Частни училища - информативна тема 8

• 64 395
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Онна това си е тове мнение. Естествено, че манджата за теб ще е пресолена.  Mr. Green Аз нямам какво да преживявам, нито да терапевтирам
Скрит текст:
(много си злобничка)
, защото всъщност след чути доста мнения и информация и след като видях теста, дружно в къщи взехме решение, че е велик късмет неприемането ни.  Mr. Green Направиха ни услуга. Има една стара тема (Мецан ми я показа) където пак пишещите отрицателно за това училище са замеряни с камъни.  Mr. Green

Настоящата психоложката е дилетант и кръгла нула - това е твърдо! Има деца, чиято адаптация е проблем и този проблем не се решава дълго време от училището и психолога - това също е факт! Мога да ги посоча и поименно, но изобщо не е морално. Има доста връзкари - това също е неоспорим факт. Мога да посоча поименно поне няколко примера. Също мога да посоча поименно и няколко примера на хора, които след като са получили отказа и са водили разговор с Керкова са получили оферта. Бройката на тези примери нарастна от един в края на януари до четири в момента. Това са все познати на мен или на мъжа ми, които в случая нямат абсолютно никакъв интерес да лъжат.  Grinning

ТришаР не са ЕЖК всъщност, но който умее добре да отсява написаното ще рабере.  Wink А въпросната Даниела доколкото помня всъщност беше скандализирана от училището и по точно от психолога още на етап изпит. И не искаше и да уче за СС след това. Детето и не е учило в СС.

За ПБ смятам, че на този етап не ти е подходящо за местене на детето. Няма да покрият нивото му и да го надградят. Училището според мен се развива тепърва и това ще даде отражение на деца, които сега са 1-ви клас.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2015, 19:48 от Анонимен

# 661
Блис, може да бъркам името, ник с Д беше, детето е било там и е преместено.

А за местенето на моето дете (от което засега съм се отказала), когато го мислех, то беше в посока ПЧМГ и СМГ, а не в друго ЧУ с подобен профил Simple Smile Кажи все пак, по-големите класове в ПБ целодневно ли са като в СС или са като в ПЧМГ до обяд/ранен следобяд?

По повод психоложката, само да вметна, че тази, с която ние сме контактували се е върнала от майчинство Simple Smile Ще кажа като старите баби, Господ здраве да и дава! Помогна на детето и семйството ни в доста трудна ситуация. В интерес наистината и тя е не от най даващите информация, след разговор с детето, продължил 2 часа и двамата като ги питах какво е било и какво са правили и двамата само отговриха: "Ми, поговорихме си" ...

Последна редакция: чт, 17 сеп 2015, 19:52 от ТришаР

# 662
Блис, може да бъркам името, ник с Д беше, детето е било там и е преместено.

А за местенето на моето дете (от което засега съм се отказала), когато го мислех, то беше в посока ПЧМГ и СМГ, а не в друго ЧУ с подобен профил Simple Smile Кажи все пак, по-големите класове в ПБ целодневно ли са като в СС или са като в ПЧМГ до обяд/ранен следобяд?

Доколкото знам са целодневно като в СС. До 16,30 ч.

# 663
Добре, не ви ли притеснява, че така детето няма да се научи да учи самостоятелно? Да разказва примерно урока по география, да има ангажимент всеки ден да пише домашно и научава урок/ци? Сега домашното е само за уикенда, веднъж в седмицата и пак на моя синковец му се струва много и го мързи Simple Smile

# 664
Изкушавам се да попитам: а какъв е случаят?
Защото цитираните случаи много наподобяват написаното от Мецан (да го премем условно за една метафора Wink )...

Интересно, защо когато стане дума за Света София, някои потребители предпочитат да четат избирателно и се върти една и съща мантра - как всички в това училище са 'по-равни", как децата там са подложени на тормоз, играят си с бъдещето им и т.н.
Когато обаче се изрази мнение различно от горното, то бива заклеймено като "тролско" и въпросния родител, осмелил се да каже добра дума за училището бива обвинен, че заблуждава и едва ли не откровено лъже.

