Частни училища - информативна тема 8

• 64 402
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Абсолютно не е задължително всички деца да ходят на състезания, особено пък по математика. А и въобще не е нужно училището да провежда състезанията. Децата и родителите с интереси в тази област ще научат къде и кога се провеждат.
Аз, още от сега виждам, че дъщеря ми определено не е математически "тип". Много добре правя разликата между нея и брат ѝ на същата възраст.
"Азбуки" много ми допадат и имам голям интерес към тях. Първият ни избор е училището на батко ѝ, но смятах "Азбуки" за резерва, ако все пак не я приемат там. Неприятно ще бъде ако обявят нулев прием за външни деца, които не са посещавали тяхната детска градина. Дано да отпуснат малко бройки и за такива.

# 16
Онна, всичко зависи от броя на децата, които минават от ДГ нагоре. Ако има отказали се, заминали за чужбина и пр. ще обяват и прием.
Тази година имаше прием за деца във втори клас, например.
Мисля, детето на съфорумка е сред приетите.

# 17
  • на път
 Onna-bugeisha  Hug,
Благодаря за темата.
Аз търся активно частна занималня или спортна школа за децата, но с възможност да се ползва в определени дни и периоди. Намерила съм тенис за малкото и английска занималня за големия за следващата седмица, но за после  newsm78. Нямаме баби, а ни ми се иска да ги влачим с нас постоянно на работа или да скучаят по домашному.

# 18
  • София
Благодарности за темата!

И моята информация е че в Азбуки Jump Math системата ще я изоставят. На мен ми обясниха че системата е страхотна, но ако се преподава от математици защото могат да се разработват задачи и да се усложнява материала, което началните учителки не могат да правят.

Относно сигурността: за детската градина достъпа е с чипове, а за 2ри корпус има в момента жива охрана и вратите са си отворени тъй като големите деца от гимназията свободно влизат и излизат. Предполагам че като ги преместят в техния корпус това ще се промени.

Аз един път като ходих и останах с много добро впечатление защото отиваха на зелено училище децата 1-3 клас и единия учител който беше с тях беше по английски (британец) и той си им говореше и те спокойно си говореха с него.

Директорката е спокойна, млада и много добро впечатление остави у мен. Мисля че е и голям плюс че е дъщеря на собствениците, тоест има огромен интерес нещата да се случват добре.
пиша от телефона.
прескача ми текста, т.е. не мога да прочета подробно. На едно състезание по шах се заговорих с един татко на дете от 1 клас...ами бяха много по- назад от моят син ПУК и за състезанията по математика не бяха и чували...общо взето таткото смяташе , че децата изостават на фона на останалите.
Не изостават. Имам 3 познати деца прехвърлени във 2 клас от Климент Охридски, а там доста ги напъват да учат. Постигат с много по-малък стрес сходните резултати. Много ЧУ нямат интерес да пращат масово учениците си по състезания. Не знам как е в Азбуки, но в Дрита например само деца изявили желание се подготвят за това. и така ми се струва по-редно - не всеки има математически наклонности и желание да задълбава в математиката допълнително, особено пък на тази възраст. Все пак състезателната математика не е част от задължителното обучение.
За Джъмп мат - учила е дъщеря ми и по този метод и по стандартния, и състезателна математика и имам някаква база за сравнение. Джъмп мат е ориентирана към средностатистическия ученик, по-скоро е за деца, които по-трудно усвояват. Много е важно да се прилага точно така, кактпо трябва, което в нашето училище не се правеше. Несъвместима е със състезателната математика, защото нещата са на много по-ниско ниво.

# 19
  • София
Д_Ива, нямам представа колко са големи децата ти, но на нас много ни допадат градските лагери на Атмосфера спорт
Каси, дано да има и такива деца в такъв случай!

# 20
  • на път
Д_Ива, нямам представа колко са големи децата ти, но на нас много ни допадат градските лагери на Атмосфера спорт
Каси, дано да има и такива деца в такъв случай!
Hug
Благодаря, точно в този диапазон са - на 7 и 11 години.

# 21
  • Sofia
И аз споделям мнението че състезанията не са за всеки и това не ми е критерии при избора на училището. В градината видях учебници по които се занимават... Най-различни и пълни с логически задачи, финна моторика и др. Имат и библиотека с английски книжки.  Имат и интерени часове в програмата които са "взети" от западните училища (circle time, час на добродетелите... Или нещо подобно беше).

# 22
Билингвистичното обучение е залегнало в основата и на трите образователни степени, които съставляват учебен комплекс Азбуки. Не само нейтивспикър говори на децата на английски. В ДГ са двама учители и единият комуникира с децата на англ., другият на български.
Като идея имат общо със Свети Георги. Поне моето усещане от атмосферата е такова. С тази разлика, че някак в Азбуки личното участие на Красина Андрич е много осезателно и прави повече от добро впечатление.
Децата са близки с учителите си, без да се преминават приемливите граници. Обръщението е Мис+малкото име. Има и чужбински Simple Smile деца, което също спомага за усещането за мултикултурна и мултиезикова среда.

# 23
Може ли малко да ми разясните. От сайта им виждам, че става въпрос за градината и основното училище на гимназия Иван Апостолов?
Тази година ще има 4 клас, т.е. основното училище е т 3 години. Признавам си не съм го следила и проучвала това училище. Хич не ни е удобно.

И още нещо. Аделина ти спомена Детската Академия на Науките. Загледах я преди месец и ми звучи много интригуващо. Имате ли отзиви и някакви впечатления от близки и познати? Изобщо за всичко - качество на занимания, организация...

# 24
Или аз не пиша ясно или вие не четете с разбиране, не знам...аделина, от къде тези любезни квалификации, опс сравнения на децата със състезателни коне? Много грубо. По същество, синът ми е ПУК, беше миналата година, ходи на състезания по шах и математика за 1 клас, т.е.с по-големи деца. На турнир по шах се заговорих с баща на дете 1 клас, оказа се, че са много по-назад с материала от синът ми ПУК. За състезания по математи

# 25
Бащата дори не беше чувал за състезания по математика. Детската академия и аз мисля да я пробваме тази година, да видим как ще се синхронизира с тренировките по шах, миналата година имаше някакво засичане.

# 26
Предвид че не намерих алтернатива на курсове по математика за деца преди училищна възраст, дадох шанс на Академията. Не ми импонира на усащането за курс по математика, изкарахме една част и дадох шанс на съпруга ми да прояви таланта си на преподаващ математика.
Обаче! аз моето дете на състезание преди втори срок на трети клас няма да пусна. Снощи с наглеждането на баща си реши ЕК от 2014 г., ясно- на самото състезание може да не направи нищо, но мисълта ми беше, че има ли данни за състезател, курсовете може в първите години и да се пропуснат.

# 27
Не е точно така, състезанията тренират много качества в детето. Той и моят син е добър в решаването, но се дъни в подробностите, или поправя или грешно пренася или...едно състезание иска комплекс от качества, които могат с времето да се тренират, усвоят, затвърдят. ..

# 28
Благодаря за темата!

При моята дъщеря забелязах, че на състезания, които не са в училището й, е леко уплашена и след това не се чувства добре.

# 29
Всеки съди от опита си. При моето голямо дете изигра лоша шега- пренапрегна се и накрая се омаза.
Да се върнем на основната тема обаче, че на Мецански правим забележки, а ние го следваме.

Общи условия

Активация на акаунт