Отговори
# 540
  • София
Моят е на 9 месеца и половина. Още не съм учила да яде сам с лъжица, смятам, че е малък, а и покрай зъбите не иска да яде нищо.
На гърне го сложих някъде около края на 7-ия месец, в началото на 8-ия. Но съм на мнение, че преди година и половина-2 бебетата не схващат много идеята на цялата работа.То просто си седи там където си го сложил, след което развива нещо като навик/рефлекс да си върши работата там.Но като осъзнато ходене до тоалетна, казване и търсене на гърнето...малко съм скептична.
Моето е съгласно да седи там, защото още не мърда особено  Laughing А го сложих толкова рано, защото от 7-ия месец започнах да ползвам многократни пелени. За 2 седмици ползване, той отказваше да ака там.Стискаше и се изака 2 пъти за тези 15 дни, в мига, в който го събличах гол. Затова реших да го пробвам на гърнето и го направи след половин минута  Laughing От тогава ака там, понякога пишка.
Но мисля, че като стане по-подвижен и непослушен може и да се откаже.

# 541
Моят е на 9 месеца и половина. Още не съм учила да яде сам с лъжица, смятам, че е малък, а и покрай зъбите не иска да яде нищо.
На гърне го сложих някъде около края на 7-ия месец, в началото на 8-ия. Но съм на мнение, че преди година и половина-2 бебетата не схващат много идеята на цялата работа.То просто си седи там където си го сложил, след което развива нещо като навик/рефлекс да си върши работата там.Но като осъзнато ходене до тоалетна, казване и търсене на гърнето...малко съм скептична.
Моето е съгласно да седи там, защото още не мърда особено  Laughing А го сложих толкова рано, защото от 7-ия месец започнах да ползвам многократни пелени. За 2 седмици ползване, той отказваше да ака там.Стискаше и се изака 2 пъти за тези 15 дни, в мига, в който го събличах гол. Затова реших да го пробвам на гърнето и го направи след половин минута  Laughing От тогава ака там, понякога пишка.
Но мисля, че като стане по-подвижен и непослушен може и да се откаже.
Благодаря за отговора!  Hug

# 542
  • София
Майчета, на каква възраст започнахте да учите детето да яде с лъжичка само? А кога поставихте на гърне? Нашето дупе е мъничко и като я поставя хлътва в дупката и е неудобно, след което нормално започва да плаче. На 8 м. и половина е бебка.

За лъжичката - от момента на захранването, за да свиква. Страшно мазане беше в началото, но бързо свикна.

За гърнето нямам мнение, никога не сме го слагали.

# 543
Мами, моля за помощ, отново. Ноктите на краката винаги са ни били трудни за изрязване, но този път забелязах, че този на палеца се е врязал в кожата и пръстчето му се е надуло. Започнало е да бере, защото когато го изрязах изтече малко гной. Знам, че трябва да го мажа с нещо да го издърпа, но се сещам само за йодасепт. А той дали е безвреден за бебета? Моля дайте съвет как да действам или направо да бягам при педито. Почти на 6 месеца сме.

# 544
Мами, моля за помощ, отново. Ноктите на краката винаги са ни били трудни за изрязване, но този път забелязах, че този на палеца се е врязал в кожата и пръстчето му се е надуло. Започнало е да бере, защото когато го изрязах изтече малко гной. Знам, че трябва да го мажа с нещо да го издърпа, но се сещам само за йодасепт. А той дали е безвреден за бебета? Моля дайте съвет как да действам или направо да бягам при педито. Почти на 6 месеца сме.
     Бягай при педито. Peaceо

# 545
И аз така мисля, че трябва да направиш. Имам такъв проблем моя нокът е така и е мн гадно и се боря вече да го оправя доста време. Отивай, докато не е станало по-зле.

# 546
Не ми се искаше да го разкарвам в това грипозно време но по добре да не си играем.
Иначе и на мен ми се е случвал този проблем и направо си го изрязвах с нокторезачката и след това йодасепт, мина ми за два дена. Не боля много  Mr. Green

# 547
Здравей, Sea breeze!
Не знам колко е голямо твоето детенце, но ако е на пюренца може да му слагаш 1/4 ч. л. кокосово олио в плодовото пюре - мазнината в храната спомага изхождането, както и авокадото и 1/4 ч. л. г(х)и в зеленчуковите пюрета. Облекчаващи пюрета са тези от сливи, праскови и круши. Повече вода. При малкия на два пъти се наложи и поставихме 1/2 клизмичка Релаксит - след консултация с педиатъра (за деца над 3 години се поставя цяла) - помогна му. Надявам се да съм била полезна.
Благодаря. На два месеца е бебчето и е изцяло на кърма. Кърмя на поискване, но общо взето спазва интервал от около два часа, с по-голяма нощна пауза. Пишка нормално и наддава добре. От това, което изчетох често се случва при кърмачета на тази възраст да не акат по два, три, четири, пет дни дори. Както и че не е запек, ако изпражненията не са сухи и твърди, а те не са. Но не знам как иначе да го нарека - той просто не може да се изака сам. На четвъртия-петия ден не издържам да го гледам така и му правя клизмичка, за да му олекне. Напъва се, плаче, пръцка, но нищо повече. Накрая отказва и да суче и е ужасно неспокоен. Педиатрите (посетих трима) само ме объркаха с противоречивите си мнения. Един ми казва, че е нормално и няма нищо притеснително, друг ми се кара, че мъча детето и повече от два дни не трябва да се допуска да не се изходи. Предвид възрастта му не са много средствата, които мога да приложа (гимнастиката и моята диета също не помагат). Затова опитах и с чайчето, но вече пети ден го пие без резултат. Ако някой има опит и идеи Tired?

# 548
Моето дете се разхлабва ужасно много от круши. Вкарай малко повечко в диетата си, сега им е сезона. Дано помогне!  Hug

# 549
  • Северозапада
Моето дете го бях "разстроила" без да искам с по една Активия на ден  ooooh! Може да пробваш, ако консумираш такива млека.

# 550
Моето дете се разхлабва ужасно много от круши. Вкарай малко повечко в диетата си, сега им е сезона. Дано помогне!  Hug
Ям, ям... Каквото мога - плодове, овесени ядки, нищо запичащо. На мен как ми действа - не е истина Embarassed! Чак се чувствам виновна, че при мен има ефект, а при него не.
Добре, тази вечер съм на Активия и круши:)

# 551
Щом бебето ти е изцяло на кърма, не се притеснявай толкова. По - тревожно е, когато е на
смесено хранене. И при моите две деца имаше такива периоди, нищо не съм им давала като лекарство. Но това важи за кърмените бебета.

# 552
  • Пловдив
Кидо,не се притеснявай,леко изрежи това което е впито и всяка вечер слагай на нокътя памук с риванол и отгоре лейкопласт.За ден-два всичката гной ще е изчезнала гаранция  Peace

# 553
Кидо,не се притеснявай,леко изрежи това което е впито и всяка вечер слагай на нокътя памук с риванол и отгоре лейкопласт.За ден-два всичката гной ще е изчезнала гаранция  Peace

Вече го изрязах и протече маклйо гной, но дали е безопасно да го мажа с такива неща?

# 554
  • Северозапада
С риванол няма проблем да го мажеш. На мен ЛЛ ми каза още на първите ваксини на 2 м. да сложа компрес с риванол. За другите мазила не знам. За Йодасепт, сега погледнах, "да не се прилага на новородени и деца до шестмесечна възраст". Не може ли по телефона да попиташ лекаря на детето?

Общи условия

Активация на акаунт