БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 60 068
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 9 460
чист огретен http://pep-4o.blogspot.com/2010/05/blog-post_25.html

огретен от картофи с броколи http://pep-4o.blogspot.com/2015/01/blog-post_4.html

гратен от картофи с варени яйца и пилешко месо http://pep-4o.blogspot.com/2015/04/blog-post_21.html

# 421
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Може ли изпитана рецепта за огретен от картофи Praynig
За огретен нямам, но току що попаднах на един блог, където има една "картофена" рецепта и много ми допадна:
http://culturadas.com/tortilla-espanola/

# 422
  • Мнения: 5 460
Момичета, да ви питам как правите карамела за крем-карамел? Каквото и да правя все ми се втвърдява и остава на дъното на съда като го обърна? Аз го правя в голяма форма за кекс, не го пека в отделни купички. Като карамелизирам захарта бързо изсипвам сместа отгоре уж да не изстине и да се втвърди и пак не се получава  newsm78

# 423
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Момичета, да ви питам как правите карамела за крем-карамел? Каквото и да правя все ми се втвърдява и остава на дъното на съда като го обърна? Аз го правя в голяма форма за кекс, не го пека в отделни купички. Като карамелизирам захарта бързо изсипвам сместа отгоре уж да не изстине и да се втвърди и пак не се получава  newsm78
Захарта се изсипва в малка тенджера. Добавя се водата, която трябва да намокри цялата захар. Тенджерата се слага на умерен огън. Когато сместа се загрее може да се разклати леко, но не трябва да се разбърква. След 2-3 минути сместа ще заври и след още малко ще започне да се хомогенизира и да придобива цвят. Когато цветът стане като на светъл карамел, тенджерата се маха от котлона.
http://www.kulinarno-joana.com/2011/05/krem-karamel/

# 424
  • София
  • Мнения: 10 825
Вкъщи ядем малко хляб. Обикновено един хляб го "влачим" 5 до 7 дни. Винаги го съхранявам в хладилника. Не се овлажнява.

# 425
  • Мнения: X
Във фризер се съхранява добре. Ако не е нарязан - може да се нареже и да се опакова по единично.
  Не съхранявам обаче - купувам си малки хлебчета или франзели.

# 426
  • под тепетата
  • Мнения: 11 171
Благодаря, момичета! Ще ви послушам - малък хляб или в хладилника !

# 427
  • Sofia
  • Мнения: 29 118
На мен ми мухлясва хляба в хладилника Crossing Arms

# 428
  • Мнения: 807
аз моя хляб си го държа в хладилника - изкарва повече и от месец

# 429
  • Sofia
  • Мнения: 29 118
В какво го държиш,в найлон,кърпа или е в  кутия?

# 430
  • Мнения: 636
Момичета, да ви питам как правите карамела за крем-карамел? Каквото и да правя все ми се втвърдява и остава на дъното на съда като го обърна? Аз го правя в голяма форма за кекс, не го пека в отделни купички. Като карамелизирам захарта бързо изсипвам сместа отгоре уж да не изстине и да се втвърди и пак не се получава  newsm78
За да не се втвърди карамела, след изпичане го остави да изстине във водата, в която си го пекла. Т. е. не вади купичките от водната баня, а остави всичко както си е да изстине заедно.

# 431
  • София
  • Мнения: 10 825
В какво го държиш,в найлон,кърпа или е в  кутия?
В найлонов плик. Каква е идеята на кърпата? Струва ми се, че с нея хем целият хладилник ще се напълни с трохи, хем самият хляб ще стане твърд.

# 432
  • Мнения: 807
аз си взимам от нарязания , пакетиран, и си го държа в опаковаката /отворена/

# 433
  • Мнения: 3 020
Жармен, ти купуваш хляб...??? Ще те издам в другата тема Simple Smile Wink

# 434
  • близо под тепетата
  • Мнения: 680
Готвачи, не мога да намеря рецептата за една зимнина. Миналата година я правих и беше сполучлив. Мислех, че е от сайта на пепчо, понеже няколко нейни рецепти направих   bouquet но не я намерих в блога. Рецептата беше запържен патладжан, домат, лук и мисля, че имаше и тиквички. Като готова манджа си беше. Ако някой се сеща и има под ръка рецептата, ще се радвам да я сподели.

Общи условия

Активация на акаунт