Е мога да ти кажа какъв е нашия случай, въпреки че съм го споделяла в една от старите теми.
Детето ми отиде с идеята да види дали ще и хареса. Не сме я готвили специално, отиде със уменията си придобити основно в ДГ. След пробния ден детето каза, искам в това училище (за нас Света София беше резервен вариант), разказа подробно какво са правили, какво са я питали, какви игри са играли, какъв е бил обяда. Прибра се усмихнато и весело.
Детето го приеха в Света София и при нас и съдбата реши къде ще я запишем - не я приеха в училище номер 1 в нашия списък.
И за да няма недоразумения - съвсем нормални работещи хора сме. Нямаме собствен бизнес, "наемни работници" сме, личната ни кола е на 10+ години, нямаме познати в министерства или в училището.

Имаше по-напред въпрос за помагалата - в Света София всички помагала, тетрадки, водни бои, лепила.... се осигуряват от училището. От нас поискаха единствено комплект моливи и екип за спорт.

Понеже се обръщаш към мен, а обобщаваш, което си е доза манипулативно, ще кажа, че лично аз почти нищо от горенаписаното обобщение не съм произнасяла, още по-малко като мантра. Напротив, споделих какъв ни е "случаят".
Странно обаче, само 1-2-3 потребители, в т.число Блис, реагираха адекватно - с възмущение и/или любопитство, примерно. Странно ми е, че конкретно описаното от мен не изненада никого, беше почти подминато Simple Smile, не предизвика нормалното любопитство и въпроси, понеже си е доста скандално. Все пак, нали пишещите тук са все родители, заинтересувани за доброто на децата си.

Някой казва - има нещо гнило. Вместо това, всички тръгват да ни убеждават как при тях нямало връзкарство, колко обикновени и нормални хора били, а децата им изобщо не са били подготвяни. Като защитна реакция ми е.
Обаче по-същественият въпрос е КАК изобщо се допускат подобни случаи (немалко при това!!) от едно училище с претенции за принципност и престиж?! Нали в кацата с мед и една-две лъжици са достатъчни, та да я развалят?! А децата ви са в тази каца, образно казано...

Да, нашето дете също се върна весело, каза, че й е било лесно и всичко си е направила, хареса й училището. Разговорите с учителките бяха повече от добри и обнадеждаващи. Дотам. После - настъпи пълна каша...

И да, ние също имаме приятели с дете там, страхотно дете, между другото, но знаем също така, че второто им дете, което не успя първоначално, постъпи изненадващо, след като и те си знаеха, че не е съвсем за там (не защото не е умно). Да не говоря, че и аз ако се бях напънала, можех да задействам връзки или протекции, да го кажем, пред директорката, дори имаше предложения от ентусиасти Simple Smile НО: Първо, това дълбоко ме отблъсква; Второ, не искахме влизането в СС да се случи на всяка цена, трето - не на ТАЗИ цена.

# 665
  • София
Разбира се, аз съм злобничка и лично ангажирана, а ти си добронамерена и мила. Зелените човечета са бонус към конструктивните мнения. Но ако искаш нещо за мен да ми съобщиш, можеш да използваш лични, защото няма нужда да изместваме темата към моята личност.
Аз поименно мога да посоча примери за деца приети в Петър Перон, Българско школо и Немското посолско училище след разговор с директорите. И?
Достатъчно негативни мнения има за "Света София" и категорично не мога да се съглася, че написалите ги са замеряни с камъни. Напротив, аз оставам с впечатление, че ха си написал нещо положително, ха са те обявили за клакьор.
И по-рано бях писала, че нямам лични впечатления от новата психоложка на Св.София. Но от предишната, която сега е по майчинство имам много добри и положителни. Но пък, от родители на "стари" ученици знам, че първата година когато са сменили предишната психоложка също е имало много негативни мнения от родители спрямо новопостъпилата. Та може би и на тях - въпросните психолози  им е нужен един период на адаптация и определено има и потърпевши от това.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2015, 20:09 от Onna-bugeisha

# 666
Разбира се, аз съм злобничка и лично ангажирана, а ти си добронамерена и мила. Зелените човечета са бонус към конструктивните мнения. Но ако искаш нещо за мен да ми съобщиш, можеш да използваш лични, защото няма нужда да изместваме темата към моята личност.
Аз поименно мога да посоча примери за деца приети в Петър Перон, Българско школо и Немското посолско училище след разговор с директорите. И?
Достатъчно негативни мнения има за "Света София" и категорично не мога да се съглася, че написалите ги са замеряни с камъни. Напротив, аз оставам с впечатление, че ха си написал нещо положително, ха са те обявили за клакьор.
И по-рано бях писала, че нямам лични впечатления от новата психоложка на Св.София. Но от предишната, която сега е по майчинство имам много добри и положителни. Но пък, от родители на "стари" ученици знам, че първата година когато са сменили предишната психоложка също е имало много негативни мнения от родители спрямо новопостъпилата. Та може би и на тях - въпросните психолози  им е нужен един период на адаптация и определено има и потърпевши от това.

