Частни училища - информативна тема 8

• 64 413
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
За АЕА моите впечатления също са само от лятното училище. Ще допълня казаното по-горе: храна може и от вкъщи да се носи; ако е далеч от дома, транспортът доста изморява децата (синът ми да пътувашк по час и половина и се прибираше скапан); говори се само на английски, вкл. и в коридорите в междучасията (поне имаше такова правило преди да вземат бг лиценз).

# 361
Интересувам се от 3 частни училища, за дете в 6 или 7 клас/зависи/. Има ли майка с дете/деца в някое от от следните  - "Лотус', ''Джани Родари', 'Артис''?

# 362
  • София
"Джани Родари" е основно училище и съществува отскоро. Най-високият клас, който имат към момента е 3-ти, т.е. отзив за 6-ти и 7-ми не може да бъде даден. Мога да споделя като цяло впечатленията си за училището, но детето ми сега ще е 2-ри клас. Чудесна материална база, собствена кухня, висока хигиена, спокойни учители, транспорт (изчисляван на база километраж), разнообразни и многобройни допълнителни дейности.

# 363
"Джани Родари" е основно училище и съществува отскоро. Най-високият клас, който имат към момента е 3-ти, т.е. отзив за 6-ти и 7-ми не може да бъде даден. Мога да споделя като цяло впечатленията си за училището, но детето ми сега ще е 2-ри клас. Чудесна материална база, собствена кухня, висока хигиена, спокойни учители, транспорт (изчисляван на база километраж), разнообразни и многобройни допълнителни дейности.
Благодаря, отпада значи.
Има ли родители с деца 6 или 7 клас в 'Лотус' или 'Артис'?

# 364
  • София
Вече има и частно китайско училище Simple Smile http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4895593

# 365
  • София
Хич не е лоша идеята всъщност, независимо, че на пръв поглед изглежда странно. Peace

# 366
  • Където ми покаже сърцето
Здравейте,трябва ми повече информация относно обучението в АЕА.Има ли индивидуален подход към всяко дете?Има ли гонка и съревнования за знания и оценки.Иска ми се децата да се изграждат като индивидуални личности,търсещи и уверени в себе си.Интересува ме и спорт всеки ден ли имат и дали прекарват достатъчно време навън.Как са организирани паузите,в смисъл застъпват ли се паузите на основното и средното училище.Може да споделите и това което най-много ви харесва в училището и това,каето не ви харесва.Благодаря!

# 367
Айде стига беееее, частно китайско училище отварят с името "Евлоги и Христо Георгиеви". Това нормално ли е? Подигравка. Но те вече какви ли не училища отварят, миш-маш в образованието. Децата едвам си пишат имената на български език без грешка, но иначе се водят, че учат по 3 чужди езика.

# 368
Aйде малко да четем а????? Училището е в сружение с университета от там е името Евлоги и Христо Георгиеви.
Може би децата от малцинствата си пишат името с грешка. Моето 5 годишно не си бърка името.
И  преди доста време започнахме да живеем в един глобален свят. Та само българският не ни върши работа.
Ей като се плесне някой специалист та ми идва Sick

Последна редакция: пт, 31 юли 2015, 19:43 от Hope for Two

# 369
  • София
Аз приветствам създаването на подобно училище. Има държавни училища с китайски и японски, защо да няма и частно такова? Ще следя развитието на училището и номер 3 е потенциален техен ученик

# 370
Ами то ако се съди по ника ти, ти си имаш слабост към японския:) 18-то училище е с японски, държавно е наистина, частно засега няма.

Скрит текст:
— Ах, Анджин-сан, това е само защото мислите на своя език. За да разберете японския език, за да вникнете в него, трябва да започнете да мислите на японски. Не забравяйте, че нашият език е езикът на Безкрая. Всичко е много просто. Само трябва да промените схващането си за света. Японският означаване на ново изкуство, откъсване от света… Толкова е просто.

