Професионални серии за коса - тема 82

• 49 229
  • 744
  •   1
Отговори
# 15
Фрея, благодаря за темичката! Simple Smile

1. Не, не смесвам различни продукти. Дори предпочитам шампоана и маската ми да са от една серия (изключвам ДПШ).
2. Правя си терапии вкъщи, да. 2- 3 пъти месечно като хидратираща терапия ползвам от оранжевите ампули на Керастаз (слагам по 1 цяла), а като протеинова терапия- 2- 3 пъти месечно двустъпковия протеин на Афорджи. Като правя хидратираща терапия- слагам ампулата и отгоре шапка за баня и 5 мин. нагрявам със сешоар. И стоя още 25 мин. с ампулата, след което слагам пак хидратираща маска. Пак нагрявам още 5 мин. със сешоар и стоя още 25 мин. Или пък като нанеса ампулата, минавам с терапевтичната преса, вместо да нагрявам със сешоар. Протеинът на Афорджи си го втвърдявам както е по указание. Само че, после слагам пак протеинова маска.
Аз на всяко миене като слагам маска, нагрявам 5 мин. със сешоар и после стоя още 25 мин. Това води ли се терапия? Grinning

# 16
Вивиан  Hug

Ами тя не е нищо особено, просто кератинова ампула за боядисана коса.

http://www.-spam237-/collections/loreal/products/loreal-powerdose-color

Като ефект е доста подобна на дозите на Керастаз, но е по евтин вариант Wink

# 17
Благодаря за темата!
1.Смесвам винаги-нищо не ми е от една серия почти никога, не знам защо е така, това си е открай време.
2.Терапии не съм правила, но имам желание да пробвам, друг е въпроса, че не мисля, че имам крещаща нужда от тях.
И един въпрос-наистина ли финишите могат да се слагат всеки ден?Не омазнява ли много косата?Никога не съм си и помисляла, че може да се ползват ежедневно-аз и не съм се засила де, но ми е любопитно.
и още нещо-в ревютата за олиото Биолаж, които четох го дават със много приложения-а аз го ползвам само като финиш и преди сешоар, преса, тоест много рядко.
Пише, че може да се ползва за преспиване с него като маска, може да втрива в корените и да се добавят капки в шампоана или балсама?Нещо да кажете по въпроса?Чак пък толкова многофункционално да е newsm78

# 18
Мис, ако слагаш маслен финиш и то само по връхчетата, ако са ти сухи, не би трябвало да омазнява.

# 19
  • София
Честно казано в последно време съвсем ме мързи да правя терапии Grinning

Понякога слагам червения балсам на Тиджи след протеиновия балсам Редкен Екстрийм. Така косата хем е уплътнена, хем приятно мека.

# 20
  • Стара Загора
Благодаря Фрея   bouquet
Като цяло не обичам да смесвам продукти.Обичам да използвам продуктите от цяла серия.Започвам да комбинирам когато ми свърши нещо от серията.
Терапии си правя понякога.Ботокс терапията и от ампулките на керастаз много обичам да си слагам.Обаче терапиите по-добре ми се получават при фризьор.

# 21
  • София
Не съм смесвала продукти. Терапии - ако броим маслата за терапии, да. Всякакви съм опитвала, сега редувам масло от шеа, кокосово и жожоба. Обаче лятото ме мързи, като цяло.

# 22
Благодаря Фрея   bouquet
Като цяло не обичам да смесвам продукти.Обичам да използвам продуктите от цяла серия.Започвам да комбинирам когато ми свърши нещо от серията.
Терапии си правя понякога.Ботокс терапията и от ампулките на керастаз много обичам да си слагам.Обаче терапиите по-добре ми се получават при фризьор.
Аз пък при фризьор спрях да правя.
Само ако е нещо непознато- тогава.
А и като гледам "терапиите" в сегашния ми салон- намазват те с нещо, слагат ти шапка, стоиш 10 мин. и ай чИститУ!
Ай, мерси от такава "терапия" Laughing
В салон са ми правили само кератинова терапия 1- 2 пъти, 1 път млечната терапия на Милк Шейк  (после си взех протеина и базата и сама си я правех) и 1 път Интегрити терапията.

# 23
Благодаря за новата тема!  bouquet Прекрасно оформена, както винаги.
В предната тема писах за първия ми експеримент по смесване и тепърва  ще пробвам още.
Използвам различни продукти с терапевтична преса, ако това може да мине за терапия.

# 24
  • София
Терапиите на Керастаз с ампулите как ги правите - слагате ли задължително от маската след това?

# 25
  • Стара Загора
Val_1990 най-вече имам в предвид ботокс терапията.Просто в къщи ефекта не е същия.А имаше един фриз.салон в който ходех за млечната терапия на милк шейк и бях адски доволна, но мацката излезна в майчинство и незнам кога ще се върне.

# 26
  • Стара Загора
Терапиите на Керастаз с ампулите как ги правите - слагате ли задължително от маската след това?
Аз си слагам маска, но може и да не се слага.Те са достатъчно силни.

# 27
  • София
Аз си слагам маска, но може и да не се слага.Те са достатъчно силни.
Благодаря ти!

# 28
Аз слагам маска после; за всеки случай. Да запечатам Grinning . Но не отмивам ампулата, а направо върху нея.

# 29
Скрит текст:
Здравейте, момичета! Покрай кумуване, екскурзия в чужбина, годеж и писане на дипломна работа, спрях да чета форума и имам страшно много да наваксвам. Като начало искам да почерпя виртуално за всички хубави поводи покрай мен.
Относно срещата, много съжалявам, че няма да мога да дойда, но съмс е затворила вкъщи да пиша. Ще се радвам някой друг път да се запозная с вас.
1. Аз доколкото разбирам, този въпрос се отнася за разбъркването на два продукта в хомогенна смес  Laughing Такова чудо не съм си слагала, но като чета упътванията на някои продукти (предимно маслени финиши0, пише, че могат да се използват за обогатяване на други. От една страна съм съгласна, че могат да настъпят  химични реакции, но от друга е приятен експеримент, когато даден продукт, не действа добре, а не ти се изхвърля. Кое според вас е удачно - хидратираща маска + ходратираща маска, протеинова+хидратираща или различни по действие продукти?

2. Правя терапии, за които съм прочела тук и по начина, по който съм ги видяла от вас. Joy
То не е кой знае какво, но нямам терапевтична преса и правя неща съ затопляне - като протеина ан Афоджи. Правила съм протеинова на Напура, от концентратите на Керастаз, напоследък слагам ботокса  на Лореал.
http://christian-of-roma.com/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B … 0%B0%D0%BD%D0%B5/
 Такова чудо съм си правила преди да почна да чета темата. По-голяма занимавка е защото се смесват два продукта, а ефектът е приличен, но в последствие намерих по-добри продукти. Еластайзърът също според мен е терапия, аз го ползвам на един път заедно с ексфолиращата маска на ФК. Според мен всяка интензиван грижа си е терапия, просто в салоните описват и шампоани, маски от същите серии, с които измиват косите и слагат безумни цени, а реално за тези продукти си трябва постоянство, за да се види ефект. Не мисля, че човек може да обърка нещо по апликацията, по-скоро може да се сбърка кои продукти са подходящи и кои не.
В тази връзка исках да пробвам терапията на Милк Шейк, но ще се разрова във старите теми от къде точно я взимате и трябва ли ми задължително преса, че не си спомням.   chef

Alex_Viki, честит рожден ден! С пожелание за още по-красива коса!

Последна редакция: чт, 25 юни 2015, 18:54 от Aradiq

Общи условия

Активация на акаунт