и вече втора седмица вечер вдига някаква тъпа температура 37.2 - 37.3 . Венците му не са надути, няма признаци за зъби(поне видими) и температурата е само вечер, през деня си държи към 36 и нещо. Дали това е нормално? Има си настроение, всичко е точно, хапва добре кърма и по малко пюре. Само тази температура ме притеснява. Споделих с педито, а тя ми отговори, че може да е от много неща и трябва да го изчакаме за да видим. Обаче чакаме вече 2-ра седмица, никаква промяна. Моля ако има мами със същия проблем да споделят Simple Smile

# 338
  • София
anbibian, препоръчвам детската клиника на ЕО Дент. Всички са много мили и с опит с малки деца. Моето малко дете заспа на зъболекарския стол  Heart Eyes

Kiddo, щом през деня няма Т, не бих се притеснявала. Нормалната Т при бебета е до 37.2.

# 339
Мами ходих в една аптека и ми дадоха риванол за промовка и Банеоцин, за мазане, но на мен ми се струва, че пръста полилавя и има малко гной, в мен имам ихтиол. Мога ли да намажа пръста с него при положение, че сме на година и три месеца?  На море съм и няма как да отида на лекар

# 340
Petit 21, това че сте на море не означава, че не можеш да намериш болница, нали и там има местни хора, и те се лекуват. Така както описваш ситуацията, на мен ми се струва, че е добре да се види наистина от доктор!  Naughty

# 341
  • София
Задължително отидете на лекар. Не отлагай. Не може да няма лекар наблизо. Голямото ми дете претърпя мини операция за отстраняване на гнойта и набралата тъкан след безобидно одраскване на палеца в пясъчник. Но при него много бързо се поду пръстчето.

# 342
Сега я намазах с крема ще видя до утре как е и ще потърся лекар ако трябва. В някой спешен център ли трябва да отида? Някой да ме опъти за Поморие?

# 343
  • Cyberspace
Искам да попитам нещо и за да успея да обясня по-подробно ситуацията, май няма да е много кратко и ще е много... Ъ-ъ-ъ... Повръщащо Grinning Сори, но наистина ми трябва странично мнение.

Скрит текст:
Та, така. Синът ми е на година и седем месеца. Нормално ли е често да му се повдига? По принцип винаги му се повдига, докато яде, понякога и повръща по малко, но го отдавах на факта, че не дъвче достатъчно храната, въпреки, че най-често е пасирана, поради простата причина, че той самият отказва храна с парчета. Не го и насилвам, предлагам и като откаже - пасирам, защото обира парчетата в устата си и ги плюе. А след няколко такива хапки, директно отказва да се храни. Преди месец-два се случи нещо интересно за мен. Яде супа с картофи, но не ги пасирах, след това на обяд заспа. Събуди се и започна да повръща. Повръщаше много пъти и все парчета картофи. Накрая вече толкова му се повдигаше, но нямаше явно какво да върне вече... И доста време така. Накрая се мъчи-мъчи, извади и последното парче картоф със вече стомашни киселини и изведнъж всичко сякаш спря. Стана, започна да си яде солета, взе си водата и започна да пие. Светна ми, че може наистина да е от парчетата, но и ММ и педиатърката бяха убедени, че е някакъв краткотраен вирус. Както и да е - мина и замина. Обаче на него все така му се повдига при хранене, дори с пасирана храна, на малки хапки и с често пиене на вода. Сега обаче от може би две седмици, забелязвам, че му се гади без да яде или да е ял скоро, без да пие вода или да си бърка в устата, примерно. Просто си седи и му се повдига. При това все повече зачестяват, не му ги броя за деня, но са десетки пъти. Утре ще звъня на гастроентеролога за час за преглед и съвет, но докато се видим ми се иска някой още да ми даде мнение, понеже всички ми повтарят, че се вживявам излишно

# 344
  • Северозапада
Добре си направила като си записала час при гастроентеролог. Майчиното чувство никога не лъже. Моето предположение е рефлукс - клапата на стомаха се отваря и връща стомашни скокове, по-популярно като "киселини".

Общи условия

Активация на акаунт