— Всичко това са пълни дивотии — каза той на английски и веднага се почувствува по-добре.

— Моля, какво казахте?

— Нищо, нищо. Но това, което говорите, е напълно безсмислено.

— Научете се да пишете йероглифите — посъветва го Марико.

— Не мога. Много време ще ми отнеме. Пък и те нищо не ми говорят.

— Вижте, Анджин-сан. Те са опростени картини. Китайците са много умен народ. Ние сме взели тяхната писменост преди хиляда години. Вижте например този йероглиф, който означава „прасе“.

— Изобщо не прилича на прасе.

— Някога обаче е приличал. Нека ви покажа. Ето.

Добавете към йероглифа „прасе“ знака за покрив и какво се получава.

— Прасе с покрив.

— Но какво може да значи този нов йероглиф?

— Не знам.

— Къща. В стари времена китайците са смятали, че в дома непременно трябва да има прасе. Те не са будисти и ядат месо, затова за тях — за селяните — прасето е означавало богатство и оттам — благоденствуващ дом. Така се появява този йероглиф.

— Как го произнасяте?

— Зависи дали сте китаец или японец.

— Ох ко!

— Именно ох ко — засмя се тя. — Ето още един йероглиф. Знакът за прасе, покрив и жена. Ако под покрива има две прасета, думата означава „задоволство“. А ако под покрива има две жени, тогава означава „раздор“.

— Така си е.

— Разбира се, китайците в много отношения са глупави и техните жени не са възпитани като нашите

# 371
Хайде малко да четем а????? Училището е в сдружение с университета от там е името Евлоги и Христо Георгиеви.
Може би децата от малцинствата си пишат името с грешка. Моето 5 годишно не си бърка името.
И  преди доста време започнахме да живеем в един глобален свят. Та само българският не ни върши работа.
Ей като се плесне някой специалист та ми идва Sick

Не виждам защо все се заяждате когато някой нов пише в форума.
1. Името на училището не е подходящо според мен. Може да е сдружение ама пак не е подходящо име за китайско училище.
2. Не вярвам 5 годишно дете да си пише името без грешка и да е научило това в държавната детска градина, без допълнително някой да не се е занимавал с него. Факт е, че поне в нашата детска градина (179 в Захарна Фабрика) програмата е направена за деца от малцинствата. Изрично питах учителката защо три години подред учат само числата до 5. Отговора беше че за да могат децата от малцинствата да ги научат. А останалите сами да се оправят.
3. Защо когато някой с по-малко от 1000 поста си каже мнението веднага става специалист и му налитате, пък тук сте си заформили една групичка от спамъри и тролвате темата с всякакви лични простотии: кой кога бил сексил, кой в каква фирма работил, кой джип карал, на кой му трябвало немски да знае...

Моля за уважение

# 372
stoychod само да те поправя, че училището е българско със засилено изучаване на китайски и с участието на китайски университет в програмата. И как е кръстено е въпрос на решение на основателите му. Честно казано аз не виждам никаква подигравка, както се изрази MammaMiaMaria. Напротив.

И да, моето на 5 г. си пишеше името без грешка. Не е кой зане какво постижение.

# 373
stoychod мнението ми изобщо не е заяждане.
Изказвания хвърлени без човек да се е поинтересувал са безсмислени за мен. Както твоето изказване.
1. Училището си е българско. С твоята гледна точка всички училища със засилено изучаване на английски език, трябва да носят английски имена. /Безумие/
2.Ако това 5 годишно дете да си пише името без грешка е постижение....егати образованието дето имаме.
3,"в нашата детска градина (179 в Захарна Фабрика) програмата е направена за деца от малцинствата" - това е избор на родителите.
4. Някъде ти изчезна предишният пост. Може би си осъзнал каква простотия си изръсил.

# 374
  • София
В крайна сметка, записахме голямото дете във Веда. Малчо е във възторг и няма търпение да започне Simple Smile
Дилемата беше между Веда и Увекинд.

Общи условия

Активация на акаунт