Онна ти искаше да съобщиш нещо публично за мен и го направи. Не се измятай и не се опитвай да да ми прехвърляш отговорността за непочтената, неморална и показваща елементарна култура, реплика. Няма как да ме приканиш да мина на лични след като лично си избрала да започнеш същото нещо публично. Да злобничка си. Мина на личностни нападки, което само показва липсата ти на аргументация.  Mr. Green

Посочи! Аз нямам илюзии за Шотева, нито съм твърдяла, че приема в ПБ е на 100% принципен. За разлика от твърденията ви за СС.  Mr. Green Това училище приема само по резултати от изпита и без никакви протекции. Няма връзкари и всичко е чудесно. И корабче плува в окото ми.  Grinning

Няма случай в който се пише негативно за СС и да не си се появила ти, Жасмин(Луси) и още неколцина и да не сте обяснили, че пишем така защото не са приели децата ни.  Mr. Green И че с вашите деца такова нешо няма, а вие най-добре знаете защото познавате нещата от кухнята. Всичко друго е ЕЖК.  Mr. Green

Аз за психоложките на СС говоря само в качеството им на изпитващи при подбор. И честно казано след тяхна грешка на никой родител няма да му пука изобщо всъщност колко време им е трябвало да се аклиматизират, донаучат, свикнат с обстановката и т.н. Ролята им е такава, че не следва да допускат грешки защото тези грешки влияят върху съдбата на дете.

Как би коментирала случая със summmertime. Ако това беше се случило с моето дете буквално щях да ги "взривя". Няма начин да остане безнаказана такава "грешка". Това все пак е психика на дете на 5 г. И никой няма право да си играе с нея безнаказано. С подобни примери за безпринципно поведение на това училище само показват какво е нивото им на мислене за децата. Вероятно това обобщение не важи за всички учители. Например учителката, която препитаваше дъщеря ми беше супер симпатична и с явно неудобство реагира на нашето учудване за корекциите в теста.  Mr. Green Но това е обобщение за ръководството на училището. Един познат обобщи за нея(познавайки я доста отдавна): тя е хиена, която не би се спряла пред нищо.

summmertime и при нас имаше желаещи да ни свържат с директорката. И ние се отказахме по същите причини. След като минава време и събираме все повече информация смятам, че е късмет случилото се и е било за добро.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2015, 21:11 от Анонимен

# 667
  • София
Щях да ти напиша нещо, Блис, и реших че няма смисъл. Съгласана съм с теб напълно. По всички въпроси.
Цунки и гушки  Hug

# 668
Щях да ти напиша нещо, Блис, и реших че няма смисъл. Съгласана съм с теб напълно. По всички въпроси.
Цунки и гушки  Hug
Ако пак ще ме обиждаш няма смисъл да. Изложи се достатъчно. А и по темата няма с какво да ме изненадаш.

Да спиш в кош и да сънуваш грош ... Hug

Последна редакция: чт, 17 сеп 2015, 21:05 от Анонимен

# 669
Наистина няма смисъл повече да го дъвчем това училище!
Онна, нито ще убедим Блис, че училището е хубаво, нито тя теб ще убеди колко е зле, особено пък точно днес, когато им е бил толкова страхотен деня там и е било празник Simple Smile

# 670
Наистина няма смисъл повече да го дъвчем това училище!
Онна, нито ще убедим Блис, че училището е хубаво, нито тя теб ще убеди колко е зле, особено пък точно днес, когато им е бил толкова страхотен деня там и е било празник Simple Smile

А няма. Що да няма?  Mr. Green Има смисъл за следващите поколения кандидатстващи. Няма смисъл за нежелаещите да се пишат лоши отзиви за него.

# 671
Ами добре, ако още нещо ново и лошо някой познат ти разкаже, може да го споделиш с нас  Confused От толкова хиляди хора, дето познаваш с деца в това у-ще, пък как един не е доволен и като не са хепи, за чий си държат децата там?!?!?!? Ако детето ми не се чувства някъде добре и/или аз не съм доволна, бих действала на секундата, а не да ходя и да се жалвам на Блис, ма на, хора всякакви....

# 672
Всъщност какво правят психолозите в тези училища? Освен да подготвят част от подборната процедура и предполагам да съдействат при конфликти, имат ли някакви общи занимания с децата?
Ние също имаме психолог /млад мъж/,но за първи път го видях на първия учебен ден и то случайно ми го представиха.

# 673
  • София
Изкушавам се да попитам: а какъв е случаят?
Защото цитираните случаи много наподобяват написаното от Мецан (да го премем условно за една метафора Wink )...

От наблюденията, които имам върху училището /вече 10 години, с едно завършило го дете и второ - понастоящем там/, правя извода, че случаят не е такъв защото:

Болшинството от родителите не са, да ги наречем, "масово известни" /имам предвид, напр. политици, високопоставени държавни служители, общоизвестни големи бизнесмени или популярни в публичното пространство личности, които се предполага, че разполагат с голям властови и/или PR ресурс/, а просто интелигентни и добре реализирани в професионалната си сфера хора. Напр. в класовете на децата ми, родителите бяха/са: юристи, лекари, икономисти, хора, работещи /не собственици/ в банки, фармацевтични компании или имащи свой, в повечето случаи, не особено голям бизнес.  Всъщност, за всичките тези години, се сещам само за няколко деца общо /бивши или настоящи възпитаници на училището/ на общоизвестни хора: Плевнелиев, Емил Кюлев, Елена Петрова, Стефка Костадинова, Антон Станков и още един политик, за чието име не се сещам /не, че има нещо лошо да има деца на политици и известни или богати хора, нито може да се направи някакъв извод от това/. Може и да пропускам някой, но така или иначе, болшинството родители не са "по-равни" и не разполагат с някакви възможности за влияние , за да може да се приеме, че са вкарали децата си в училището "по втория начин". Наред с това, имам две познати семейства, със значително по-големи финансови възможности от нашите, чиито деца не бяха приети. Нямам и спомен, някой да ни е питал при кандидатстването какво работим.

Та, на база тази информация, придобита от лични наблюдения, казах, че случаят в СС не е такъв /т.е., че децата не се избират според влиянието и/или парите на родителите си/. Не твърдя, че няма изключения, както каза Блис и не мога да го твърдя, тъй като не съм "в кухнята" на училището.

В интерес на истината, никога не съм знаела какви тестове правят на децата за ПУК и как точно правят подбора. На въпроса "Какво правихте днес?" /след деня, прекаран в училището/ и двете деца отговориха: "играхме, рисувахме, обядвахме и решавахме някакви лесни задачи". За точки и психологически тестове разбрах от тази тема. От училището просто ми казаха, че са приети /поне така беше до преди 5 години/ и аз не съм се интересувала какви тестове са правили. Затова, не знам как се прави подбора, но впечатленията ми са, че е като цяло успешен - създават се хубави и задружни класове, децата се справят на доста близко ниво /разбира се, не еднакво/ и няма някакви междуличностни конфликти или изцепки /или поне аз не съм чувала за такива/. Това не означава, че не с допускат грешки при подбора.  Със сигурност има такива и няма как да няма. Все пак, това са 5-6 год. деца и не можеш със сигурност да предвидиш как ще се развие това дете на база един ден впечатления от него. Та, със сигурност има неприети деца, които биха се справили чудесно и биха се чувствали прекрасно в училището. Има, макар и рядко, и приети такива, които в последствие не се справят. Имам две познати деца, на които договорите не бяха продължени поради тази причина - едното след ПУК, а другото  - след 3 клас. Но впечатленията ми са, че подборът с прави според децата, а не според родителите и като цяло е добър.

Стана малко дълго, но попитахте Simple Smile

Абсолютно същото се случи при нас тази година.

# 674
Всъщност какво правят психолозите в тези училища? Освен да подготвят част от подборната процедура и предполагам да съдействат при конфликти, имат ли някакви общи занимания с децата?
Ние също имаме психолог /млад мъж/,но за първи път го видях на първия учебен ден и то случайно ми го представиха.
Имат един час седмично с психолог.

Общи условия

Активация на акаунт